חידת בולים

חידת בולים

אני מקווה קודם כל שהיא לא קלה מדי, פשוט נתקלתי בבול מעניין וזו הפעם הראשונה שאני שם לב לדבר כזה : איזה בול ישראלי יצא בגליון כאשר כל אחד מהבולים בגליון שונה מהשני? כולם אותו הבול, לכולם אותו הערך אך בכל זאת כל אחד שונה מהשני.

בולי האלף בית? בולי העפיפונים?

בולי החיות מגן החיות התנ"כי? בולי הברווזים? פרפר נחמד? בהנחה שאתה מתכוון לגיליונות חריגים - יש הרבה כאלה (גיליון חריג הוא גיליון בו הבולים מחוברים אך שונים זה מזה).

הבהרה

הכוונה אינה לגליון חריג כמו אלה שיצאו לא מעט. כמובן שזה גליון חריג אחרת לא היה מה להעלות אותו כחידה. על כל הבולים יש את אותה התמונה.

אוייש, חשבתי שזה יהיה יותר קשה

תגידי אין לך חיים, את לא אמורה להיות אמא של מישהו ולטפל בו במקום לנבור בבולי ישראל בשישי בצהרים? או שזה היה בשלוף ? אכן דוז פוין, צדקת.

אוייש, חשבתי שזה יהיה יותר קשה

תגידי אין לך חיים, את לא אמורה להיות אמא של מישהו ולטפל בו במקום לנבור בבולי ישראל בשישי בצהרים? או שזה היה בשלוף ? אכן דוז פוין, צדקת.

אכן, אין לי חיים, וגרוע מזה - גם

ליותם אין. אני מקשקשת לי במחשב, והמסכן זרוק בלול שלו ואוכל קוביות (פלסטיק, בד - הכל הולך). אבל את התשובה לשאלתך ידעתי. בילדותי השתתפתי בחוג בולאות, וזה היה הדבר היחיד שלמדנו שם (בשאר השיעורים החלפנו בולים, עד שאמא של החברה שהלכתי איתה לחוג, אמרה שלהחליף אפשר גם בבית, והוציאה אותנו משם).

מדהים שאת מזכירה לי

גם אני התחלתי את חיי כאספן בולים בחוג בולאות. בזמן שכל החברים שלי הלכו לחוג כדורגל(ביניהם יש כיום כדורגלנים מקצועיים), אני הלכתי לחוג בולאות (איזה לפלף), כמובן שהייתי הבן היחיד עד כמה שזכור לי. זה בטח היה בגיל 10 או 11. תראי איזה מקריות, שנינו באותו הגיל (גם אני בן 31). אם את מנתניה אז אולי היינו באותו החוג.

kerengil

New member
אולי בולי יד לבנים פתח תקוה../images/Emo141.gif

בולי הפרחים משנת 1978, כל הבולים בערך 1.50 אבל לא זהים!

הפתרון - הסבר

גליון "הלבנון" שמציין מאה שנה לייסודו של עיתון הלבנון, מורכב מהבול של אדם המכין גליון להדפסה והרקע לבול מורכב מהגליון הראשון של עיתון הלבנון שראה אור ב-1863.

ותודו שזה מיזם מסחרי יפה מאוד

של השרות הבולאי: האספנים צריכים כעת לרכוש את כל הבולים בגליון, אחרת האוסף לא שלם... היו על כך בזמנו ביקורות קשות מאוד של מנויי השרות הבולאי, ולכן לא נעשה עוד תעלול כזה שוב.

nissim60

New member
ואם אני לא טועה...

היה נהוג שגליון הכיל 15 בולים ורק חמישה שבלים ובגליון הזה 16 בולים ורק 4 שבלים.

rachelea

New member
ולמה מקפחים את בולי חודשי השנה

או שכאן לא מדובר בגליון שלם אלא בגליונית ובה בול אחד לכל חודש. נדמה לי שלא הונפק בשעתו גליון נפרד לכל בול אלא גליונית הכוללת שנים עשר בולים שונים.

דובושכ

New member
גליונות שלמים

למעשה השרות הבולאי הנפיק מספר פעמים בנוסף לגליון "הדפוס העברי" גליונות שהאספנים העדיפו לשמור בשלמותם: גליון צמדים הפוכים "הקץ לרעב"-1963 (3 חודשים לפני גליון הדפוס העברי) עם 16 בולים בגליון. ועוד גליונות צמדים הפוכים:"סמלי ערים א'" 36 בולים-1966, "סמלי ערים ב'"- 36 בולים ועוד גיליון "סמלי ערים ב'"- 36 בולים שניהם 1971 ועוד גיליון סמלי ערים , צמדים הפוכים , קטן יותר (רק 18 בולים), משנת 1973. ב-1989 "ברווזי א"י" גיליון שלם לכבוד תערוכת תבל 89. ועוד.. כך שבסך הכל השרות הבולאי המשיך להוציא גיליונות שלמים שעלו לאספנים לא מעט. כידוע מתוכננים ב-2004 מספר הנפקות של גליונות קשוטים שלמים (10 בולים) בהחלט יפים ומענינים אבל בהוצאה כספית לא מבוטלת לאספנים.

דובושכ

New member
בולי יד לבנים פ"ת ,יום הזכרון תשל"ח

גם גליון שלם זה, עם 15 בולים שונים זה מזה, עונה, לפחות על החלק הראשון של החידה כפי שציין kerengil

למעלה