חידון רוק #5 - ביוגרפיות

Grimble Grumble

New member
חידון רוק #5 - ביוגרפיות

בחידון הזה אני אציג כמה עובדות על כל מני אמנים, אתם כמובן צריכים לכתוב למי הכוונה: 1. הוא נולד באי זנזיבר, בגיל 18 הלך ללמוד בקולג´ לאומנות "אילינג" בלונדון. 2. האלבומים של האמן הזה הוברחו לצ´כוסלובקיה לפני נפילת חומת הברזל, ונשיא צ´כוסלובקיה כ"כ אהב אותם עד כדי כך שהוא לו את התואר "שגריר מיוחד של המערב לנושא תרבות" תואר שבוטל בעקבות לחץ מהממשל האמריקאי 3. בעקבות מחלה קשה שבעקבותה הוא נאלץ לפרוש מלהקתו הראשונה, ג´יימס פאטריק שקל פרישה מוחלטת ממוסיקה והלך ללמוד ציור בבית ספר לאומנות. 4. הכנר/מלחין המפורסם ניקולו פגאניני היה מאד ומעולם האמן האהוב על הגיטריסט השוודי הזה ועד היום המוסיקה שלו מושפעת רבות ממוסיקה קלאסית - בעיקר פגאניני. 5. הוא זכה בפרסי גראמי, טוני ואוסקר על כתיבת המלים שלו ל"מלך האריות" ובין השאר כתב את המלים לאופרות רוק מפורסמות כמו "ישו כוכב עליון" ו"אוויטה" 6. המשורר הזה האמין שרוחו של אינדיאני מת נכנסה לגופו 7. עליו כתבו חברו ללהקה לשעבר את השיר "איך אתה ישן?" 8. שמו האמיתי והמלא הוא דייויד רוברט ג´ונס 9. בעקבות תאונת אופנוע כמעט קטלנית באמצע שנות ה60 הוא לא יצא לסיבוב הופעות במשך 7 שנים. 10. פעם בהופעה של להקתו נזרק עטלף לבמה, הוא חשב שהעטלף עשוי מפלסטיק ונגס בראשו, למרבה ההפתעה הסתבר שהעטלף היה בשר ודם... זהו, עכשיו בואו נראה מה אתם באמת יודעים על אגדות הרוק שאתם אוהבים

זופו

New member
אני יודעת רק את 3 ו-10

3- גיימס פטריק פייג´- מיסטר ג´ימי פייג´ כמובן 10- מי אם לא אוזי אוסבורן ואני מחכה בקוצר רוח לשאר התשובות...

LadyG

New member
שאלה 6 - אין לי מושג אבל נורא מתאים

לג´ים מוריסון

:) תשובות מהוססות ל2,6,7,

2 לו ריד!! היה סחבק של ואצלב האבל (מקווה שהשם מדוייק), ואצלב שהיה גם מחזאי ואיש רוח מפורסם, כל כך אהב את הוולווט אנדרגראונד-שקרא על שמה ל"מהפיכת הקטיפה" (?!) המפורסמת בצ´כיה. 6 באמת נשמע כמו משהו שג´ים מוריסון היה חושב
"אני מלך לטאה"!! 7 אני חושבת שג´ון לנון כתב על פול מקרטני, מייד אחרי שהלהקה התפרקה והם היו מסוכסכים...(או שלהיפך-אני חושבת שניהם כתבו שירים זועמים)

ועוד מחשבה- אין לי כמעט ספק

שהעניין עם האינדיאני הוא של ג´ים מוריסון... עיינו ערך השירים indian summer וגם באלבום American prayer יש קטע כזה של "ג´ים אצל הפסיכולוג" שהוא מדבר על זיכרון של אינדיאנים מוטלים מדממים על הכביש.. (ודרך אגב בלי שום קשר- אני היחידה שנשבר לה מג´ים מוריסון אחרי כמה שנים של שמיעה בלתי פוסקת..? כשאמרתי את זה לאוהבי דורס מושבעים הואשמתי בסטיות נפשיות...)

LadyG

New member
נוריקו...איך אומרים דבר כזה???

ישר לספת הפסיכולוג, אולי עוד אפשר לתקן. ואם אני לא טועה, גם הסרט של אוליבר סטון על הדורס נפתח בסצינה עם אינדיאנים.

../images/Emo6.gif

טוב... האמת שהמילים המדוייקות היו "ביטניק נרקיסיסטי נפוח מלא בעצמו ויומרני" כך שזה קצת מסביר את קיתונות הזעם ותיעוב שהופנו כלפי
- אל תביני אותי לא נכון...אני במצב שלי יחסי חיבה-תיעוב... את רוב נעורי המבוזבזים העברתי על הדורס...

LadyG

New member
מבחינתי זו אהבה בלתי מסוייגת

השירים עומדים בכבוד בכל מבחן של זמן וג´ים נשאר צעיר, יפה וסקסי בטירוף.

קיר קמט

New member
אני אחרוג ממנהגי

(מנהג של להיות נחמד כלפיי כל הבריות מהגזע האנושי , אם תהיתם) ואומר לך רק את זה - אני ארצח אותך , פסיכופטית חסרת מצפון !!!! איך את מדברת ככה על ג´יימס דאגלס מוריסון , האיש שהוא תקופה בעצמו , ומייצג כל מה שיפה (טוב , וגם קצת פחות יפה , אבל זה גם טוב !) בסיקסטיז. שמרי על פיך , באמת.

נו באמת..../images/Emo4.gif למשטר אימים לא ציפיתי.

אם אתה חושב אחרת אתה מוזמן לחלוק, אבל לא באיומי רצח. אתה חושב שניתן לעשות את זה?

והערונת: ההודעה שלפני הקודמת

לא נועדה בשום אופן לגרום אי נוחות לשום בת/בן אנוש, זה נכתב במסגרת "נוריקו חולקת את הקריזות שלה עם העולם" לא יותר. (בסך הכל עניין של טעם- לא לקחת בכובד ראש)

Johnny the Doe

New member
אז קבל עצה ממני

בפעם הבאה אל תסתכל על התשובות של האחרים לפני שאתה עונה ויישאר לך רק לקוות שיאמינו לך שבאמת ידעת את מה שענית

LadyG

New member
טוב...אני לוקחת צ´אנס והולכת על

שאלה מס´ 4 - והתשובה היא Yngwie Malmsteen (אינגווי מאלמסטין). לא ידעתי שהוא הושפע מפאגניני אבל אני יודעת שהושפע מבאך ומהנדריקס מכיוון שהוא גיטריסט ענק ועונה להגדרה שוודי ומכיוון שהזכרת בעבר שאתה אוהב אותו, אז אני הולכת על זה.

למעלה