חידוש ויזה שנתית...

TatyBar

New member
חידוש ויזה שנתית...

אז לא מזמן כבר חלפה עברה לה שנה מהמעבר להולנד.
כמה מהר...
וקיבלנו לפני כמה חודשים טפסים למלא כדי להאריך את הויזה לעוד שנה.
בגדול, אני אמורה לעשות את המבחן של ההתאקלמות, תוך 3 שנים וחצי ממועד ההגירה.
ועברה שנה. אז יש לי עוד שנתיים וחצי.
עד עכשיו לא היה לי זמן בכלל לחשוב על זה.
המעבר עם שתי בנות שהיו צריכות להתאקלם בביה"ס וגם אני וגם המעבר עצמו.. ההריון הלא פשוט שהיה, מעבר דירה נוסף שהשתחל בדרך, לידה ותינוק וכו וכו.....
בקיצור - הייתי עסוקה מספיק.
אלא מאי...
כדי לחדש את הויזה, מסתבר שצריך לשלם.
לא חשבתי על זה... וזה משהו כמו 250 יורו בשבילי, ועוד 150 עבור הילדה הגדולה (לשניים הקטנים יש אזרחות הולנדית).
אז - האם זה ככה כל שנה?
האם, אם אעשה את המבחן במהלך השנה הזו, אז אקבל תושבות קבע כבר בתום התקופה הנוכחית?
או שזה לא קשור ובכל מקרה אצטרף לחדש ויזה כל שנה עד ההתאזרחות?
כי מתישהו, אם אני לא טועה, מקבלים תושבות קבע, לא? אז תושבות הקבע הזו מתקבלת מיד אחרי שעוברים מבחן? או שזה תלוי זמן גם אם עושים כבר את המבחן?

אם אני לא טועה

(ומאוד יכול להיות שאני טועה) האשרה החדשה אמורה להיות לחמש שנים. בכל מקרה - כן. התשלום הוא כל פעם לכל מי שמבקש.

לגבי המבחנים ואם יש להם השפעה על סוג האשרה שתקבלי - שווה לשאול ב ind - לא בטלפון, אלא בעת הפגישה בה תקבלי את האשרה או תגישי את הטפסים, במידה ולא תקבלי אשרה לחמש שנים.

כמו כן - במידה וכל פעם נדרשים ממך טפסים מתורגמים חדשים - שווה לתת להוריך ייפוי כוח נוטריוני שיאפשר להם לטפל עבורך בסוגיות ניירת בישראל בלי שתצטרכי לטוס כל פעם שמישהו מפליץ דרישה למסמך כזה או אחר או לטפל בענייני בירוקרטיה בביקורים שלך בישראל.

ועוד משהו - אם את צריכה לצאת מהולנד לכיוון ישראל טרם קבלת האשרה החדשה - את יכולה לבקש מהם פתק (בפירוש פתק!) שמציין שיש לך בקשת אשרה בטיפול ואת רשאית לצאת ולהכנס.

את לא טועה

האשרה החדשה היא לחמש שנים.

כמו כן, ברגע שתעברי את בחינות האינטגרציה, את למעשה השלמת את חובותיך והופכת לתושבת קבע - כמובן שכמו בכל מערכת בירוקרטית זה לא קורה אוטומטית

את צריכה ללכת ל-IND ולסגור סופית את המעמד שלך, הם יפנו אותך לחמנטה עם האישורים שלהם.

שיהיה בהצלחה !
עמית

TatyBar

New member
לא הבנתי...

בכל מקרה - גם בלי שעשיתי את המבחן - האשרה החדשה שלנו היא לחמש שנים??

נכון אבל...

אם לא תעברי את הבחינה בשנתיים וחצי הקרובות, את תאלצי לעזוב את המדינה אחרי שהאשרה תגמר. אם תרצי לנסות שוב את מבחני ההגירה, תצטרכי להתחיל את התהליך מחדש בישראל (mvv וכל שאר הירקות), ומי יודע כמה שינויים יכנסו עד אז בחוקים (סביר להניח שלא לטובה).

TatyBar

New member
זה דווקא לא ככה.

כשזימנו אותי לראיון הראשון אחרי שעברנו לפה, ואז רצו להסביר לי את כל התהליך ואז אמרו לי שיש לי שלוש שנים וחצי וכו וכו...
אז שאלתי מה קורה אם אני לא עוברת את המבחן.
לא עושה.
האם תגרשו אותי מפה?
אז אמרו שלא.
לא יכולים.
וילדרס היה רוצה שזה יהיה ככה, אבל זה לא ככה.
מה שהם עושים, זה מזמנים אותי לראיון שוב, כדי לשאול אותי למה לא עשיתי את המבחן.
והמקסימום שהם יכולים לעשות, זה להטיל עלי קנס.
אבל לא אצטרך לעזוב.
זה מה שאמרו לי ב- ind בעצמם.
ובכל מקרה, אני לא רוצה לא קנס ולא בעיות ולא מבחן מעצבן מעל הראש ולחץ ומתח.
אני אעשה את זה מתישהו. רק שבאמת לא היה לי זמן בכלל ללמוד...
(בינתיים אני קצת מתקדמת עם השפה, באופן פאסיבי, דרך החיים פה ודרך הבנות)...

