חידון

yaakii

New member
חידון../images/Emo175.gif

במסגרת הלימודים לבגרות עלו לי חידות נוספות. מוזמנים לנסות את כוחכם.
החידון עם תנ"ך ואתרי חיפוש פתוחים. כרגיל-כל שאלה 5 נקודות:
1.שני אנשים שעשו יחד מעשה מסויים ושמותיהם מתחרזים (חרוז לעניין הזה: 2 מילים המסתיימות באותן 2 אותיות ואותו הצליל)? 2. 2 סיפורים על אנשים שהיו צמאים לנקמה ו: א. באחד הסיפורים הא הציל את בנו מידי המבקשים נקמה ב. בסיפור השני האב הסגיר את ביתו (/בנותיו-אני לא זוכר..) למבקשי הנקמה 3. מסופרים עליו לפחות 2 סיפורים עם שופרות? 4. 4 פעמים בתנ"ך בהם מוזכרת החיה כלב? 5. 2 חלומות
, 2 משלים וחידה אחת בתנ"ך? 6. 2 סיפורים עם ליפידים עם 2 אנשים שונים? 7. 2 מקומות תנ"ך בהם מוזכרת קבוצת אנשים שביד ימין החזיקו משהו אחד וביד שמאל משהו אחר?. 8. שם עיר כשם: א. חג ב. פרי ג. ירק 9. שם איש בתנ"ך הקשור לגיאומטריה..
10. 2 סיפורים עם מנהיגים שחילקו את העם ל-3? 11. השופט היחידי (/יחיד? איך אומרים?) שעמ"י (קבוצה מעמ"י) מינה אותו? 12. מה קורה 4 פעמים בשנה? (רמז: בת של שופט..) בהצלחה!
נ.ב. אני מצפה לגיוון: שמישהו ישיג יותר נקודות מבת צוריה..

רוני13

New member
אני אנסה...

4)א'-יציאת מצרים. ב'-אני לא בטוח לגבי זה,אבל משהו עם שרצים. ג'-לוחמי גדעון,"שלב המינונים השני"
5)חלום הלוחם במחנה מדיין(אאל"ט) כשגדעון ונערו שמעו,משל יותם על העצים ומשלי בלעם(היו 4) והחידה ששמשון נתן לפלישתים ביום חתונתו עם הפלישתית. 6)שוב גדעון ו...דבורה אשת לפידות(???) 7)ושוב גדעון,ביד אחת החזיקו לפידים וביד השנייה אני לא בוטח מה אבל נראה לי כדים/שופרות. 10)עוד פעם גדעון! 11)יפתח הגלעדי,אנשי גלעד קראו לאחר שסילקו אותו.

benaymr

New member
שאלות קלות,כמעט הכול.

במסגרת הלימודים לבגרות עלו לי חידות נוספות. מוזמנים לנסות את כוחכם. החידון עם תנ"ך ואתרי חיפוש פתוחים. כרגיל-כל שאלה 5 נקודות: 1.שני אנשים שעשו יחד מעשה מסויים ושמותיהם מתחרזים (חרוז לעניין הזה: 2 מילים המסתיימות באותן 2 אותיות ואותו הצליל)? 2. 2 סיפורים על אנשים שהיו צמאים לנקמה ו: א. באחד הסיפורים הא הציל את בנו מידי המבקשים נקמה ב. בסיפור השני האב הסגיר את ביתו (/בנותיו-אני לא זוכר..) למבקשי הנקמה 3. מסופרים עליו לפחות 2 סיפורים עם שופרות? 4. 4 פעמים בתנ"ך בהם מוזכרת החיה כלב? 5. 2 חלומות, 2 משלים וחידה אחת בתנ"ך? 6. 2 סיפורים עם ליפידים עם 2 אנשים שונים? 7. 2 מקומות תנ"ך בהם מוזכרת קבוצת אנשים שביד ימין החזיקו משהו אחד וביד שמאל משהו אחר?. 8. שם עיר כשם: א. חג ב. פרי ג. ירק 9. שם איש בתנ"ך הקשור לגיאומטריה.. 10. 2 סיפורים עם מנהיגים שחילקו את העם ל-3? 11. השופט היחידי (/יחיד? איך אומרים?) שעמ"י (קבוצה מעמ"י) מינה אותו? 12. מה קורה 4 פעמים בשנה? (רמז: בת של שופט..) בהצלחה! נ.ב. אני מצפה לגיוון: שמישהו ישיג יותר נקודות מבת צוריה.. 1)אלדד ומידד 2)א-יואש ב'-לוט 3-יואב 4-שתית גדעון,אבנר למפיבושת,דוד לשאול,אוכלים את איזבל 5-יוסף,שלמה ,כבשת הרש,משל התקועית, "מעז יצא מאכל" 6-גדעון 7-קרבות גדעון(משחק אצלך הרבה)דבורה אשת לפידות 8-סוכות, 9-אני נגד גימטריות 10- אבימלך,גדעון, 11-יפתח 12- בנות ישראל נותנות לבת יפתח. שאלות חמודות וקלילות

benaymr

New member
בנוגע לשאלה 7

אם אתה לא מקבל את דבורה,אז תקבל את שמשון.

yaakii

New member
פשש-לא רע. סיכום נקודות (עם התייחסות לתגובות)

1.
-חמש נקודות 2.וואו-יפה! לא חשבתי שידעו.. -5 נקודות 3.אני חשבתי על מישהו אחר. תוכל להביא מקור ל-2 המקורות...?
4. נכונים, אך אני מקבל רק 3 כי כבר benaymr ענה אחד מהם. - שלוש נקודות ושלושה רבעים 5.שלמה חלם? מתי? יוסף-נכון. את 2 המשלים מקבל. את החידה לא-כי כבר אמרו..- 3 נקודות 6. גדעון-כבר נאמר. שמשון נכון-2 נקודות וחצי 7. גדעון ענו כבר. דוברה? מתי? 8. שלושתם נכונים (בהנחה שיש פרי כזה..
חמש נקודות 9.אני דוקא בעד גימטריות -אבל זה לא קשור לשאלה..קראאותה שוב. 10. נכון. גדעון כבר אמרו-2 נקודות וחצי 11. נכון אבל אמרו.. 12.נכון מאד-חמש נקודות סך הכל: 32 נקודות!! (עגלתי..) הוכתרת כזוכה!
(אף אחד כבר לא יכול לקבל יותר..)

yaakii

New member
יפה-יפה../images/Emo142.gif

4) נכון
(*שרצים=עינייני חיות טהורות וטמאות..) -3 נקודות ושלושת-רבעי 5) החלום נכון ומשל יותם נכון. עם בלעם זה לא היה משל, זה היה קללה.. החידה נכון - 3 נקודות 6) גדעון -נכון. דבורה לא.. - 2 נקודות וחצי 7) נכון. אחד משתי הקבוצות-2 נקודות וחצי 10) נכון, זה אחד מהסיפורים.-2 נקודות וחצי 11) יפה5 נקודות סך הכל: 19 נקודות ! (עיגלתי..) יפה מאד!

benaymr

New member
תודה תוודה

רק להבא,שלא 50% מהשאלות יעסקו בגדעון...כמה שהוא שופט מגניב והכול.

yaakii

New member
../images/Emo13.gifאשתדל..

נו-עדיין נותר לך לאתגר את מוחך בשאלת הגיאומטריה..

benaymr

New member
ברור ששלמה חלם

שלמה חלם בגבעון,חלום מפורסם מאוד מאוד.

למעלה