חידות לשטח

חידות לשטח

האם למישהו יש חידות המתאימות לנוער ושאיקח כמה ימים להגיע לפתירת החידה? החידה מיועדת לקבוצת נוער המטיילת מספר ימים בשטח. תודה.

TheKillerS

New member
אממממ

1.נכנסים דרך חור אחד יוצאים משלושה? 2.אני זוכר שהיה איזה טיול שנתי שהמדריך הרים תיד עםכל האצבעות פתוחות ואמר "כמה פילים יש פה?" כולם ספרו את מס' האצבעות וישר ענו "5" המדריך שלל את התשובה ושאל בשנית כשרק 3 אצבעות מורמות "וכמה עכשיו?" שוב ספרו את מס' האצבעות ואמר כולם"3" שוב המדריך שלל את התשובה והמשיך כך בכל מיני שינוים כשבעצם היינו צריכים לספור את מס' המילים שהוא אומר...למשל בפעם הראשונה הוא אמר 4 מילים אז יעני יש 4 פילו וכו'... תשובה לחידה הראשונה
חולצה
לילה טוב

Ultra Spidey

New member
"מי שמכיר את המשחק"

המדריך מדקלם את המשפט "מי שמכיר את המשחק, וחושב שהוא מכיר את המשחק, שיקום, ויצא", כשתוך כדי דקלום הוא עושה תנועות ידיים מוזרות. המטרה של החניכים היא למצוא את המנגנון עפי"ו המדריך בוחר מי "יוצא". החניכים זורקים שמות, ואחרי כמה ניחושים המדריך אומר מי יצא. <השיטה על פיה המדריך בוחר היא: הראשון שמדבר הוא זה ש'יוצא'>

Alkhimey

New member
משחק שאלות

מישהוא חושב על חפץ כולשהוא (לא חייב להיות חפץ מוחשי). השאר, בעזרת שאלות "כן ולא" מנסים לנחש מה החפץ. למשל: האם הוא נמצא בחדר? האם הוא דומם? האם אנשים משתמשים בו כל יום? וכו. מי שמנחש נכון את החפץ מקבל את הזכות ל"חשוב" על החפץ הבא. כמובן ניתן להקשות ע"י כך שלכל אחד יש 3 הזדמנויות לנחש את החפץ, או כמות השאלות הכללית לא עולה על X. אבל תאמין לי, יש חפצים שקשה (למראות שזה נראה משחק קל) כל כך לנחש שעדיף כבר בלי להקשות.

tiki tiki

New member
הנה אחת

עף בלי כנף יושב על עץ בלי ענף באה מלכה בלי ידיים ואוכלת אותו בלי שיניים. מה זה?

Gaius Octavius

New member
עזבו, אני טיפש,

רשת אסוציאציות ארוכה ומוזרה הובילה אותי למסקנה בלתי נכונה בעליל.

1אברהם

New member
חידת שטח קצרה

פי כמה גדול השטח של ריבוע החוסם מעגל לשטח ריבוע שחסום על ידי אותו מעגל ?

למעלה