חידות

אחמס1

New member
יש לי גם משהו קשה בשבילכם

נכון חלון גורם לעצמים להיראות קרובים יותר? אז בואו נניח שהחלון עשוי מזכוכית עם מקדם שבירה n, ורוחבו d. בנו מערכת עדשות (כלומר יש למקם עדשות ימין ו/או משמאל לחלון) כך שכל עצם יראה במרחק האמיתי שלו, עבור צופה שנמצא בתוך החדר (מספיק רחוק מהחלון והעדשות). שלושה מצטייני נשיא מהסמסטר שלי לא הצליחו, אז זה לא קל. אין צורך לדעת חומר לא-תיכוני, אבל בטכניון לומדים שיטה שיכול להיות או כנראה מקלה על העניין (אני פתרתי ככה, כך שאני לא יודע אם עם פורמליזם של תיכון, מה שנקרא ray tracing זה יותר קל או יותר קשה).

maverick88

New member
אני אחשוב על זה אחרי המתכונת ../images/Emo3.gif

בנתיים צריך להזכר מזה שדה מגנטי

maverick88

New member
תודה אגב ../images/Emo3.gif

אולי את יכול לעזור לי עם השאלה למטה...לפחות הדרכה משו

maverick88

New member
אוקי זה היה מפתיע

סיימתי עם תנך בי"א ברוך השם תאמיני לי... אם היו אומרים לי שיש עכשיו בגרות בתנך ... אין זה קשה לדמיין כזה מצב
בהצלחה יום שלישי תעדכני אותי במסנג'ר איך היה

niv1990

New member
אפשר לוותר על השוליים?

חשבתי להצמיד לזכוכית חומר אחר אבל עם מקדם שבירה נמוך משל האוויר, בכל אוםפן אני חושב שבשולייןם זה לא יעבוד..

אחמס1

New member
מה זאת אומרת "שוליים"

* אסור להזניח את עובי החלון * מותר להזניח עובי של כל עדשה שאתה מכניס למערכת (משתמשים בעדשות "דקות") כמו שאולי ציינתי, אפתרון אחד (אבל המתחכם ולא הכוונה של השאלה) זה לשים על החלון שכבה עם מקדם שבירה שלילי - ויש דברים כאלו, אבל לא בשימוש מסחרי (ואני בכלל לא בטוח שבאורכי גל של אור נראה).

לא קשה ולא מעניינת.

כלומר, היא לא קשה בתנאי שלמדת את תורת ההפרעות התלויה בזמן, ואתה יודע לחשב אינטגרלים בעזרת משפט הרזידום. והיא לא מעניינת משום שהיא לחלוטין straight forward. אני מאחל לך לא להתקל במבחנים בבעיות "מעניינות" באמת, כאלו שהמציאו מרצים יצירתיים מדי.

אחמס1

New member
הקונספט עצמו של סיכויי מעבר מעניין

באיזושהי מידה (גם אני לא מת על קוונטים). לצערי הרב מאוד בקורס האופטיקה שאני לומד יש מרצה מאוד מאוד מאוד יצירתי [ראה התמונה הכרטיס האישי שלי לפרטים נוספים], הידוע בשאלות של מקדמי שבירה קבועים דיאלקטרים שליליים ודיפולים יחסותיים.

עריסטו

Active member
חידת שחמט זה טוב? הנה

במשחק שחמט (שאמנם לא היה הגיוני ביותר אבל כל מהלך בו היה חוקי) הגיעו למצב שבתמונה. מה היה המסע הראשון של הצריח השחור שעומד בתחילת המשחק בפינה הימנית העליונה?

תודה....

אבל לא מה שאני מחפש אני מתכוון יותר לחידות היגיון כמו למשל: שני נרות שכל אחד מהם דולק שעה בדיוק! אז איך ניתן לחשב שעה וחצי?? זה ממש קל אבל זה הסיגנון פחות או יותר

למעלה