חידות ספינקס

DIDGIN

New member
חידות ספינקס

רובכם ודאי מכירים את הסיפור על פרסאוס והספינקס ואת החידה שהספינקס חד\ה (מה הולך על ארבע רגליים בבוקר, על שתי רגליים בצהריים ועל שלוש בערב). אני מחפש חידות בסגנון דומה (חידות של היגיון, אבל שמתבססות על שכל ישר ולא על ידע מתמטי, ורצוי פיוטיות) למטרות שילוב במשחק. אם מישהו מכיר כאלה או יודע היכן למצוא אשמח לשמוע. אם אתם מכירים טכניקה בעזרתה אפשר להמציא חידות כאלה זה יהיה עוד יותר טוב.

DDN

New member
כמה חידות

כאן http://www.gamewinners.com/DOSWIN/blconquestscamelot.htm והיו עוד מהמשחק הזה, אבל לא מצאתי אותן.

Soul Cake Duck

New member
טכניקה? לא יודע

ניסיתי לחבר כמה חידות בזמנו (לצורך המשחק) בנוסח "ההוביט", ואפילו הייתי די גאה מהן בזמנו; אבל השחקנים שלי פתרו אותן בקלי קלות, כך שאני לא יודע. כנראה שעדיף להשתמש בחידות קיימות - אבל להיזהר שהשחקנים לא יכירו אותן מראש...

tapas tapas

New member
הנה חידה שאני זוכר

היא די קלה. אני אפילו לא אגיד לך את התשובה. "מיהוא החייט הקטן בעולם?"

כן

פרסאוס הוא זה שהביס את מדוזה, ולאחר מכן היו לו עוד הרפתקאות לא מפורסמות שאני לא יודע עליהם דבר, אדיפוס היה איזה אחד שהוגלה מיוון, לא זוכר למה, נדמה לי הוא היה פעם מלך או משהו, וכשהוא הגיע למצרים הוא פגש בספינקס ופתר בדקה את מה שהחכמים הגדולים של מצרים לא הצליחו לפתור בכלל, את חידת הספינקס, והספינקס נפל מת לרגליו, אני לא זוכר מה קרה אחר כך, אבל אני מניח שהוא נהפך לגיבור של מצרים, ופרעה פחד ממנו, ולכן התנהל קרב שבסופו המנצח היה כנראה אדיפוס, אבל אני לא ממש יודע...

JuffoWup

New member
שכחת לציין כמה אדיפוס אהב את אמא...

ולא אהב את אבא...

DDN

New member
אמא אמא, אני לא אוהב את אבא

אז תאכל את האורז.

snift

New member
סיפור הספינקס

על פי המיתולוגיה היוונית הייתה רק מפלצת אחת מסוג ספינקס. היא הייתה שדה של מזל רע והרס. על פי הסיודוס היא נולדה כבתם של הכימרה ואורתוס, ולפי גרסה אחרת היא הייתה בתם של טיפון ואכידנה. הספינקס תוארה ביוון כאישה עם גוף אריה וכנפיים, או כאישה עם רגלי אריה וכנפיים. הרה וארס שלחו אותה מביתה שבאתיופיה (היוונים זכרו שמוצא הספינקס מדרומה של מצריים ולכן מיקמו את ביתה באתיופיה) לשבת בשערי העיר תבאי ולשאול כל עובר אורח את השאלה המפורסמת: "מה הולך בבוקר על ארבע, בצוהריים על שתיים ובערב על שלוש?" ולחנוק את כל מי שלא ידע את התשובה. מכאן מקור שמה של החיה: "ספינקס" - Σφιγξ ביוונית מקורו במילה σφιγγω, "ספינגו" שמשמעו "לחנוק". היחיד שהצליח לפתור את החידה היה אדיפוס שידע שהתשובה היא "אדם" (שבשחר ימיו זוחל על ארבע, בשיא חייו הוא מתנהל על שתיים ובערוב ימיו - נשען על מקל). כאשר גילה לה את התשובה, התאבדה הספינקס בקפיצה מצוק גבוה.

Nihau

New member
riddle song

I gave my love a cherry That had no stone I gave my love a chicken That had no bone I told my love a story That had no end I gave my love a baby With no crying. How can there be a cherry That has no stone? And how can there be a chicken That has no bone? And how can there be a story That has no end? And how can there be a baby With no crying? A cherry when it's blooming It has no stone A chicken when in the shell It has no bone The story of how I love you It has no end A baby when it's sleeping It's not crying.​

Nihau

New member
עוד חידות!

זה קצת מוזר אבל בטוח תמצא למשהו שם ובקישורים למטה שימוש נאות אני אישית נהניתי לחפש. וזכור, גוגל הוא ידידך.

DIDGIN

New member
תודה לכולם

עזרתם לי המון. אני מקווה למצוא שימוש בכל החידות...

למעלה