חידוש ויזה לארה"ב

חידוש ויזה לארה"ב

אני נכנסת לשנה השישית של לימודי הדוקטורט בארה"ב וצריכה לחדש את הויזה. קבעו לי ראיון ליום שישי בבוקר בשגרירות בתל אביב. אשמח לקצת אינפורמציה לגבי כמה זמן אורך כל העניין וטיפים כלליים. המון תודה

שכחתי לשאול

תוך כמה זמן מקבלים את הויזה - האם זה על המקום או שלוקח זמן?

John the Savage

New member
כל העניין ארך לנו כשעתיים

הגענו בסביבות שמונה, צאנו קצת לפני עשר. התור הוא אותו התור לכל סוגי הויזות ללא-מהגרים כך שרוב האנשים בתור נמצאים שם לויזת תייר. נכנסים לבניין השגרירות, עוברים בדיקה ביטחונית, פלאפונים, אם יש, מפקידים בכניסה וכמבן לא לבוא עם דברים מסוכנים כדוגמת קוצץ ציפורניים. לאחר מכן מבלים בשלושה תורים - התור הארוך ביותר הוא התור לבדיקת המסמכים ואז טביעת אצבע ובסוף הראיון. בתור לבדיקת המסמכים הם חוזרים ואומרים שכל מה שצריך להגיש זה רק טופס DS-156 ולמי שצריך DS-157, אבל סטודנטים צריכים להכין את כל המסמכים האחרים כולל DS-158 ו-I-20 או DS-2019. הראיון עצמו לקח לנו בערך דקה וחצי. הפקיד שאל אותי מה אני הולך ללמוד ואיך אני מממן את הלימודים ואישר את הויזה בלי שאלות נוספות. כמובן שיכול להיות מצב בו פקיד ההגירה כן ישאל שאלות נוספות וכדאי להכין מסמכים ולו רק ליתר ביטחון (קשר לארץ, יכולת מימון וכו'). אומרים לך במקום אם הויזה אושרה. אחרי שפקיד ההגירה אומר לך שהויזה אושרה, משלמים שלושים ומשהו שקל נוספים לנציגות דואר ישראל שנמצאת בשגרירות ומקבלים את הויזה אחרי כשבוע הביתה בדואר שליחים.

,תודה רבה לך! ושאלה לגבי DS-158

בשום מקום לא ראיתי התייחסות לטופס הזה, איך אני מגיעה אליו?

yiftachbe

New member
בבקשה

http://travel.state.gov/visa/frvi/forms/forms_1342.html חשוב להביא את דפי פירוט החשבון שמאשרים שיש לך את הכסף שהבית ספר דורש. אני גם הבאתי את התעודה והציונים מהתואר והפקיד אכן ביקש לראות אותם. אבל ממה שהבנתי זה לא קורה הרבה.

,תודה רבה על הלינק! לגבי דפי חשבון

בית הספר שלי לא דורש כסף, אני דוקטורנטית על מלגה מלאה כבר חמש שנים.... אז קצת לא ברור לי מה עלי להביא - לאיזה ציונים את מתכוונת - מהאוניברסיטה בארה"ב? כבר קיבלתי מהם שני תארים אבל הם בבית באמריקה.... אני מקווה שלא יעשו לי בעיות, קצת מלחיץ כל הסיפור הזה...

John the Savage

New member
יש לך מסמך שמעיד על כך שאת עדיין מקבלת מילגה?

בסיטואציה שלך, הסיכוי שתזדקקי לציונים מתארים קודמים שואף ל-0. כן כדאי שיהיה לך מסמך המאשר שאת מקבלת מילגה לפחות בשנה הקרובה. אם אין לך מסמך כזה ביד, תבקשי מהאוניברסיטה שתפקסס לך.

כתוב ב I-20 שקיבלתי מילגה

במשך 5 שנים אבל לא לגבי השנה השישית משום שבה אני לא אמורה לקבל מילגה. אני מקווה ללמד בסמסטר ב' ובינתיים חיה על חשבון הבן זוג שהוא פוסט-דוק באותה אוניברסיטה, יש למישהו מושג אם יעשו לי בעיות?

John the Savage

New member
רצוי שיהיו לך מסמכים על יכולת מימון

יכול להיות שבסוף, לא תידרשי להציג אותם בכלל, אבל עדיף שיהיו לך מסמכים שמוכיחים יכולת מימון ולא תידרשי להציג אותם מאשר שתתבקשי להציג מסמכים בעניין ולא יהיו לך. כמה אפשרויות שיש לך: אישור יתרות מהבנק שמראה שיש לך מספיק כסף מזומן, תלושי משכורת של הבן זוג, ובמידה ואתם לא נשואים, הצהרה שלו שאתם חיים ביחד והוא מממן אותך (אם אתם נשואים, אין צורך בהצהרה כזו).

למעלה