חידון רוק 24 #

LadyG

New member
חידון רוק 24 #

ושוב יום שישי חזר וכמיטב המסורת של פורום אגדות רוק מגיע החידון. נתחיל בשתי שאלות משובחות ביותר שלכם: שאלה של קאונטרי ג'ו שממשיכה שאלה מהחידון הקודם: 1. בחידון הקודם שאלתי איזה להקה היתה הבחירה המקורית של אנטוניוני לסרט יצרים והתשובה היתה היארד בירדס. שאלת ההמשך היא לפני שזכו היארד בירדס היו 2 בחירות נוספות מהן? הבחירה השניה הקליטה 2 שירים לטובת הסרט מהם? להזכירם בסרט הופיעו לבסוף היארד בירדס. ושאלה של הלס, שלטעמי היא פשוט מצויינת: 2. בשיר So tired מגדף לנון את סיר וולטר ריילי. מיהו האיש ואיך הוא קשור לשיר? ונעבור לשאלות נוספות שלכולן נושא אחד: איך קיבלתי את השם שלי. השאלות נולדו משאלה ששלח אלי הניבלונגים (הייתם מאמינים, מנהל הפורום שונא החידונים שלח שאלה? כנראה שגם הוא לא עמד בקסם החידון) וממנה באו השאלות האחרות: 3. ולשאלת הניבלונגים: מאיפה בא השם Jethro Tull ? ואם בשמות עסקינן אז נמשיך בכמה שאלות שלי: 4. מהיכן ההשראה לשם Lynard Skynyrd ? 5. ג'ון לנון וסטו סאטקליף הגו את השם Silver Beetles והכתיב של ביטלס פה הוא כמו שצריך ל"חיפושית", אז איך נהיה Beatles ? 6. מאיפה בא השם Moody Blues ? 7. מאיפה בא השם Grateful Dead ? 8. מאיפה בא השם Stelly Dan ? 9. מאיפה בא השם The Doors ? 10. מה מקור השם Three Dog Night ? 11. ריצ'י בלקמור קרא ללהקתו Deep Purple. למה? 12. מאיפה קיבל סטינג את כינויו? ולסיום הרגל זה הרגל, הציטוט השבועי שמוקדש ל- Fly אבל כולכם מוזמנים לפתור אותו: 13. אושית רוק אחת אמרה את המשפט על אושיית רוק אחרת חברתה ללהקה ובכך תיארה את מערכת היחסם בינהם: Were like Walter Matthaw and Jack Lemmon זהו להיום. אז תפתרו מהר, לפני שפרוייקט האלבומים משתלט עלינו ואתם רצים להצביע לאגדות הבלוז-רוק החביבות עליכם. סופשבוע נעים ורגוע לכולנו.

moshel

New member
תשובות

JETHRO TULL הוא כלי עבודה עתיק ששימש לעבודה בשדה אם אנילא טועה לא זכור לי במדויק אך אני יודע שיש קשר הדוק שזה כלי עבודב עתיק 10 השם "the doors" לקוח מציטוט של ווליאם בלייק, משורר אנגלי מפורסם הציטוט המלא הולך ככה: "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: Infinite."... (מתוך הספר: The Marriage of Heaven and Hell).

giloni

New member
Jethro Tull

זה די קרוב, אבל Jethro Tull, או בשמו העברי יתרו טל, היה מהנדס מכונות בריטי מסוף המאה ה 18 שהמציא מכונת קציר שקיצרה את יום עבודתם של הפלאחים הבריטים באופן משמעותי ולכן הוא נחשב אחד מגדולי המהפכה התעשייתית. מדוע הלהקה אימצה את שמו? הסיפור טפשי למדי, כמו הרבה סיפורים שקשורים בלהקה הזו ומסופרים מפיו של Ian Anderson: בתחילת דרכם, כשלא ממש הלך להם, הם היו מופיעים בכל ערב תחת שם אחר. הם החליטו שכשתהיה סוף סוף ההופעה שתגרום למישהו להתעניין בהם, הם ישארו עם השם של אותו ערב, והשם הזה היה Jethro Tull. יקי

אני חושב שהציטוט הוא של האקסלי

אם אני לא טועה הציטוט לגבי the doors הוא של אלדוס האקסלי.

country joe

New member
תשובות

3. ג'ט'רו טאל היה חלקאי שהמציא כלי עבודה חדשני. לא זוכר מהו. 5. הם רצו לשלב את המילה חיפושיות (כמחווה לצרצרים של באדי הולי) עם המילה קצב - beat.

yoavsc

New member
שתי תשובות

4. ההשראה לשם lynyrd skynyrd הוא משם המורה להתעמלות בתיכון של מקימי הלהקה.(Leonard Skinner) 12. סטינג קיבל את שמו, אם אני זוכר נכון, מאחד שראה אותו עם סוודר שגרם לו להראות כמו דבורה (שחור כתום).

