חידון: תסמונת טוראט

חידון: תסמונת טוראט

טוב אז החידון הזה מיועד למי שהיה בחדר של אלין ש ל ה י ם או מי שמכיר את תסמונת טוראט. לפני שאתם עונים: אל תסתכלו על תשובות שענו לפניכם, ותפתרו לבד. וגם החידון לא מיועד לחפש חומר ולענות, אלא לענות מהזיכרון למי שהיה בחדר של אלין. השאלות: 1. מהי תסמונת טוראט? 2. מה ההבדל בין תסמונת למחלה? 3. באיזה שנה התגלתה תסמונת טוראט ברפואה? 4. איזה 2 סוגים של טיקים יש? 5. מהי קופורולליה? ולמה היא נגרמת? 6. מה הוא הגורם לטיקים? 7. האם מדובר בהפרעה תורשתית? 8. האם קיים טיפול מרפא לתסמונת טוראט? 9. איזה טיפולים יש לתסמונת טוראט? 10. האם טוראט זה דבר שמשפיע על האינטליגנציה של מי שלוקה בה? בהצלחה...

חץ אהבה

New member
יש פרסים?אני מוכן לענות רק בתנאי..

אני מוכן לענות על כל השאלות בתנאי שמשהי תתן לי נשיקה צרפתית

אבל מה דפוק חבל לך על האף

מה אתה גנוב מה אתה עושה עליה חידון כאילו היא שונה ממישהו פה סעמק עדיף טורט מאשר ליהיות חננה מכוער שדבוק לבלוגים ולא רואה מסיבות ובחורות וכו וכו

חץ אהבה

New member
ביצה תומכת אפשר להצטרף לאמפריה שלכם

במחשבה שניה לא בא לי לענות על השאלות של פומקי הוא באמת נראה חננה

פומיקי בחור מקסים../images/Emo39.gif

מה שהוא כתב החידון הזה זה בא רק מתוך כוונה טובה . לא צריך לשפוט אנשים ככה , ולאמר שהוא חננה נשמות. בהתחלה עוד לפני שפתחתי את הבלוג התפלאתי מהידע והשפה הרפואית שפומיקי משתמש בה. לא חייב להשתתף בחידון הזה, אבל כל הכבוד פומיקי על הרצון הזה להעיר את מה שרדום. אתה יודע שאני אוהבת אותך כמו אח. תודה לך. ותודה לכל מי שבא לבלוג שלי.

בוזיקית

New member
פומיקי, יא גנב, גנבת לי את הרעיון!!

ואתה יודע את זה!!!
סתם, אני צוחקת... אמנם הרעיון היה שלי, אבל תבורך על כך שביצעת אותו ומה זה חשוב בכלל מי הציע - העיקר שיש פה חידון שסוף סוף יעורר מודעות בחברה על הבעייה של אלין ושל עוד רבים כמוה!!! תבורך פומיקי על השאלון המקסים. אגב, אני יודעת את התשובות, אבל זה לא חוכמה... אני התמכרתי לאלין מהיום הראשון שלי פה. הייתי רוצה שמישהו כמו שוקי או כל החדשים שזילזלו ייכנס וייענה בכנות... חזק ואמץ, וישרבו כמותך...

בוזי אחותי היקרה../images/Emo140.gif

אני יכולה לענות על החידון בעינים עצומות את יודעת... וגם את מאמי.אבל אני אשאיר את זה ככה. או שמישהו כן יגיב, או ש.... זה ישאר ככה לא נורא. אני מבואסת רצח....... צריכה להגיע לחדרה בשעה 18:00 יש לנו מפגש של העמותה של אסטי, ואין לי אפילו טרמפ אחד קטן איזה באסה! לא נורא אני אכנס מאוחר יותר לבלוג, אני אכתוב לך משהו באיסי בערב. רוהצ לשמוע את דעתך , זה משהו אישי לא קשור לא להנה ולא לבלוג. תבורכי אשת המלאכים.

בוזיקית

New member
נשמה שלי !

