חידוש ארונות עץ ישנים

mazaliko

New member
חידוש ארונות עץ ישנים

הי עברתי עכשיו לדירה ישנה ששופצה, הבעיה היא שיש שם ארונות ישנים ומסגרות חלונות גם הם מעץ בצבע נוראי! היה לי בבית צבע על בסיס מים (של קירות) והשתמשתי בו לצביעה אבל התוצאה יצאה די מאכזבת. הצבע מאט וקצת רואים דרבו את הצבע הישן למרות שעשיתי 3 שכבות!!! השאלה שלי היא האם כדאי לשים לאכה על העץ או שאני אקנה צבע לעץ (על בסיס שמן)ואצבע הכל מחדש? תודה!!!

סתם שאלה, האם שפשפת את הצבע

הישן, עד שהוא ירד ואז מרחת/צבעת את החדש? בכל מקרה צביעה חדשה דורשת שפשוף רציני של מה שנצבע, עד שירד ואז צביעה מעל. יום נפלא, ועבודה קשה..

uvls

New member
להתחיל מהתחלה

אם תמרחי לכה על מה שיצא תנציחי את התוצאה העגומה. מומלץ לתת שיוף עמוק/שטחי (בהתאם למוטיבציה) למה שכבר צבעת, ועל גבי זה לצבוע בצבע שמן כזה או אחר, רצוי מט, כי צבע בגימור מבריק ידגיש את כל הדפקטים, החורים והבדלי הגובה בין השכבות ההיסטוריות. לתוצאה מושלמת יש לשפשף כהוגן, עד לקבלת מפלס שווה, נקי וחלק, ואז ליישם את הצבע החדש. מדובר לרוב בלא מעט עבודה. בהצלחה, יובל אגב, מצטער על הירידה הממושכת למחתרת. הייתי בחו"ל. ברוכים הנמצאים.

lank

New member
../images/Emo68.gifיובלי שלום. מה שלומך???../images/Emo140.gif

mazaliko

New member
אי אפשר בלי לשפשף את הצבע הישן?

נשמע כמו עבודה מאוד קשה... אז איך עושים את זה בדרך המהירה ביותר? נייר לטש מספיק או שיש אמצעים יעילים יותר? בכל אופן תודה רבה!

uvls

New member
מכונת שיוף

יכולה לעזור, אבל קחי בחשבון שהיא עובדת גם נגד כיוון הסיבים ובעצם שורטת את העץ, מה שפוגם במראה במידה ומיישמים פוליטורה או לכה. אם את צובעת בצבע שמן אטום, אין כל מניעה לעבוד עם מכונה, שתחסוך לך המון זמן ומאמץ גם אם בכל מקרה תיאלצי להשלים את העבודה ידנית. אני שב ומזכיר, שאם את לא מחפשת להשיג תוצאה מושלמת אז שיוף קצר יספיק בהחלט ואין כל מניעה לצבוע על גבי השכבה האקרילית שכבר עשית. ושלומי מצויין, תודה (-: לילה טוב

mazaliko

New member
תודה רבה! עזרת לי מאוד!

אגב, האם יש מקומות בהם ניתן להשכיר מכונות שיוף וכלים אחרים? שוב תודה ויום טוב!

uvls

New member
ישנם מקומות שמשכירים כלים, אבל

יש היום מכונות פשוטות בפחות מ-100 ש"ח, בכל הרשתות הגדולות, שיספיקו לצרכיך הצנועים. נסי לשאול כמה חברים, מובטחתני שלמישהו יש אחת זרוקה בבויידעם.

למעלה