חידות

חידות

עשו את זה פעם אבל בא לי לעשות גם.... חידות ע"פ כישורי השמיניה: נתחיל מהבנות: איה- מה הם ראשי תיבות חסמב"ה? ומה התקופה הראשונה שעליה מדובר בספר? רוני- (את החידה הזו ראיתי בבית ספר כל שהוא בפ"ת) ישנו ארנק פלאים שכל יום מכפיל את מס' המטבעות שיש בתוכו ומוסיף 1 (לדוג' אם הכנסתי מבטע אחד למחרת יהיה לי 3 כי 1X2 +1) ולמחרת שוב (מה שאומר שביום השני יהיה לי 7 מטבעות כי 3 אחרי היום הראשון ועוד 3X2 +1) אם עכשיו יש בארנק 51 מטבעות כמה מטבעות הוכנסו לארנק? נטשה- מה מצויר בציור המצורף? מיקה? כמה שנים חגגו עכשיו לאירוויזיון? מי היה הישראלי הראשון שזכה ומה היה השיר? ועכשיו לבנים: אדם- מהם שלושת השפות השמיות? ניני- מהי הצרחה בשח מט? ומהם התנאים לעשיתה? אבי- תנו 4 אתרי חיפוש (או איך שלא קוראים לזה) ישראלים. דורי- חידה קצת תכמנית... הרי אצל דורי בחדר הוא האור נדלק ע"פ קוןל אבל דורי לא היה הראשון שעשה את זה... ידוע לכם מי כן? בהצלחה

שכטרון

New member
מנסה לענות...../images/Emo59.gif

איה: חסמב"ה=חבורת סוד מוחלט בהחלט. תקופת הסיפור זה שנות ה-50. רוני: אין לי כוח לנסות
נטשה: כלב דלמטי. מיקה: אאל"ט חגגו לאירוויזיון 50 שנה, והישראלי הראשון שזכה היה יזהר כהן, עם "אבניבי". אדם: עברית, ערבית וארמית (?) ניני: אין לי מושג אבי: גוגל, וואלה, סטארט, ונקסט דורי: לא יודע מי המציא את זה

אז ככה....

לגבי איה- זה אכן ראשי התיבות באשר לשנה זה לא מדויק רוני- לא ענית נטשה-
מיקה-
אדם-
ניני- לא ענית אבי- יש עוד... דורי- לא התכוונתי שמישהו המציא את זה כי גם לי אין מושג אם זה קיים ואם כן אז מי המציא... תחשבו עקום ובצורה תחמנית... ושוב אין הכוונה להמצאה... ורמז: בכל הנוגע לדורי זה ידוע רק לגבי האור לא לגבי הרדיו לדוג'

שכטרון

New member
מתקן...../images/Emo59.gif

איה: לא יודע את השנה רוני: 11 מטבעות? ניני: (מצאתי סיכום ארוך, אבל אלה 2 המשפטים החשובים). הצרחה היא מהלך משותף של המלך והצריח, הנחשב כמהלך אחד, ומתבצע בשני שלבים. על-פי כללי המשחק, כדי לבצע הצרחה יש להזיז את המלך תחילה, ואחר כך יש להזיז את הצריח. נטילת הצריח קודם להזזת המלך פירושה מהלך שבו זז רק הצריח. אבי: גוגל, וואלה, נענע, סטארט, נקסט, אינדקס, פורטלו... דורי: אתה מתכוון לקטע עם המחיאות כפיים (כמו שהיה בטב"ע)?