אם היה לי אוטו הייתי לוקחת אותך ומחזירה אותך ואם היה לי כסף הייתי שולחת לך כסף למונית אבל ידי כבולות ואינני יכולה לעזור... מה עם אח או אחות שלך? אין להם רכב? או ההורים? או ידיד שגר קרוב? או מישהו מהעמותה? מצטערת חמודה שלא יכולה לעזור לך. ובקשר לפומיקי - טוב, הוא לפחות הוציא אל הפועל מה שבלאו הכי התכוונתי לעשות, ולא אכפת לי שיקראו לי חננה, כי אני באמת כזו. אוהבת אותך מאוד (וגם אחיינית שלי ואחותי) ותכתבי לי מה שאת רוצה מתי שאת רוצה. נ.ב. מה דעתך על מפגש משולש - את פופיץ ואני? מתי שאסיים עם השיפוצים פה אני אזמין אתכם אלי. מה את אומרת??

bracha9150

New member
אמא של לוקה בתסמונת טוראט

תסמונת טוראט נגרמת כתוצאה מחוסר של חומר מסוים במח. היא מתבטאת בטיקים,שהם: מצמוצים,קולות כמו כחכוחי גרון, כיווצים בבטן,הטחות של הראש, בעיטות,ועוד. כל אלה קורים לאדם הלוקה, בצורה לא רצונית,זו הפרעה נוירולוגית,ואינה קשורה להתנהגות, או לאינטליגנציה,אם כי ההשפעות יכולות להגרם מבחינה של תגובות סביבתיות של החברה. כמו כן נגרם חוסר ריכוז,האדם מרגיש מה שקורה לו,משקיע אנרגיה איך להשתלב בחברה, לא להיות חריג.חשוב שהסביבה הקרובה לילד שמאובחן ככזה במיוחד ההורים, יהיו מעודכנים היטב וילווו ע"י אנשי מקצוע,(ולא "יזרקו" לטיפול פסיכולוגי,ויתמלאו ברגשי אשם.)לנהוג בסבלנות עם ילד כזה,להעניק לו המון אהבה,וחיזוקים,ועזרה בהתמודדות במיוחד במגעו עם החברה.זה אומר לדבר איתו בפתיחות על מה שקורא לו,וללמד אותו לחיות עם התסמונת לשלב אותה בחייו, לא להאבק בה, למצוא"פטנטים"אפילו בהומור,לפתח שמחת חיים,במיוחד שירגיש אהוב ומיוחד.לגלות תחומים שהוא אוהב ולפתחם אצלו. כמובן להיות מעודכנים בהתפתחויות ואפשרויות תרופתיות,להיות במעקב רפואי.יש תקופות בהם הטיקים מתגברים במיוחד מתח, או כעס, אך לא בלבד, ויש תקופות רגועות יותר.עם ההתבגרות יש הקלה מסוימת, אם כי זה לא עובר לחלוטין.לא נמצא עדיין טיפול מרפא.ההפרעה כנראה תורשתית,אך זה לא ודאי לגמרי.

היי ברכה

מאיפוא את באיזה עיר בן כמה הבן שלך שלי הוא בן 13 וחצי יש לו טוראט כמו לאלין אבל יותר קל יש לו תיקים של שהו מקלקל ומשמיעה קולות רק שהוא בית אנחנו מהצפון

