חידות בערוץ 10

ronko

New member
חידות בערוץ 10

הפיתרון של העוגה: חיתוך ראשון: שני חלקים חיתוך שני: ארבעה חלקים חיתוך שלישי: שישה חלקים חיתוך רביעי: שמונה חלקים חיתוך חמישי, שישי, שביעי, שמיני: שש עשרה חתיכות חיתוך תשיעי לרוחב של העוגה יצור 32 חתיכות בשתי קומות.
רונקו

ronko

New member
לגבי התמרורים...

1. לא קיים. 2. עבודות בכביש 3. מהמורות (באמפרים) בכביש 4. לפני פגישה עם מסילת רכבת 5. תמרור על המסילה של הרכבת. 6. סכנת החלקה 7. תמרור שקיים ואומר, כשמו, האט. 8. טרקטורים בקרבת מקום/חוצים. 9. לא קיים 10. לא קיים 11. מעבר הולכי רגל לפניך. (התמרור הכחול יופיע על המעבר חציה עצמו) 12. לא קיים.

soroker

New member
לאחרונה עברתי תיאוריה וזה לא נראה לי הגיוני

1. קיים 2. קיים 3. לא קיים - מצטער לא ככה נירראים מקפצות 4. קיים 5. לא קיים - גם ככה לא ניראה מסילה של מפגש רכבת 6. קיים 7. קיים 8. קיים 9. קיים 10. קיים - יש לי איתו בעיה שאני לא רואה מה כתוב למטה בקטן . 11. - יש לי איתו בעיה , חסרים לי שתי פסים של המעבר חציה מתחת לרגלים של האיש 12. קיים

ronko

New member
12 ו1 הפוכים זה לזה!

הם אמורים להיות הפוכים. או שהדק באמצע והעבה משמאל (הצטרפות של כלי רכב מצד ימין לתנועה מהירה, לרוב בכביש מהיר) או שהעבה באמצע והדק מימין (מראה על הצטרפות של כלי רכב לנתיבים שלך, למשל כשיורדים לאיילון דרום/צפון) רונקו

soroker

New member
טעות בידך

יש גם תמרור כזה וגם תמרור כזה שהעבה באמצע זה אומר שמכוניות משתלבות אליך בתנועה שהדק באמצע זה אומר שאתה משתלב לתוך כביש (לרוב כביש מהיר )

MaD PenGuiN

New member
6,12 לא קיימים.

6- כי יש רק פס אחד וצריך 2 12- כי ההשתלבות תמיד מימין. אני לא בטוח אבל נראה לי גם 10 לא קיים ו9 אולי קיים אבל הוא בטוח לא בלוח תמרורים

MaD PenGuiN

New member
תיקון

12 לא קיים כי אין משולש. גם 1 לא קיים מהסיבה שכתבתי קודם

זה ככה

1)לא קיים- אם אני זוכר יש שיקוף שלו. 2)לא קיים האיש ממש למטה אין רווח לבן (אם אני זוכר) 3) לא קיים- באמפר זה שתיים ברורים. (כמו שהמורה שלי אמר כמו ____ של אישה) 4)קיים 5) לא קיים - אין התנגשות בין שני התמרורים. 6) לא קיים - יש שני סימנים של הצמיגים. 7) קיים. 8) קיים. 9) לא חושב שקיים בארץ אבל יתכן בחו"ל. 10)לא קיים- החיצים לאותו כיוון אם אני זוכר. 11)לא קיים- חסר פס. 12) לא קיים אבל יש שיקוף לו.

בסג

New member
המורה שלך טעה.

פסי האטה זה אחד, שתיים זה דרך משובשת.

ronko

New member
אמרו 32 חתיכות וזה לא נכון!!!

למישהו יש הסבר אחר מה יכול להיות התשובה? רונקו

wesnoth

New member
אני חושב שהתשובה היא 50,

אבל נראה לי שהמס' המקסימלי כשחותכים עוגה ל n (מס' אי-זוגי) חתיכות הוא: [ N*(N/2) + N/2 ] (ונעגל את N/2 למעלה) ולכן המס' הוא 50 חתיכות - חמש חתיכות לאורך העוגה, וארבע חתיכות ב"עומק" העוגה.

ronko

New member
אפשר הסבר מפושט יותר?

אפשר הסבר מפושט יותר ולא בתור נוסחה? משהו בנוסח ההסבר שלי? רונקו

הסבר למה זו לא התשובה

החתך הראשון באמת נותן שתי חתיכות, והשני ארבע, אבל החתך השלישי לא חייב לעבור בנקודת המפגש בין שני החתכים הראשונים. זה יצא לא ברור, אז אני מוסיפה ציור. כלומר, עם שלושה חתכים כבר יש שבע חתיכות.

ronko

New member
אבל זה לא עונה על השאלה

זה לא עונה כי שאלו מה המספר המקסימלי של החתיכות. אני עוד לא מבין איך הגיעו ל48... :-\

wesnoth

New member
אופס..

לא התכוונתי לשרשר לכאן. אפשר למחוק את ההודעה שלי שמעלי (שלי,כמובן)?

wesnoth

New member
48 חתיכות -

שישה ל"עומק" העוגה ושלושה לרוחב שלה = 48.

למעלה