shminia com

New member
אני

איה- מה הם ראשי תיבות חסמב"ה? חבורה סוד מוחלט בהחלט ומה התקופה הראשונה שעליה מדובר בספר?מלחמת העולם ?(לא קראתי ת'ספר) רוני- (את החידה הזו ראיתי בבית ספר כל שהוא בפ"ת) ישנו ארנק פלאים שכל יום מכפיל את מס' המטבעות שיש בתוכו ומוסיף 1 (לדוג' אם הכנסתי מבטע אחד למחרת יהיה לי 3 כי 1X2 +1) ולמחרת שוב (מה שאומר שביום השני יהיה לי 7 מטבעות כי 3 אחרי היום הראשון ועוד 3X2 +1) אם עכשיו יש בארנק 51 מטבעות כמה מטבעות הוכנסו לארנק?13? נטשה- מה מצויר בציור המצורף?כלב דלמטי מיקה? כמה שנים חגגו עכשיו לאירוויזיון?40 ומשהו.. מי היה הישראלי הראשון שזכה ומה היה השיר?עולה עולה? יזהר משהו.. ועכשיו לבנים: אדם- מהם שלושת השפות השמיות?ערבית, עברית, וארמית ניני- מהי הצרחה בשח מט? ומהם התנאים לעשיתה?אני לא יודעת לשחק שח אבי- תנו 4 אתרי חיפוש (או איך שלא קוראים לזה) ישראלים.גוגל, נענע, וואלה, סטרט, תפוז דורי- חידה קצת תכמנית... הרי אצל דורי בחדר הוא האור נדלק ע"פ קוןל אבל דורי לא היה הראשון שעשה את זה... ידוע לכם מי כן?אני? בהצלחה

טוב הנה כמה תשובות

איה- זה אכן סוד מוחלט בהחלט , התקופה היא מלפני קום המדינה (שנות ה40) רוני- רמז: תעשו תהליך הפוך נטשה- אכן כלב דלמטי מיקה- 50 שנה יזהר כהן באבניבי. אדם- אכן ארמית עברית וערבית ניני- הצרחה זה אכן החלפה בין המלך לצריח הקרוי גם מגדל וכדי לעשות זאת צריך לעמוד ב3 תנאים:א- אין חיילים אחרים בין הצריח למלך ב- שלא המלך ולא הצריח זזו מתחילת המשחק ג- אסור שההצרחה תגרום לכך שהמלך או הצריח יהיו במצב של סכנה בעקבות ההצרחה. אבי- אני אביא 4 שלי : גוגל וואלה, תפוז, נענע, דורי- כמו שכבר אמרתי זה חידה תחמנית, אבל אני אתן לכם רמז: זה היה לפני 5,766 שנים.

ונביא לכם גם את התשובה לרוני:

יש שני דרכים לפתור את זה: א- לעשות תהליך הפוך ז"א אם ברגיל מכפילם ומוסיפים אז אנחנו נפחית ונחלק ולכן נעשה ככה: 1) 51-1=50 2) 50/2=25 בזה סיימנו יום ועכשיו נחזור על התהליך 3)25-1=24 4)24/2=12 ולכן מספר המטבעות הוא 12 ב- ניקח את מס' שיש ונפחית במספר המטבעות שנוספו (מספר הימים שבהפ הכסף היה בארנק כפול שתיים - 1) ככה שבמקרה שלנו היו 2 ימים כפול 2 =4 פחות 1 =3 ואז מחלקים ע"פ חזקות ה2 על כל יום זה 2 בחזקת מספר הימים ככה שבמקרה שלנו זה יוצא 2 בחזקת 2 שהם 4 ולכן: 51-3= 48 ואז 48/4 =12

ANGELUSPIKE

New member
עונה .......