Grimble Grumble

New member
Eat my dust - FLY!

13. רוברט על ג'ימי... הליידי אוהבת לצטט את חברי לד זפ ככה זה נראה...

TheFly

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

התעוררתי היום קצת מאוחר.

Mooa-Numi

New member
9.

מתוך ציטוט מספר שאהב מוריסון על סם שעוזר לפתיחות מחשבתית או משהו כזה- "אם דלתות התפיסה היו שקופות, כל דבר היה נראה לאדם כמו שהוא-אינסופי".

LadyG

New member
עדכון ביניים

שאלות 1, 2, 6, 7, 8 מחכות לפותר. וכן גרימבל, צדקת בעניין הציטוט. ואני פשוט אוהבת את הזפלינים.

הייתי עונה בשמחה...

אבל אני יודע מאיזה אתר נלקחו השאלות (או לפחות ניתן למצוא שם את רב התשובות). רמז... הוזכר בפורום לא מזמן באחד השרשורים... אז זו ממש לא חוכמה. (אם לא יצליחו...נשלים:) ואגב, אני שמח במיוחד על שאלת הלינרד והמורה להתעמלות :):):)

giloni

New member
steely dan

מחשב שפלט את השם יחד עם עוד 9000 שמות. את הבחירה עשה הקהל. יקי למי שלא מאמין, הנה הקישור שימו לב שאחד השמות היה Steel eye pan כל כך קרוב לשמה של להקת הפולק-רוק הבריטית הנהדרת (שהוא אגב שם של דמות מאחד השירים המוקדמים של הלהקה).

giloni

New member
Steely Dan & the Moodies

מחשב שפלט את השם יחד עם עוד 9000 שמות. את הבחירה עשה הקהל. למי שלא מאמין, הנה הקישור שימו לב שאחד השמות היה Steel eye pan כל כך קרוב לשמה של להקת הפולק-רוק הבריטית הנהדרת (שהוא אגב שם של דמות מאחד השירים המוקדמים של הלהקה). גם שמה של האמא של הרוק המתקדם, לא שונה במקוריות שלו. בBirmingham אנגליה, שם נולדה הלהקה ללא שם, היתה מבשלת שיכר גדולה שנקראה Mitchell's and Butler's. היה שם אולם ריקודים גדול ועל הכניסה שלט MB (ראשי התיבות של המבשלה). הלהקה חפצה להופיע שם ולכן היא כינתה את עצמה M&B5. מכיוון שזה לא הלך, הם חיפשו מילים שיתחילו באותן אותיות, והנה לכם Moody Blues, מה שגם שיקף במקצת את הסגנון המוסיקאלי שהחבורה המוכשרת הזו רצתה לאמץ לעצמה, כפי שמעידים חברי הלהקה (בגירסאות קצת סותרות, למען האמת).הנה הקישור לסיפור המודיז. יקי

giloni

New member
תשובה ללידי והתנצלות טכנית

ראשית, מפאת תקיעתו של המחשב שלי, ויתרתי על ההודעה הראשונה. בכל זאת היא נשלחה. בשנייה הכנסתי גם את סיפור המודיז. מתנצל על עומס היתר. בעניין שאלת הליידי: לא אין שום משמעות, הם פשוט אספו מלים בלתי קשורות בעליל, שאחת מובילה לשנייה ויצרו צירופים שונים, למעלה מ 9000 כאמור. את התוצאה הם פרסמו וביקשו שהקהל יבחר. היה כאן מסע מיוחד של יחסי ציבור שתרם רבות להצלחת הצמד הפאנקי הנפלא הזה, שכשרונותיו היו מוכרים קודם לכן אבל מידת הצלחתו המסחרית היתה עדיין לוטה בערפל. העתיד הוכיח שהחששות היו מוטעים והם הפכו לסמל ודוגמא להפקה מוסיקאלית מושלמת. יקי

LadyG

New member
תודה על התשובה, יקי

לא הייתי בטוחה בעצמי אם לשם יש משמעות נוספת. ומה עם שאלה מס' 2?

2

סר וולטר ראלי הוא הסר האנגלי שהביא לארצות הברית את הטבק, ובעצם את הסיגריות.. בשיר ג'ון אומר I'm so tired, I'm feeling so upset Although I'm so tired I'll have another cigarette And curse Sir Walter Raleigh He was such a stupid get. הוא אומר שלמרות שהוא עייף הוא יקח עוד סיגריה, והוא יקלל את סיר וולטר ראלי כי בגללו הגיעו הסיגריות לארצות הברית בכלל :)

למעלה