חידוש מצבות, כיצד?

חידוש מצבות, כיצד?

היה פה דיון מעמיק פעם, על ערכה לחידוש מצבות בגולה.
איזה ספוג לקחת, כיצד מדגישים אותיות לפני צילום, מתי באיזו שעה של היום יש תאורה טובה ועוד.
אני רוצה לחדש כיתוב על מצבה עומדת פה בארץ, בשחור על אותיות משוקעות, כיצד עושים את זה?
איזה צבע, האם במכחול דק? איך מונעים נזילה של צבע?
מישהו בודאי עשה כבר "דוקטורט" בנושא.
תודה סבאיעקב

Novartza

New member
המלצה מעושה מצבות

חידשתי פעם מצבה ישנה בהר הזיתים, והתיעצתי עם עושה מצבות ידוע, מה שהוא המליץ זה לקחת מברשת ברזל, זאת אומרת שבמקום שערות מקש או מפלסטיק זה חוטי ברזל, בזמנו רכשתי כזאת בחנות טמבור, וזה קודם כל מנקה את הליכלוך והקורוזיה, כמובן שלקנות מברשת לא רחבה, לגבי הצבע וכו', אני לקחתי צבע שחור רגיל ומכחול, אבל יתכן שהיום יש דברים יותר טובים, לעבור אות אות ובעדינות, ובהצלחה

yagury

New member
דרושה מדה רבה של סבלנות ועדינות

מנסיון: לצביעה השתמשתי במכחול הדק ביותר הקיים (קוטר מברשת כ-מ"מ אחד). ואם תמצאו ציפורן מתכת - עוד יותר טוב. צריך לצבוע את האותיות בעדינות רבה, עם מעט מאד צבע. הסכנה הגדולה היא "נזילת" צבע אל מחוץ לגבולות האות! היות ונשאר כתם כהה על המצבה, גם אם מנגבים נזילה כזו באופן מיידי.
צביעת מצבה שלמה עלולה לארוך כשעתיים, ואני ממליץ להגיע מצויידים בכובע גדול או שמשיית חוף. מה שיותר חשוב, רצוי להשתמש בכסא בכדי לשבת בצורה נוחה ויציבה מול הטקסט במשך כל הזמן הזה.
מציבי המצבות נותנים גם שירות של חדוש צביעה, בשיטה אחרת לחלוטין:
1. צביעת כל האותיות בצורה גסה, תוך גלישת צבע מעבר לתחומי האותיות.
2. המתנה עד להתייבשות מלאה של הצבע.
3. ליטוש פני כל המצבה, בצורה ש"מוחה" את כל הצבע שגלש תוך כדי ריענון מראה המצבה כולה.

תודה! אני ארכוש גם מכחול דק,

וגם נייר זכוכית עדין.
מדובר למעשה לא במצבה, אלא בגלעד בראש ערמת אבנים, כך שאין אפשרות לשבת.
אני אדווח על תוצאות הנסיון.
ושוב תודה!

יצחק1910

New member
חידוש מצבות

אכן נכון. למיטב זכרוני ליפני 5 או 6 שנים.
אם תכמס לגוגל לפי"כיצד להתכונן למסע שורשים" תפתח את האתר ובסעיף מס.3.6 יש קטע-כיצד לחשוף כיתובים לא ברורים על גבי מצבות.
מנסיון אישי כעצה.

עב חברת הפורום כתבה לפני כ 6 שנים למיטב זיכרוני מאמר על הכנות לטיול שורשים בפורום זה ובו יש עצות טובות כיצד לטפל במצבות ישנות.

אני נעזרתי בעצות.

בהצלחה
יצחק

תודה!

אחפס. אני נוטה להאמין, שהשיטה הקלה של מריחה גסה, ולאחר מכן ליטוש פני המצבה בנייר זכוכית, זאת שיטה קלה ונוחה יותר מאשר מעבר בשקעים עם מכחול דק.
במצבה הספציפית הזאת יש הרבה אותיות.

למעלה