איה- מה הם ראשי תיבות חסמב"ה? ומה התקופה הראשונה שעליה מדובר בספר? חבורת סוד מוחלט בהחלט 1948 עזרו לבן גוריון. רוני- (את החידה הזו ראיתי בבית ספר כל שהוא בפ"ת) ישנו ארנק פלאים שכל יום מכפיל את מס' המטבעות שיש בתוכו ומוסיף 1 (לדוג' אם הכנסתי מבטע אחד למחרת יהיה לי 3 כי 1X2 +1) ולמחרת שוב (מה שאומר שביום השני יהיה לי 7 מטבעות כי 3 אחרי היום הראשון ועוד 3X2 +1) אם עכשיו יש בארנק 51 מטבעות כמה מטבעות הוכנסו לארנק?12 נטשה- מה מצויר בציור המצורף?כלב דלמטי מיקה? כמה שנים חגגו עכשיו לאירוויזיון?50 מי היה הישראלי הראשון שזכה ומה היה השיר?יזהר כהן- אבוניבי. ועכשיו לבנים: אדם- מהם שלושת השפות השמיות?עברית ערבית וארמית. ניני- מהי הצרחה בשח מט?הילפה במקומות של המלך וצריך מקום אחד ליד כל כלי. ומהם התנאים לעשיתה?שלא יהיה שום כלי בניהם, לשחק אם המלך ראשון ואחר-כך עם הצריך. אבי- תנו 4 אתרי חיפוש (או איך שלא קוראים לזה) ישראלים? נענע, תפוז, ynet , וואלה. דורי- חידה קצת תכמנית... הרי אצל דורי בחדר הוא האור נדלק ע"פ קוןל אבל דורי לא היה הראשון שעשה את זה... ידוע לכם מי כן? ה'.

hilasapir

New member
איזה קל...

איה- מה הם ראשי תיבות חסמב"ה? חבורת סוד מוחלט בהחלט ומה התקופה הראשונה שעליה מדובר בספר? שנות ה-40 רוני-ישנו ארנק פלאים שכל יום מכפיל את מס' המטבעות שיש בתוכו ומוסיף 1 (לדוג' אם הכנסתי מבטע אחד למחרת יהיה לי 3 כי 1X2 +1) ולמחרת שוב (מה שאומר שביום השני יהיה לי 7 מטבעות כי 3 אחרי היום הראשון ועוד 3X2 +1) אם עכשיו יש בארנק 51 מטבעות כמה מטבעות הוכנסו לארנק? זאת שאלה טיפשית....נגיד שהכניסו היום 51 מטבעות...אז יש עכשיו 51 מטבעות... נטשה- מה מצויר בציור המצורף? כלב מיקה? כמה שנים חגגו עכשיו לאירוויזיון? אאל"ט חגגו לאירוויזיון 50 שנה, מי היה הישראלי הראשון שזכה ומה היה השיר?יזהר כהן, עם "אבניבי". ועכשיו לבנים: אדם- מהם שלושת השפות השמיות? עברית ערבית וערמית ניני- מהי הצרחה בשח מט? ומהם התנאים לעשיתה? צריך שהמלך לא יזוז לפני ההצרחה,וגם לא הצריח שאיתו אתה עושה את ההצרחה,אסור שהיה שח במהלך ההצרחה,ההצרחה היא סוג של חילוף מקומות עם הצריח והמלך...אם זה עם הצריח הקרוב אז המלך נהיה משבצת אחת לפני המשבצת בקצה והצריח משבצת לפניו ואם זה הצרחה גדולה אז בערך אותו הדבר רק שהמלך נמצא 2 משבצות לפני הקצה...ו..אהמ זה כאילו שהמלך זז 2 משבצות לכיוון הצריח ואותו דבר לגבי הצריח הוא זז שתי משבצות לכיוון המלך...אהה..ואם לדוגמאה מלכה מאימת בנקודה שמלך עובר בא במהלך ההצרחה אז איין הצרחה היא לא חוקית...ונראה לי שרשמתי את הכול אני פשוט משחקת שח-מט...אהה שכחתי לרשום גם שלא היה בניהם שום כלי... אבי- תנו 4 אתרי חיפוש (או איך שלא קוראים לזה) ישראלים. רק 4?! טוב שהיה גוגל, וואלה, נענע, סטארט דורי- חידה קצת תכמנית... הרי אצל דורי בחדר הוא האור נדלק ע"פ קוןל אבל דורי לא היה הראשון שעשה את זה... ידוע לכם מי כן? אלוהים..

למעלה