חידושים לשירים..

CommandeRiker

New member
חידושים לשירים..

האם יש לכם המלצות לחידושים יפים של שירים(כלומר, אלה שהפורום נוגע להם)?

הנה כמה

Deep Purple/The Book of Taliesyn - (Exposition/)We Can Work It Out - ביצוע מצויין ופרוגי לשיר המפורסם של הביטלס Joe Cocker/With a Little Help From My Friends - With a Little Help From My Friends - ביצוע מדהים לעוד שיר מפורסם של הביטלס. מומלץ לנסות לשמוע את השיר מוודסטוק שם הוא מבוצע ברסה ארוכה יותר של 8 דקות. גרסה מעולה. Muse/In Your World (Maxi Single) - Can't Take My Eyes Off You - ביצוע כוחני לשיר שכולם מכירים אבל האמת שאין לי מושג מי המבצע המקורי שלו. Jimi Hendrix/Electric Ladyland - All Alnog the Watchtower - ביצוע מעולה וידוע לשיר של בוב דילן מג'ון ווסלי הארדינג (נראה לי). פרוייקט הגומיה/רוחות של טמטום - "רוחות של טמטום" ו"את ילדה גדולה עכשיו" - האמת היא שכל הדיסק הזה מומלץ. גרסאות חדשות ומתורגמות לעברית לשירים של דילן. רוחות של טמטום הוא גרסה ל-Idiot Winds מ-Blood on the Tracks בגרסה שדי מזכירה את המקור. את ילדה גדולה עכשיו הוא ביצוע לשיר You're a Big Girl Now גם מאותו אלבום. ביצוע חשמלי ומעולה לשיר שהוא במקור אקוסטי. אגב - למי שלא שמע על האלבום הזה. האלבום יצא בשנת 2001 בחברה העצמאית הירושלמית פאקט שנסגרה השנה. אם אתם מעוניינים בדיסק כדאי לכם לקנות אותו בקרוב כי אחרי שייגמר המלאי העכשווי של פאקט הוא יעלה יותר. Guns N' Roses/Use Your Illusion II - Knockin' on Heaven's Door - אם כבר דילן אז הנה אחד הביצועים היותר טובים לשיר המפורסם ביותר שלו שאגב בוצע על ידי המון אומנים כמו Eric Clapton, Pink Floyd, Avril Lavigneואפילו מאיר אריאל. מה שאנשים לא ממש יודעים (או יודעים ומתעלמים) זה שהלחן של השיר (שנכתב ב-1972) כמעט לחלוטין זהה ללחן של השיר Helpless של CSNY מהאלבום Deja Vu (שיצא ב-1970). השיר הולחן על ידי ניל יאנג. אני לא מאשים פה בהעתקה (טוב קצת) אבל בכל זאת. שמתי לב דרך אגב לשם שלך (Commander Riker הלא הוא המזוקן ממסע בין כוכבים הדור הבא) ונזכרתי שבשנת 1968 קפטן קירק (הלא הוא וויליאם שטנר) ביצע את Mr. Tambourine Man של דילן ואת Lucy in the Sky With Diamonds של הביטלס. גרסאות עלובות ונטולות לחן אבל ממש מצחיק לשמוע אותן. נסה. הגרססה ללוסי אפילו הוכתרה באיזה סקר של אתר מעריצים של הביטלס לגרסת כיסוי הכי גרועה שנעשתה לביטלס אי פעם. גם למיסטר ספוק-ליאונרד נימוי הייתה קריירת זמרה קטנה, אבל הוא עשה שירים שלו.

ThE RhythM

New member
פינק פלויד?!

לפינק פלויד אין קאבר לנוקינג און הבנ'ז דור! אם יש אני אשמח לשמוע....אבל אין כזה

ואללה צדקתי

זה מופיע באוסף Flickering Flame: The Solo Years, Vol. 1 שוב נדמה לי אחד: נדמה לי שהביצוע הזה מופיע לראשונה בסרט הישראלי "אהבה אסורה".

יש לי את זה על המחשב

הורדתי את זה כי לא ידעתי שאפשר להשיג את זה באופן רשמי. גרסה לא רעה. לא ידעתי שזה סולו של ווטרס - נחמד לדעת.

Paranoid Y

New member
אני יכול לנסות?

ממה שאני יודע, מסימת הכנת הפסקול של הסרט הוטלה על מישהו שלא ישראלי, אנגלי אולי, לא זוכר מי, ובמקרה או לא, הוא היה מקורב לרוג'ר ידידנו, והוא ביקש ממנו לבצע את זה, במיוחד לסרט זה, אז הקטע הזה בוצע במיוחד לסרט, והוא לא הגיע במקרה, חחח
אולי זה היה היק גריפית'ס, חחחחח

OzzzzzY

New member
מה שעולה לי בראש כרגע...

