חידוש EEA Family Permit בבריטניה

חידוש EEA Family Permit בבריטניה

איך מתבצע חידוש של EEA Family Permit לאחר חצי שנה ? האם יש צורך לנסוע במיוחד לישראל? במידה וניתן לחדש בבריטניה, האם מפקידים את הדרכון לתקופת זמן ארוכה?

עוד שאלה

תודה על התשובה. האם יש צורך להפקיד את הדרכון לתקופה ארוכה בכדי לקבלח את ה- Residence Card ? האם באמת לוקח מס' ימים להנפיק את האישור, כפי שרשום באתר?

Nobilis

New member
תשובה

אני לא רואה מקום בו כתוב שזה לוקח מספר ימים. בעבר זה לקח שבועות ספורים עד חודשים בודדים. באחרונה יצא לי גם לשמוע על מקרים שבהם זה לקח מעל לחצי שנה.

mayush63

New member
רק אני חיה תחת האשליה שאפשר, אבל לא חובה

לחדש אישור שהייה/להוציא residence card? (זה בהמשך לדיון שהיה לנו פעם)

Nobilis

New member
הסבר

אפשר, אבל לא חובה, להוציא Registration Certificate (התעודה שאותה יכול לבקש אזרח ה-EEA). את ה-Residence Card (התעודה של קרוב המשפחה של האזרח האמור) חובה להוציא על לשמר את הסטטוס חוקי של הקרוב בבריטניה. המעקף היחיד הוא לחזור פעם בחצי שנה למדינת המוצא (ישראל?) ולהוציא שוב EEA Family Permit.

mayush63

New member
הממממ עכשיו בילבלתני

אבל אני לא ממשיכה לפני שאני חופרת קצת באתר שלהם, כי משום מה אני סומכת על המסקנות שלך יותר מאשר על שלי :) דבר אחד בטוח: אפשר להוציא EEA Family Permit בקרוידון עיר ה(ע)אורות או לפחות אפשר היה פעם, לפני כמה שנים. זה השתנה?

Nobilis

New member
תשובה

הסבר על ה-EEA Family Permit ניתן כאן: http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf18eeaswissnationals בגדול, מדובר בויזה שנועדה לאפשר כניסה לבריטניה לבני זוג של אזרחי האיחוד. אם אתה כבר בבריטניה, השלב הבא הוא בקשה של Residence Card. אני גם מכיר אנשים שמאחר שאינם רוצים להפקיד דרכון ולחכות ל-Residence Card נוסעים מדי חצי שנה לישראל ומבקשים EEA Family Permit חדש (מאחר שתוקפו של זה הוא לחצי שנה בלבד).

mayush63

New member
טוב, זה השתנה

פעם (2001) היו מנפיקים כאלה לחמש שנים. וה- Residence Card הונפק במקביל. אולי שהאנגלים יפסיקו לשנות את החוקים כל חמש דקות? קצת התחשבות! תודה :)

ומה לגבי הדרכון?

האם אכן צריך להפקיד את הדרכון לכל תקופת ההמתנה עד לקבלת האישור? להלן העתק ההסבר על הזמן הנדרש: Processing times The time it takes to process your application will depend on the type of application you make and how you submit it. If you make your application in person at Croydon public enquiry office, we will usually process your application on the same day.

Nobilis

New member
תשובה

א) צריך להפקיד את הדרכון למשך כל התקופה. ניתן לקחת אותו בחזרה במקרי חירום, אבל זה יוצר עיכוב בתהליך, ועלול אף להביא לצורך להתחיל אותו מחדש. ב) לגבי טיפול במקום - מוקדם יותר באותו העמוד מוסבר שזאת אפשרות שפתוחה רק עבור Registration Certificate.

rose119

New member
קבלת ויזה של בן משפחה

מנסיוננו...ויבורך הפורום הזה שהכין אותנו לזה מראש... אחרי שבן זוגי קיבל ויזת בן משפחה מהארץ מהר מאוד הגענו לאנגליה ואז הוא הגיש שוב בקשה ואכן הסתבר לנו שזה לתושבות. הדרכון שלו נמצא במשרד הפנים האנגלי כבר 5 חודשים!!! והוא לא נראה באופק. הם שולחים מכתב שאומר שמותר לך להיות בארץ, לבקש מספר ביטוח לאומי, להגיש בקשות לעבודה וכו. מנסיון האנשים שסביבנו (ולא רק ישראלים) זה לוקח כחצי שנה ולפעמים אכן יותר בהצלחה

למעלה