חידוש הרישיון

שרוך

New member
חידוש הרישיון

בס"ד שבוע טוב לכולם... בעז"ה אני אמור לחדש תרישיון שלי עוד חודשיים כן סוף כל סוף אחרי שנתיים של נהג חדש... רציתי לשאול קבלתי דו"ח מלפני 3 חודשים של 6 נק' ו500 ש"ח האם אני יהיה מחוייב בשנתיים נוספות של נהג חדש? או שגם אני יצטרך לעשות תאוריה מחדש? ואם אני לא יקבל הארכת נהג חדש האם אני יוכל לקחת מעל 2 נוסעים או שבחוק החדש זה לא אם גמרת תנהג חדש ואתה עוד לא בן 21? תודה רבה על העזרה שרוך

Superdror

New member
דוח על מה ?

בכל מקרה, זה תלוי בעבירה ובקריזות של משרד הרישוי, אני מניח שאתה לא תדרש בעוד שנתיים נהג חדש.

שרוך

New member
אז ככה

בס"ד בוקר טוב לכולם... הדוח הוא על פנית שמאלה מנתיב אמצעי ולא מהנתיב השמאלי... אז מה נראה לך? מעל כמה נק' ואיזה סוג דוח מקבלים שנתיים נוספות? ואם בעז"ה אני לא ידרש האם אני יהיה עדין חייב להסיע רק 2 נוסעים? שרוך...

BananaOdium

New member
דו"ח על פניה שמאלה מנתיב אמצעי?!?!!

מה הבעיה אם זה? כל עוד יש סימון על הכביש של חץ לכיוון שמאל.??

שרוך

New member
הסבר

אז ככה הנתיב היה נתיב אמצעי ורק מהנתיב השמאלי היה מותר לפנות בנתיב שאני עמדתי היה רק ישר והשוטר פשוט היה מאחורי וחיכה שאני יעשה תטעות הזה מובן???

offirla

New member
הדוח הוא לא על הפנייה...

הדו"ח אני מניח, הוא על אי-ציות לחץ שסומן בנתיב ממנו נכנסת את הצומת... במקום לנסוע ישר, פנית שמאלה נהגת ברכב הנ"ל בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חיצים המובילים לצומת ויצאת מהצומת שלא בכיוון החץ שסומן בנתיב ממנו נכנסת לצומת, בניגוד לתקנה 35(ה) לתקנות התעבורה, סמל סעיף 6482 קנס 500 שח, ו- 6 נקודות חובה (כאמור).

Shaq018

New member
תשובה חלקית

גם אני מאמין שלא יעשו לך בעיות. העבירות עליהן משרד הרישוי עושה סנקציות הם רק העבירות המופיעות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה. מהן העבירות ב"תוספת השלישית"? תוספת שלישית (סעיף 12א) 1.עבירה לפי סעיפים 10, 43, 44 או 65 לפקודה זו. 2.עבירה לפי תקנה 22 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, לגבי אי-ציות נוהג רכב לרמזור ואי-מתן זכות קדימה, עבירה לפי תקנות 26(2), 47, 54 או 57 לתקנות האמורות, ועבירה לפי תקנה 144 לתקנות האמורות, אי-הודעה על תאונת דרכים או אי-הגשת עזרה לנפגע בתאונת דרכים. 3.עבירה לפי פקודה זו או התקנות לפיה אשר גרמה לתאונת דרכים שבה נפגע אדם. 4.עבירה שבית המשפט גזר על מי שעבר אותה פסילה בפועל מהחזיק ברשיון נהיגה לתקופה של שלושה חדשים או יותר. תרגום: סע' 10 - נהיגה ללא רשיון או שלא על פי תנאי הרשיון. סע' 43 - סיוע ע"י שימוש ברכב לכל עבירה שעונשה 3 חודשים או יותר. סע' 44 - סיוע ע"י שימוש ברכב לעבירות מין. סע' 65 - אי עצירה לפני מסילת ברזל. תק' 22 - אי ציות לרמזורים ולתמרורים. תק' 26(2) - נהיגה תחת השפעת אלכוהול ו/או סמים. תק' 47 - עקיפה מצד ימין. תק' 54 - נהיגה במהירות מופרזת. תק' 57 - מעבר אוטובוס על פני מסילת ברזל. תק' 144 - התנהגות במקרה של מעורבות בתאונה עם נפגעים (בעיקר מתן עזרה או קריאה לעזרה לנפגעים) למרות שבאופן תיאורתי עברת על תקנה 22 (אי ציות לתמרור - סימונים בדרך נחשבים כתמרור), לא מדובר בעבירות האלו. בתקווה שאכן כך הדברים ולא יעשו לך בעיות, ב"ה תקופת הנהג חדש שלך תסתיים ולא תיהיה מוגבל בנוסעים עוד. אשמח אם תעדכן אותי בפרטי או בהודעה בפורום אם צדקתי לגבי העיניין כי גם אני חטפתי עבירה של 6 נק' ו-500 ש"ח כמוך, רק על סעיף אחר. יום טוב.