Derek and the dominos - little wing , הביצוע המקורי הוא של ג'ימי הנדריקס כמובן... Deep purple - lalena , הביצוע המקורי הוא של דונבאן...

ThE RhythM

New member
הממ...

כמה- 2 של זאפה אבינו ומלכנו- אחד לstairway כמובן, ואחד לpurple haze של הנדריקס. (יש לו גם לאיי אם דה וולרוס של החיפושיות...אבל אני לא מת על זה, ובטח יש עוד ששכחתי) וגם! help בביצוע דיפרפל שהוא גם במקור של הביטלס, זה ממש ענק. america של סיימון וגרפונקל בביצוע של yes. ו...זהו...בטוח יש עוד המון שאני אוהב אבל זה מה שהצלחתי לדלות עכשיו ב2 דקות.

pink floydror

New member
יו יו יו אני לא מאמין!!!

כששמעתי פעם ראשונה (ויחידה) את Helpless של יאנג לפני כמה ימים, אמרתי לעצמי - פאק זה ממש ממש דומה ל Nocking מצורה מפחידה ביותר, ולא הבנתי מה קורה! :)

Paranoid Y

New member
אבל הכי טוב של זאפה...

זה הטריו של הביטלס, לוסי, סטרוברי, וההוא הנרווגי, חחח:), זה קורע, ואני חושב שיש במאמרים או איפשהו את המילים, חחח

קיר קמט

New member
נו

הדלתות עשו קאבר מצויין לג'ון לי הוקר, - CRAWLING KING SNAKE , מופיע באלבום העוד יותר מצויין L.A. WOMAN. חוץ מזה, להקות פאנק (מהזן החדש- סקא!) עושות הרבה הרבה קאברים - השאלה היא רק אם אתה אוהב את הסגנון הזה. דוגמאות ? NEW FOUND GLORY עשו קאברים ל- I DON'T WANT TO MISS A THING האירוסמית'י , THAT THING YOU DO המוכר מהסרט ההוא עם הלהקה הפיקטיבית, וגם לבריטני ולג'ודי גרלנד. MXPX עשו קאברים לאקווה ולביטלס (I SAW HER STANDING THERE) NOFX עשו קאבר לIRON MAN עוד בסגנון הזה - קאברים להוטל קליפורניה, Tainted love, brown eyed girl (שיר מקסים של ואן מוריסון.) , video killed the radio star , ואפילו התעללו בתוכניות טלוויזיה עם קאברים לשיר הפתיחה של Fraggle Rock ולגיליגנ'ס איילנד. יש עוד הרבה כאלו.

Rubycon

New member
חזקים הג'יפסי קינגס

הביצוע לדעתי יותר טוב מההוא של האיגלס. ביג לבובסקי סרט... אחח אחח... נירוסטה!

כמה קאברים אהובים

אתמול בצהרים בדרך מהעבודה שמעתי ביצוע מצויין של ג'ורג' קלינטון לוודו צ'ילד של הנדריקס, משהו שעושה את השיר הזה Fאנקי ומקסים, אבל לא מוותר על הגיטרות המדהימות. עוד ביצוע מדהים לשיר שהנדריקס פירסם הוא hey Joe של Love, שמופיע באלבומם הראשון, למעשה בהתחשב בקשר המיוחד בין Love להנדריקס נראה לי יותר סביר להגיד ש hey Joe הוא קאבר של הנדריקס לשיר הזה של Love בעיקר בגלל חוסר הבהירות לגבי היוצר המקורי. ואם כבר הנדריקס אז נכון שהזכירו אבל אני לא יכול לא להזכיר גם את All Along the Watchtower של דילן שהוא ביצע, אולי הקאבר הטוב בהיסטוריה. שני מועמדים לקאברים האהובים הם קאברים לשירים של הביטלס דווקא (מוזר בד"כ אני נגד קאברים לביטלס, זה כמו לכתוב מחדש את התנ"ך), הראשון הוא Help בביצוע של הסגולים, שמכניסים לשיר הכיפי הזה המון צדדים שלא שומעים בפעם הראשונה, ונותנים לו מין מוטיב של נואשות שאני לא בטוח שג'ון ופול התכוונו לו. השני הוא black bird שקרוסבי סטילס ונאש ביצעו בין השאר בוודסטוק, השלישיה הזו היא אולי היחידה שיכולה לתת פייט רצני להרמוניות של הביטלס ולהכניס לשיר שלהם איכות אמרקאית פשוטה ויפיפיה. ולהמשיך את הקו CRS&N אני חייב להזכיר את הקאבר של ג'פרסון איירפליין לשיר המצויין של דיוויד קרוסבי אומנם זה לא קאבר כי השיר נכתב עבור סלייק, אבל כל צ'אנס להזכיר את האירפליין היא הזדמנות טובה (אגב גם הביצוע של קרוסבי סטילס ונאש ב Four Way Street הוא מדהים). יש עוד כמה, ההמשך יבוא...

למעלה