חידון רוק # 28

LadyG

New member
חידון רוק # 28

טוב זה כבר רשמי. גרימבל המייסד פרש. אני מקווה שזו פרישה זמנית בלבד ומידי פעם כשתנוח עליו הרוח הוא יתן חידון משלו. ונתחיל בשאלות שלכם: השאלה באדיבותו של Giba70: 1. מיהו אגדת הרוק, שכתב פארודיה על שיר של פיטר פרמטון? מה שם השיר המקורי של פרמטון? מה שם הפארדויה וכמובן מי מבצע אותה? ושאלה מבית היוצר של קאונטרי ג'ו, שתורם לא מעט שאלות לחידונים. כן ירבו. 2. איזה בסיסט אנגלי, שהיה חבר באחת מלהקות ה"פלישה הבריטית" החשובות, הפיק גיטריסט וירטואוז, להקת פסיכדליה מחתרתית מקנטרברי ולהקת גלאם? עליכם לענות מיהו המפיק? מי הגיטריסט הוירטואוז ומי הלהקות הנזכרות. ולמספר שאלות שלי, שהפעם החוט המקשר The Who: 3. רוג'ר דולטרי הקים את להקתו הראשונה ב- 1962. מי היה הזמר המוביל בלהקה לפני שדולטרי החליפו? 4. איפה ניגן קית מון לפני The Who ? 5. מוזיקאי מפורסם ניגן בהקלטת השיר I can't explain. מיהו? 6. ספר השיאים של גינס הכתיר את הלהקה כ: The world's loudest pop group לאחר מדידת דציבלים. באיזה הופעה נקבע השיא ומתי היא נערכה? 7. אחד מאלבומי הלהקה תוכנן להיות אלבום קונספט כמו טומי וקוואדרופוניה. מה האלבום ומה תוכנן להיות שמו המקורי? 8. המי הגישו תביעה נגד להקה מסויימת באשמת גניבת ריפים מהשיר I can't explain. מי הלהקה שנתבעה? 9. איזה דמות שיחק קית מון בסרט טומי? 10. בתקופה בה התגורר קית ב- LA מי היה שכנו מעבר לכביש? 11. ובלי ציטוט השבוע אי אפשר. מי היא אגדת הרוק שמדברת על חשיבותה של ההשפעה (וזו אגדת רוק שהשפיעה רבות): Well, you know, you can influence all kinds of people, but sometimes it gets in the way -- especially if somebody is accusing you of influencing somebody that you had no interest in influencing in the first place. I've never given it any mind at all, really. I don't really care to influence anybody at this time, and if I have influenced anybody, what can I say?" זהו להפעם. תודה גדולה ל- Giba70 ולקאונטרי ג'ו ששלחו שאלות מצויינות. תיבת המסרים שלי עומדת לרשותכם. אנא שילחו שאלות עם תשובות וכך יהיה לנו כל שבוע חידון חדש, עשיר ומעניין. סופשבוע מהנה לכולכם.

Wonder goat

New member
איך אני שולח לך שאלות לחידון דרך

הודעה פרטית? אני יכול לשלוח שאלות על כל נושא באגדות רוק? או שבכלל לי אסור לשלוח כי אני מפשוטי העם

בדיוק

goat יקירי אחד הדברים שאני אוהב ברוק אנד רול, הוא שאין בו משמעות לאצלים ופשוטי עם, רוקר בהגדרה הוא "פשוט עם", כך שכאן לפחות כולנו שווים (חוץ ממני אבל זה לא קשור
). ככשולחים שאלה צריך להקפיד לשלוח שאלה עם תשובה, את השאלות יש לשלוח במסר ל LadyG והיא מחליטה מה שייך ומה לא, ואם לפרסם או לא לפי מידת הקושי, אני בטוח שהיא תשמח לקבל כל שאלה לחידון.

LadyG

New member
כמו שאמר הניבלונגים

לכבוד יהיה לי לקבל שאלות מכל אחד מכם. ומאיפה לקחת את רעיון המעמדות? אנחנו בתוך ספר של צ'רלס דיקנס?

Grimble Grumble

New member
3

איזה דוסון אחד... שם פרטי קולין או קארל או משהו כזה.. נדמה לי קולין...

Grimble Grumble

New member
לא הספקתי לפני שעתיים

אבל עכשיו אני יכול גם לקרוא את הציטוט ולספר שאת הציטוט אמר האחד והיחיד רוברט צימרמן...

TheFly

New member
6.

תרגיל חיבור פשוט של הצרחות של דאלטרי + הגיטרה של טאונשנד + התופים של מון + הבס של אנטוויסטל = 120 דציבלים שנמדדו ב- 31 לאוקטובר 1976 בסיבוב ההופעות שנמשך 3 ימים באיצטדיון צ'רלטון באנגליה סיבוב שקיבל את השם המחייב "Who Put The Boot In"

יולי14

New member
תשובות

קית' מון שיחק את הדוד ארני ואכן הפרויקט שננטש הוא לייפהאוס שהפך להו'ס נקסט

LadyG

New member
עדכון ביניים

רמז לשאלה מס' 1 - אגדת הרוק הזו ניצחה את בלקמור בטורניר הגיטריסטים שלנו. אולי זה יעזור לכם לדעת את שמות שני השירים. שאלה 2 - תשובה חלקית. נשאר לכם לענות מיהי להקת הפסיכדליה המחתרתית ומיהי להקת הגלאם. שאלה 3 - מאוד קרוב. שאלות:4 6 7 9 ו-11 פתורות. לגבי שאלה 5 - הוא אגדת רוק באמת, אבל ממש באמת מפורסמת. בואו נראה אם תצליחו בכל זאת לפתור את הכל. אם לא תשובות מאוחר יותר.

5 (עכשיו זה קל)

האמת, שיש שיר בשם I can't explain של bb king אבל אם הכוונה לשיר של the who, הרי שאגדת הרוק הוא לא אחר מאשר ג'ימי "השטן" פייג' המסייע בפריטה עליי גיטר לפדופיל הידוע.

1 (זה כבר לא פייר)

השיר של פרמטון הוא כמובן Baby, I Love Your Way (כאילו שיש לו עוד שיר, והשיר של זאפפה הנמצא בשייף ירבוטי הוא I Have Been In You

למעלה