wil

New member
לדעתי התשובה שלך מדוייקת 100%

מצויין: עבירה לפי תקנה 22 רק לגבי אי-ציות לרמזור או אי-מתן זכות קדימה. זה לא המקרה שלפנינו, העבירה היא על תקנה 22 (ציות לתמרורים - זו תקנה ארוכה) אבל לא לגבי רמזור או ז"ק. כך שלדעתי אין חשש של סנקציות משרד הרישוי בכלל בעבירה הזו. מה שכן - יש את הניקוד, אבל 6 נקודות זה לא נורא. רק ב-12 מקבלים בכלל קורס, והמספר שלא כדאי להגיע אליו הוא 22 (כי אז מוארכת תקופת הצבירה ל-4 שנים ואתה בדרך הנכונה לקראת הפרס הגדול ב-36)

roeeby

New member
../images/Emo207.gif - על איזה עבירות צריך לעשות

שוב תיאוריה ולהיות שנתיים נוספות נהג חדש? בעיקר מעניין אותי נושא המהירות - אני ממש לא נהג פרוע ואני האחרון שמעוניין לעשות דאווינים, אבל בכל זאת יש כבישים בארץ הזאת שהמהירות המותרת בהם פשוט לא רלוונטית לחלוטין, ואז אם אני מציית לה אני משבש את התנועה באופן די רציני... ואם אני נוסע כמו כולם אני יכול לקבל תיאוריה מחדש

Shaq018

New member
ראה הודעה קודמת שלי באותו השרשור..

ועוד טיפ: שמור על גג 20 קמ"ש יותר, והכל יהיה בסדר. או שתתחיל להרגיע.

roeeby

New member
ההודעה שלך מדברת בכלליות מאוד

אני שאלתי ספציפית על מהירות... כמו שאמרתי אני לא מתפרע מאוד אז בסביבות ה-20 קמש יותר נראה לי יהיה בסדר.. רציתי לדעת עקרונית כמה נקודות אפשר לצבור עד שצריך לעשות תיאוריה מחדש ולקבל שנתיים נוספות של נהג חדש? כמו כן, למה דווקא 20 קמש מעל המותר זה בסדר? הבנתי מכמה אנשים ששוטרים לא יכולים לדעת את המהירות המדוייקת שבה אתה נוסע - אתה מרוויח 10 קמ"ש לכאן או לכאן, תוכל להסביר לי איך זה עובד? תודה!

Shaq018

New member
ההודעה שרשמתי

היא הפירוט הכי טוב שתוכל לקבל.. כל הסעיפים שמופיעים שם, אלו העבירות שעליהן תיקנס בתיאוריה וטסט מחדש (אחד מהם או שניהם) לגבי הנקודות, מדובר ב-12 נקודות למה דווקא 20 קמ"ש? זה חישוב אישי שלי וזוהי אחריותך האישית להשתמש בו.. העובדה ששוטרים לא יכולים לדעת את המהירות המדוייקת שלך לאו דווקא תגרום לך להרוויח.. לפעמים אפילו להפסיד עקב סטייה של המכשיר. לכן לפעמים גם להשאר על 15 קמ"ש מעל למהירות המותרת זה לא מומלץ.. גם מד המהירות ברכב לא מדוייק (סה"כ מדובר במד אנלוגי) אני תמיד אומר 20 קמ"ש כי: משטרת התנועה כביכול מבטיחה שלא תעצור נהגים שעוברים את המהירות המקסימלית ב 10 קמ"ש כך שכבר יש לך 10 קמ"ש יותר, פלוס הייתרון שלך על ממל"זים שהמשטרה מתחייבת להוריד כ-5 קמ"ש מתוצאת הקריאה של המכשיר. כביכול 15 קמ"ש יותר, מה עוד שמצלמות מהירות מחוץ לעיר לא יצלמו אותך גם ב 20 קמ"ש יותר, אחרת הן היו מצלמות כל 9 נהגים מתוך 10, והמצב היה עגום ביותר. בכל אופן, חישוב גס מאוד וכמובן לא רלוונטי לכל אחד, יכול להיות שהוא גם מטעה, אבל ברוך השם עבד טוב עד עכשיו. מה עוד שהשיטה הטובה ביותר היא לשמור על מהירות עם התנועה שמסביבך, וכמובן גם לפי תנאי הדרך. אין מה למהר כשאתה לא רואה מטר מולך בגלל ערפל וכו'.

למעלה