חידושים לשירים..

country joe

New member
וגם

אם מדברים על קאבר Fאנק להנדריקס - פרפל הייז ע"י באדי מיילס (התמופף בלהקת הצוענים ואמן Fאנק ובלוז מכובד בפני עצמו) ובוצי קולינס (הבסיסט של ג'יימס בראון ופארליאמנט/פאנקדליק, ואחד היוצרים החשובים ב-Fאנק). גרסא לא רעה בכלל. היי ג'ו במקור שייך ללהקת העלים. להקת גאראז' מלוס אנג'לס (נדמה לי). ובקאבר של ג'פרסון איירפליין לקרוסבי התכוונת ל- triad אני מניח.

hells bells

New member
אין ספק שהקאבר הגדול בהסטוריה הוא

מזל של אריק איינשטיין. אוי לאותה בושה.

Rubycon

New member
אמת...

גם בוצי קולינס עוד יעשה לי ילד... אתם תראו.

קיר קמט

New member
אני אהבתי את הקאבר של הרד הוט צ'ילי

פפרס לFIRE. מה, בושה להגיד? אחד השירים האחרונים שהם עשו עם הלל סלובק, אגב.

Rubycon

New member
אתה צודק (בעקיפין).

הקאברים\חידושים לדעתי הכי יפים של יצירות הם ג'אזיים (צ'יקוראה, האנקוק, דימאולה, קלארק, ג'ורג' דיוק, מקלפלין, דיוויס, מרקוס מילר, צ'רלי פארקר, ויין שורטר... הכל קומונה אחת גדולה שעשו הכל אחד של רעיו). זה לא אמור להפריע לך, רוק היא לא המוסיקה היחידה בעולם (סליחה על מרד הנעורים, ניבלונגן :)

שמעתי פעם ב 88 אף אם

הרכב ג'אז, שעושה קאברים לשירי רוק. היה את smells like teen spirit זה היה נחמד ביותר. מישהו יודע את שם ההרכב?

הבה ואפתיע אתכם חלקית

לא מזמן שמעתי ברדיו ביצוע חדש ל-I talk to the wind של אתם יודעים מי. מדובר בביצוע סטייל פרנדלי-ראפ, בסגנון הרזה והמיובש שעשו ל-Wish you were here. ממש לא לטעמי, שכן זה אותו קונץ עתיק שזוכה כעת לפופולריות: לקחת מכל השיר רק את המשפט המוסיקלי הבסיסי, לטחון אותו לעייפה ולזרוק את כל המעניין הצידה. הבטחתי הפתעה חלקית, שכן אינני זוכר מי המבצע.

pink floydror

New member
יש גם את

gregorian שעושים קאברים לקלאסיקות כמו Stairway To Heaven, Nothing Elss Matters ועוד, אבל בסגנון גותי כנסייתי כזה...אני לא אהבתי..

WhiteSnake 85

New member
אז ככה...הטובים לדעתי

דיו ומלמאסטין עשו קאבר לשיר של ארוסמית' DREAM ON הסגולים עשו קאבר להללויה של לאונרד כהן, וגם את LUCILLE של ריצ'רד הקטן הם חידשו בכמה הופעות, בנוסף לכך גם גרסה עם סולו של כמה דקות טובות של טיפוף עם פייס בשיר PAINT IT BLACK של הסטונס... פרל ג'אם עשו גירסה אקוסטית לשיר KEEP ON ROCKING IN THE FREE WORLD של אבי הגראנג'-ניל יאנג מלמאסטין עשה קאבר לCHILD IN TIME, BURN של הסגולים GREAT WHITE עשו אלבום קאבר שלם ללד זפלין(שבדרך אגב-נשמע כמו גירסת המקור ותו לא...). אבל בנוסף לכך חידשו את BABY'S ON FIRE של אחד הקרוי אם אני לא טועה-בריאן אינו. כמובן שהקאבר הבלתי נשכח הוא של הביץ' בויז לקליפורניה דרימינג של המאמאס אנד פאפאס... ANGEL DUST עשו גירסה מטאלית לשיר TEMPLE OF THE KING הנהדר של ריינבואו JOHNNY B.GOODE של הנדריקס כחידוש של צ'אק ברי(אני משער שזה שלו) ואיך אפשר בלי המלכה של כל הזמנים-זאת שעדיין חיה (סליחה ג'ניס,סליחה ג'ניס,סליחה ג'נ...) בריטני עושה קאבר לא ייאמן לI LOVE ROCK&ROLL של ג'ואן ג'ט והלבבות השחורים מקווה שלא שכחתי מישהו-אם כן מתנצל(בעיקר אליך ג'ניס)

avivs

New member
עוד "קאבר" ענק (למרות שזה לא מדוייק

) גדי לי ואלכס לייפסון מראש עושים את הימנון הקנדי בפסקול של סאות'פארק.... מה שעושה את זה עוד יותר טוב זה שברקע שומעים את טראנס ופיליפ (צופי סואת'פארק ידעו על מי אני מדבר) מקללים ומפליצים ברקע... כמו כול הקנדים...

WhiteSnake 85

New member
באמת????

האמת מעולם לא דנתי בסוגייה הזאת, אבל אני יודע שהיוצרים של סאות' פארק שרופים על ראש

country joe

New member
היי היי!

לא לצחוק על קנדים, אני מבקש. כן כן, אני קנדי גאה! ולרובנו אין פה שחוצה את הראש או עיניים קטנות, ואנחנו אומרים about ולא aboot!

avivs

New member
קנדה זה אחלה מדינה

זה כמו ארה"ב רק בלי פשע, עוני, צפיפות ועוד דברים כאלה.... ואני יודע.... הייתי בקנדה למשך יותר מ-17 שעות!!!!

HelterSkelter1

New member
כן, בעיקר בלי ירי של תלמידים

אחד על השני. באולינג לקולומביין מישהו?

Rubycon

New member
נו באמת

סליחה על נימת הזלזול אבל אני פשוט לא מאמין שמישהו יכול על הסולו המטורף של פריפ ב Baby's on Fire.

CaerBannog

New member
ממ אוקי

אני ינסה לעושת רישמה קצת יותר אלטרנטיבית, של קאברים לקלאסיקות רוק. דובר פה בעבר ואני מאוד ממליץ עליו nico- the end היא יותר מפחידה ודרמטית ממוריסון, והגיסרסה הזאת עם הדפיקות המוזרות על הסינתים (שנעשות אגב, ע"י מיודענו בראין אינו) הם פשוט תענוג... nick cave - hey joe מתוך אלפי קאברים לשיר הזה, זה אחד היותר מעניינים. ברי סחרוף - venus in furs נהדר, פשוט נהדר, הוא מלך ללא ספק. מוסיף לזה היבט הרבה יותר אלים ורועש. גם בשירה וגם בניגינה. minimal compact- Immigrant Song רוב האנשים יגידו שזה הרס מוחלט, ובצדק, אבל אני אוהב, לד זפלין בסגנון אייטיז, ישמור השם. massive attack- light my fire נורא נחמד, אם כי לא גאוני, עם שירה במבטא הודי מוזר.. primus- have a cigar גירסה מצויינת, החלפה של תפקיד הגיטרה ותפקיד הבס זה בזה, מעניין, גם השירה מצויינת, צרודה טוב טוב.

למעלה