תעזבי פסיבי, כנסי לאקטיבי

לא יודע לגבי מה שהם אמרו לך, אני רק יודע מה הבחורה בפרינס אנד היידה אמרה לי, מצד שני - ייתכן והיא ניסתה להפחיד אותי (הצליחה גם).

מה שכן, כמו שאת וחלב כתבתן - חבל להתמהמה עם הדברים הללו, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה החוק הבא יהיה (אם זה ממפלגת התותים או המחומצנים, זה לא משנה לנו הבאוטנלנדרס), עגני את מעמדך ותורידי מעצמך את הלחץ.

אילת72

New member
פרינס אנד היידה???

זה הרפרנס שלך, עמית? אני מתפלאה עליך.... ועוד בית ספר שמשנה את שמו כדי לכסות על המוניטין המעולים שצבר

לרע המזל

הסטודנט ב-IND לא ידע לענות לי כמו שצריך ולאחר 15 דקות בהן ניסה למצוא תשובה באתר האינטרנט שלהם (לאחר שעזרתי לו למצוא את הדף הנכון) הבנתי שזו התשובה היחידה עימה אני יכול להישאר.

הייתה כתבה בטלויזיה על פיליפינית אחת שנכשלה במבחן ונאלצה לחזור לפיליפינים ולהתחיל הכל מהתחלה, אז אולי יש דברים בג'ו...

TatyBar

New member
אהלן.

לא חושבת שהייתי צריכה סמכים מהארץ בשביל זה.
ההולנדי מילא את הטפסים, וביקש ממני צילום של תעודות הויזה ותמונות מעודכנות.
נדמה לי שזהו.
אבל כן, בכל מקרה יש לי אחות בארץ, עו"ד ונוטריון. ויש לה ייפוי כח ממני לעשות כל מה שצריך....
)
מתי את עברת?

בזמני הכל היה שונה

בשלוש השנים הראשונות האשרה היתה צריכה להתחדש כל שנה.

את קורס ההולנדית הראשון היה צריך לעשות בשנה הראשונה כתנאי לחידוש האשרה.
במבחן האינטגרציה קיבלתי ציון 98. אליפות! רק מה - אחרי 8 שנים, כשעמדתי לחדש אשרה, המקציף היה סטודנט וידעתי שלא יחדשו לי את האשרה - אז החלטתי להתאזרח במקום, ואז גיליתי לתדהמתי שמבחן האינבורחרינג שלי לא תקף כי הוא נעשה בימי ריטה, ועכשיו (ז"א בעת הבקשה) מפלגת התותים מחזיקה את תיק ההגירה (אלביירק ההזויה) וכללי המשחק שונו ולכן אני צריכה לעשות את כל הלימודים מחדש ולהבחן מחדש - רק שהפעם על חשבוני.

עם דמעות בעיניים התקשרתי לpostbus 51 לברר אם עיריית אמסטרדם עושה ממני צחוק והתברר לי שכן, כי בעצם אני לא ממש חייבת ללמוד מחדש כי אני יכולה לעשות את מבחן הפטור (שהחל מ 2013 כבר לא קיים). אז נרשמתי למבחן הפטור שלקח שעה וחצי מחיי ועלה 60 יורו, ועם ההודעה שעברתי, ניגשתי להגיש בקשה לאזרחות. אותה הפקידה שאמרה לי שאני צריכה ללמוד מחדש ביקשה שוב את התעודות ושיחקתי את המשחק והגשתי לה את על הניירת והציונים מהעבר, ואחרי שהיא חזרה ואמרה שזה לא תקף, ושאני צריכה לשלם וללמוד מחדש - אמרתי לה שאני ממש לא חושבת שצריך, כי יש לי תעודת פטור. את המשך מילוי הטפסים היא עשתה בשקט בשקט ורק מלמלה משהו על כך שייקח בין חצי שנה לשנה וחצי (!) עד שאקבל תשובה.
אחרי חודש וחצי קיבלתי מכתב מהמלכה

אז המון דברים השתנו מאז. למעשה, אני עוד מעט צריכה לחדש דרכון...

בקרוב אצלך.

TatyBar

New member
בקרוב אני מקווה....

רק אצלי, אני מניחה שאקבל מכתב מהמלך!!
ייפיי!!

נו.
עוד חזון למועד.

אספרסו2

New member
רק תגידי

ואני זורק לו מילה בשבילך,
הוא מבקר אצלנו בממלכת המרקל ביוני.

FalseFlat

New member
תענוג

על כל אחד שעובר את הביורקרטיה צריך לעשות סרט שמתעד את המסע המפרך ורגע קבלת האזרחות.

למעלה