חידות

gilad_no

New member
חידות

זה אולי לא תכנות, אבל זה גם קשור
החלטתי לפתוח שרשור חדש לחידות מתמטיות. לכל מי שיש חידה מעניינת, שישרשר לכן. אני אחנוך את השרשור: ישנן 5 תיבות הצבעה בצבעים שונים: שחור,לבן,אדום,ירוק וכחול. ישנם 30 עוורים, שלכל אחד 5 פתקים בצבעים שונים, בהתאם לצבע התיבות. כל עיוור בתורו, נכנס לחדר ומשלשל פתק אחד לכל תיבה. הניקוד שלהם נקבע לפי מספר הפתקים שהוכנסו לתיבה באותו הצבע. אם עיוור הכניס את הפתק הכחול לתיבה הכחולה, הוא קיבל נקודה. אם הוא הצליח יותר מפתק אחד, הוא קיבל יותר נקודות. לאחר ספירת הפתקים, התוצאות שמתקבלות הינן: לכל אחד מהעוורים יש לפחות נקודה אחת. ל10 עוורים יש רק נקודה אחת ל7 עוורים יש 2 נקודות ל3 עוורים יש 3 נקודות כמה עוורים קיבלו 4 נקודות וכמה עוורים קיבלו 5 נקודות? תשובות מנומקות בבקשה ...

lost paradise

New member
געגועים למתמטיקה דיסקרטית?

זה נראה כמו שאלה בקומבינטוריקה - ירחם השם...

Blade2

New member
ובכן..

אי אפשר לקבל רק 4 נקודות כי אם כל ה 4 נכונים אז גם החמישי נכון. אני לא בטוח שהבנתי את הנתונים ה3 וה4, ל7 עוורים יש רק 2 נקודות או לפחות 2 נקודות אם זה רק, אז התשובה היא שאף אחד לא קיבל רק 4 נקודות ו10 קיבלו 5 נקודות. תקנו אותי אם אני טועה

ke

New member
חידה נוספת

רעיון יפה. הנה חידה נוספת, אולי קצת ידועה אבל יפה. יש לך שני פתילים של אבק שריפה. משך הבעירה של כל פתיל הוא שעה אחת בדיוק. הפתילים לא נשרפים בקצב אחיד או קבוע. על מה שידוע על כל פתיל זה רק שלוקח לו שעה בדיוק להשרף. אסור לחתוך את הפתילים. השאלה היא איך מודדים בעזרת שני הפתילים 45 דקות.

zontar

New member
../images/Emo26.gif

מדליקים פתיל אחד משני הכיוונים בו זמנית ואת השני רק מכיוון אחד. כאשר הראשון נגמר עברה חצי שעה ואז מדליקים גם את החצי השני של הפתיל שנותר והוא יגמר תוך 15 דקות.

gilad_no

New member
שפן

שפן על סטרואידים מתחיל לרוץ על מסילת רכבת שמקיפה את כדור הארץ. לזנב שלו קשורה פחית. הוא מתחיל לרוץ במהירות של 1 מטר לשנייה. כל שנייה הפחית נוקשת על המסילה. כל פעם שהוא שומע נקישה, הוא מכפיל את מהירותו. השאלה: האם הוא ימשיך להאיץ עד אינסוף או שיגיע למהירות X וימשיך לרוץ בה? אם כן, מה תהיה המהירות הנ"ל. יש לחשוב טוב כי השאלה קצת מתחכמת!

zontar

New member
האם אתה מתכוון../images/Emo26.gif

שבגלל הצנטריפוגה הפחית תרחף מעל המסילה

ptr

New member
../images/Emo79.gif

או שאולי ברגע שהוא יגיע למהירות הקול לא תשמע נקישת הפחית ???????

zontar

New member
טוב .. 33000 ומשהוא הוא ירוץ מהר

יותר ממהירות הקול.

gilad_no

New member
תחשבו שוב ... ../images/Emo6.gif

מהירות הקול היא 300 מטר לשנייה (ואני מקווה שמישהו לא יבוא ויתקן אותי שזה בעצם 299.989237) לפי ההנחה הזאת, תחשבו מה תהיה המהירות הסופית שלו. ואני אדגיש: תחשבו טוב, כי זה לא רק "חזקה של 2 שיותר גדולה ממהירות הקול". גלעד

gilad_no

New member
ממך לא ציפיתי!!!../images/Emo31.gif

אלדד, דווקא חשבתי שאתה תצליח לפתור. נסה במועד ב´

מותר לי גם לנסות?

ובכן. לאחר שהגיע למהירות של 256 מטר לשניה ושמע את נקישת הפחית הוא הגביר את מהירותו ל 512 מטר לשניה. עכשיו הוא יותר מהיר מהקול, ולכן הוא ישיג את קולות הנקישות שכבר שמע. הן יבהילו אותו שוב, ושוב הוא יאיץ. עד עכשיו הוא שמע 9 נקישות? אז הוא ישמע עוד 9 נקישות, ויכפיל את מהירותו עוד 9 פעמים, שזה אומר סה"כ מהירות של 2 בחזקת 18 מטר לשניה... זה שפן של אנרג´יזר או דורסל? :)

nahsh

New member
הנסיון שלי:

מהירות הקול היא 3 שניות לק"מ בערך, שזה בערך 333 מ"ש. אנחנו מחפשים מהירות שהיא חזקה של 2. המספר מתחת הוא 256 מ"ש, שהשפן (התכוונת ארנב, אגב) עוד שומע. ב512 מ"ש, הוא כבר לא ישמע, וישאר במהירות זו עד שדמו יתנקה מהסטרואידים.

yishay K4School

New member
אולי,

כשיעבור את מהירות האור, לא תהיה המשמעות של הזמן, ולכן לא ניתן למדוד כמה מטר לשנייה?

f10

New member
שרות

הקפצה חינם בקיצור, אז מה מבין התשובות מההודעות למעלה נכונה?

gilad_no

New member
תיקון:

העירו לי ואני מתקן: (למרות שזה ייתן לכם רמז
) הוא רץ על מישור אינסופי (לשם העניין, לא מקיף את כדור הארץ)

למעלה