bracha9150

New member
אמא של לוקה בתסמונת טוראט

תסמונת טוראט נגרמת כתוצאה מחוסר של חומר מסוים במח. היא מתבטאת בטיקים,שהם: מצמוצים,קולות כמו כחכוחי גרון, כיווצים בבטן,הטחות של הראש, בעיטות,ועוד. כל אלה קורים לאדם הלוקה, בצורה לא רצונית,זו הפרעה נוירולוגית,ואינה קשורה להתנהגות, או לאינטליגנציה,אם כי ההשפעות יכולות להגרם מבחינה של תגובות סביבתיות של החברה. כמו כן נגרם חוסר ריכוז,האדם מרגיש מה שקורה לו,משקיע אנרגיה איך להשתלב בחברה, לא להיות חריג.חשוב שהסביבה הקרובה לילד שמאובחן ככזה במיוחד ההורים, יהיו מעודכנים היטב וילווו ע"י אנשי מקצוע,(ולא "יזרקו" לטיפול פסיכולוגי,ויתמלאו ברגשי אשם.)לנהוג בסבלנות עם ילד כזה,להעניק לו המון אהבה,וחיזוקים,ועזרה בהתמודדות במיוחד במגעו עם החברה.זה אומר לדבר איתו בפתיחות על מה שקורא לו,וללמד אותו לחיות עם התסמונת לשלב אותה בחייו, לא להאבק בה, למצוא"פטנטים"אפילו בהומור,לפתח שמחת חיים,במיוחד שירגיש אהוב ומיוחד.לגלות תחומים שהוא אוהב ולפתחם אצלו. כמובן להיות מעודכנים בהתפתחויות ואפשרויות תרופתיות,להיות במעקב רפואי.יש תקופות בהם הטיקים מתגברים במיוחד מתח, או כעס, אך לא בלבד, ויש תקופות רגועות יותר.עם ההתבגרות יש הקלה מסוימת, אם כי זה לא עובר לחלוטין.לא נמצא עדיין טיפול מרפא.ההפרעה כנראה תורשתית,אך זה לא ודאי לגמרי.

ברכה נשמה טובה.

תודה על התשובות זה הכל מדויק. טוב,, את בתור אמא לטוראטניק יודעת את הכל. תודה על הכל ושבת שלום. ד"ש לבן. וגם לתינוק שלו. תודה שהגעת לבלוג שלי אתמול, תודה גם לבן . הוא היה בפורום שלנו של טוראט, זה כבר אומר את הכל. ואגב,, כמה חבל שפרופסור קורצקין יצא לגמלאות. הוא טיפל בי כשהיתי חיילת, אהבתי אותו מהרגע הראשון עזר לי נורא. תודה.

התשובות..

היה יותר להסתכל על התשובות אם היית עונה לפי המספרים - בכל מקרה בתור אמא לטוראטניקית זה לא מפתיע שאת יודעת את הכל

הנה התשובות ( הנכונות אני מקווה )

1) תסמונת טוראט היא הפרעה נאורולוגית המאופיינת ע"י טיקים לא רצוניים. 2) לדעתי מחלה היא מצב שניתן לריפוי בניגוד לתסמונת שהיא קבועה. 3) הטוראט תוארה לראשונה בשנת 1885. 4) יש 2 סוגי טיקים, טיקים מוטוריים וטיקים קוליים. 5) קופורולליה זה טיקים קוליים המכילים מילים בעלות תוכן מגונה. 6) מתח וכעס יכולים לגרום להתגברות הטיקים. 7) לאדם עם טוראט יש 50% סיכוי להעביר לילדו את המחלה. אך המחלה יכולה להיגרם גם מפגיעות ראש או מבעיות בהיריון. 8) כרגע עדיין אין טיפול מרפא. אך יש תרופות שיעילותן נבדקת. 9) האם הטוראט משפיע על האינטליגנציה ?? ממש לא ! מספיקה דקה אחת בחברת אלין כדי לראות שהיא אחת האנשים הכי יפים חמים ואינטליגנטים שקימים ! אני מקווה שלא טעיתי יותר מידי. אלין את מלאך שנשלח להאיר את הארץ החשוכה. אה מדהימה ומקסימה ואני מאחל לך את כל הטוב שבעולם.

מבזק- אתה גדול!!../images/Emo24.gif

תודה נשמה. איזה יופי אנשים מתחילים ממש לדעת מהי ת.טוראט. תודה לכם אתם מקסימים ולך מבזק תודה בפרט.

התשובות..

1.
2.
3.
4.
5.
6.
מתח וכעס גורמים להתגברות, אבל הגורם זה חוסר חמצן - תאי דופאמין. 7.
8.
9.
טיפול תרופתי ופסיכולוגי כדי לעזור להתמודד. 10.

למעלה