חידון רוק # 29

LadyG

New member
חידון רוק # 29

טוב, מהיום כל פותר מקבל נקודה על כל תשובה נכונה. מי שענה ראשון הוא זה שמקבל את הנקודה, כמובן. משתתף ששלח שאלה לחידון רשאי כמובן לפתור את השאלות האחרות. במידה ושאלה שנשלחה ע"י אחד מכם לא תפתר, הניקוד יזקף לזכות שולח השאלה. שאלות שלי שלא יפתרו לא מזכות אותי בנקודות וכנ"ל שאלות ששולח הניבלונגים לא מזכות אותו בנקודות (זאת לפי בקשתו). הניקוד הוא חודשי ובסוף כל חודש יוכתר מלך/מלכת הטריוויה של חידון פורום אגדות רוק. חידון זה הוא השבוע האחרון של אפריל והוא יצטרף לחידוני מאי. מה יהיה הפרס? בינתיים הניבלונגים יכול להציע ברכת חיי נצח ואני יכולה להציע את אהבתי. אז נתחיל בשאלות שלכם. ותודה רבה להיענות הנחמדה שלכם. ונתחיל בשאלה של giba70: 1. איזה קטע שימש כרקע לפתיחת תכנית הרדיו של אברי גלעד בתחילת שנות ה- 90 "העולם שמח"? יש פה בעצם שני קטעים. מי שיצליח לזהות את שניהם הרי זה משובח. ונעבור לשאלה של ThE RhythM: 2. מהו הקטע היחידי של לד זפלין שאותו כתב ג'ון בונהאם לבדו? ושאלה של hells bells : 3. מיהי הלהקה שהקליטה שיר של הביטלס יום אחרי צאתו לאור והפכה אותו ללהיט ענק שעודנו מזוהה יותר איתה מאשר עם הביטלס ומה שם השיר? ושאלה של הניבלונגים (שאלה נוספת שלו תחתום את החידון): 4. מי מחברי היארדבירדס לשעבר ניגן ושר באלבום Dark Side of the Moon? הערה: זו שאלה טריקית. לחשוב היטב לפני שעונים. ומספר שאלות שלי, שהחוט המקשר הוא בוב דילן. אני מניחה, שברגע שיגיע Dylan (חבר הפורום - לא בוב), הלך עליכם, אז תזדרזו לפתור. 5. A Hard rain's gonna fall - השיר מבוסס באופן מסויים על בלדה סקוטית ידועה. מה שמה? (לפחות כשאני הייתי בבית ספר, למדו אותה). 6. באיזה שיר מצטט דילן את המשורר אלכסנדר פופ (משורר מהמאה ה-18, למי שלא יודע) ומהו הציטוט? 7. המשורר רוברט בראונינג חורז באחד משיריו את המילים הבאות: Sandals, Candles, Handles, Scandels. באיזה שיר עושה זאת דילן? 8. באחד משיריו מתייחס דילן לגיבור שייקספירי. מהו השיר ומיהו הגיבור? 9. באותו שיר משאלה 8 נזכר גם גיבור אחד מספריו של ויקטור הוגו. מיהו הגיבור? ומסורת זו מסורת. ציטוט השבוע שנשלח אלי ע"י הניבלונגים: 10. מיהי אגדת הרוק שאומרה את המשפט הבא: We'd have danced naked around the Lincoln Memorial if we'd thought it would sell records קלי קלות החידון הזה. לדעתי עד הצהריים כולו פתור. תודה מקרב לב ל- giba70, הלס בלס, ThE RhythM ולמנהל הפורום שלנו הניבלונגים, שלמרות חוסר אהבתו לחידוני טריוויה, נרתם לעזרתי. תיבת המסרים שלי מחכה לשאלות שלכם. להזכירכם, לרשום גם תשובות. לא תמיד אני יודעת את התשובה (כן, מפתיע, אני יודעת). את התשובות אפרסם מחר בערב, אם יהיה לי זמן ואם לא ביום ראשון בבוקר. סופשבוע נעים לכולכם.

פרנק זאפה האיש מאוטפיה

נדמה לי שזה קטע הנושא (כלומר הקטע הקרוי The Man From Utopia) הפטיפון שלי התקלקל אתמול אז אני לא יכול לבדוק, עד יום ראשון, למישהו יש רצועה כזאת ששמים מתחת למשטח של התקליט להלוות לי?

RogerW

New member
שאלות 8 ו 9...

8. השיר הוא "Desolation Row" והגיבור השיקספירי הוא רומיו.. 9. הגיבור של ויקטור הוגו הוא "הגיבן מנוטרדם"..

dylan

New member
באותו שיר הוא גם מתייחס גם לאופליה

Now Ophelia, she's 'neath the window For her I feel so afraid On her twenty-second birthday She already is an old maid To her, death is quite romantic She wears an iron vest Her profession's her religion Her sin is her lifelessness And though her eyes are fixed upon Noah's great rainbow She spends her time peeking Into Desolation Row ולרומיאו ויוליה הוא מתייחס גם בfloater מתוך love and theft Romeo, he said to Juliet, "You got a poor complexion. It doesn't give your appearance a very youthful touch!" Juliet said back to Romeo, "Why don't you just shove off If it bothers you so much." והוא גם מזכיר את שמו של שייקספיר בשיר אחר באלבום אחר.. Well, Shakespeare, he's in the alley With his pointed shoes and his bells, Speaking to some French girl, Who says she knows me well.

dylan

New member
../images/Emo6.gif טוב שלא נסחפת... ../images/Emo3.gif

על שתי השאלות שידעתי ענו לפני.. אממממ.. אולי אני אלך לחפש ברשת מידע על עניין אלכסנדר פופ

dylan

New member
האינטרנט זה דבר נחמד.. ../images/Emo13.gif תשובה ל6

הציטוט הוא - Fools rush in where angels fear to tread מתוך jokerman מהאלבום (המצויין
) infidels

John LennonS

New member
תשובה לשאלה מספר 3

אני חושב שהיו אלו לא אחרים מאשר The Marmaleds(מרמלדס), כמו שאמרת לי פעם ואני לא שוכח.. שביצעו את השיר "Ob-La-Di-Ob-La-Da"

למעלה