חידון רוק מס´ 16 #

LadyG

New member
חידון רוק מס´ 16 #

אז כפי שהבטחנו מסורת זו מסורת ובכוחות משותפים: גרימבל ואני ננסה להביא בכל סופשבוע חידון חדש. הפעם מכיוון שלא קיבלתי שאלות מחברי הפורום, השאלות כולן מבית היוצר שלי. אז הנה הן לפניכם, לפני שטורניר הגיטריסטים משתלט עלינו. קצת על עטיפות אלבומים: 1. על עטיפת האלבום Mars Hotel של ה- Grateful Dead מופיעות המילים Only Rumors ניתן לראותן בדרך אחת בלבד. מהי? 2. מה שם האלבום ומי האומן אשר על עטיפתו מופיע בנוסף לכיתוב הרגיל גם כיתוב בכתב ברייל? 3. להטוטן, גמד ואיש שרירים מופיעים על עטיפת איזה אלבום מפורסם? 4. על עטיפת איזה אלבום מופיע שלד לבן שיער, עטוף בגלימה אדומה המנגן בכינור? וקצת ביטלס: 5. היכן ומתי נערך הקונצרט הראשון של הביטלס בארה"ב? 6. פטי בויד (רעייתו של ג´ורג´ הריסון) שיחקה בסרט hard days night. מה היו השורות המדוייקות בטקסט שלה בסרט? 7. איזה שיר מופיע בצדו השני של הסינגל She loves you שיצא ב- 1963? וקצת ידע כללי: 8. מיהו כוכב הרוק, שהקים מעון לגמילה מסמים באי אנטיגואה? 9. מה שם הדמות אותה מגלם סטינג בסרט קוואדרופוניה? 10. להקת המי הקליטה 2 שירים של הרולינג סטונס. מהם ומה היתה הסיבה להקלטה? 11. דיוויד בואי ולו ריד התחרו על אותו התפקיד בסרט מ- 1975. הם אמנם לא קיבלו את התפקיד אבל מהו התפקיד ובאיזה סרט? 12. מה משמעות המספרים בשיר המפורסם של להקת שיקגו: 25or 6to 4 ? ולחובבי זאפה הרבים: 13. מה שם להקתו הראשונה של זאפה? 14. מה קרה בתיאטרון ה- Rainbow בלונדון, שגרם לביטול מסע ההופעות של זאפה בדצמבר 1971? אז זהו להפעם. מקווה שהחידון אינו קל מידי. להזכירכם, כל עזרה מכם תתקבל בברכה. שילחו שאלות אלי או לגרימבל במסר.

תשובות

3 - האלבום הזה של הדורס.. זה עם people are strange נדמה לי: strange days אז לא תשובות, תשובה..

sceptic

New member
תשובות

2. סטריינג´ דייז של הדורס 5. איפשהו בוושינגטון (אם אני לא טועה), בתחילת שנת 64. 7. נראה לי שI´ll get you 9. Ace 13. אני חושב שThe Soul Giants, שאחרי זה הפכו לThe Mothers Of Inventions.

country joe

New member
עוד כמה

1. קודם כל זה ugly rumors, וזה מלמעלה למטה במראה. 5. תיקון של תשובתי הקודמת- Washington Coliseum ב- 11/11/64 7. I´ll get you 9. ace face 13. The Blackouts 14. אני חושב שהוא נפל ונפצע קשה.

country joe

New member
הוכחה

שהלהקה הראשונה של זאפה הייתה הבלאקאווטס ולא הסול גאנטס כמו שנטען- Frank organized his first band in 1956 while attending Antelope Valley Joint Union High School. The Blackouts were an eight-piece band with Zappa on the drums. זאפה אף פעם לא היה בסול גאנטס, אלא הנגנים האחרים של האמהות.

Grimble Grumble

New member
תשובות ל2 שאלות זאפה

כבר ענו, אבל בכל זאת... 13. The Soul Giants 14. מטורף מהקהל דחף אותו מהבמה, פרנצ´סקו נפל מגובה 3-4 מטר, למזלו זה נגמר רק ברגל שבורה...

משהוא בקשר לזאפה

קודם כל ברכות ל G על החידון המצויין שאירגנה לנו, למרבה העצב, כבר ענו על כל השאלות שאני יודע את התשובות להן (חוץ מאחת שאני נמנע בכוונה מלענות עליה), אני רק רוצה להגיד משהו על שאלת הזאפה שעלתה כאן. The Soul Giants הוא השם הראשון של להקת האימהות, וזו הלהקה הראשונה של זאפה, The Blackouts הייתה הלהקה הראשונה בה ניגן זאפה, והדברים אף מונצחים ב "Frank Zappa The Lost Episodes" שיצא ב 1996, נראה לי שסמנטית התשובה של גרימבל היא התשובה הנכונה, אולם מהותית, התשובה של קאנטרי ג´ו נכונה גם היא ואולי אפילו נכונה יותר.

dylan

New member
בקשר ל-3

התכוונת לסטריינג´ דייז (אין לי את האלבום אבל זה נראה לי יותר כמו ילד מאשר גמד..) אבל גם על הצד האחורי של the basement tapes של דילן והבנד (שזה בעצם ההמשך של התמונה על הצד הקדמי..) מופיעים גמד (מוכר עיתונים) להטוטן (בולע אש) ושרירן (שכמו באלבום של הדורס גם הוא קרח עם שפם ומרים משקולת מעל הראש.. מחווה לדורס?)..

LadyG

New member
ל- Dylan

Sorry אבל הוצאתי את הדיסק מהקופסא והגמד הוא גמד לחלוטין ולא ילד.

dylan

New member
סורי, באט יו דונט הב טו בי סורי..

לא אמרתי שהוא לא גמד, פשוט הוא נראה לי כמו ילד (מהתמונות הלא מאוד גדולות באינטרנט).. גמד עם בייבי פייס
ואגב, מישהו מכיר אתרים עם תמונות של הצדדים האחוריים של אלבומים (סתם פשוט רציתי לשים תמונה של הגמד, לוליין ומרים המשקולות מהbasement tapes ולא מצאתי)? אם אין אז צריך להיות..

RogerW

New member
ובקשר לשאלה 12...

יש האומרים שזה תרכובת כימכלית של סמים.... 25 ו 624... ויש האומרים שזה רק זמן ביום... 25 ל 4.. או 26 ל4... 3:35, 3:34... או אולי יש עוד משהו?!?!

TheFly

New member
ועוד קצת

כמו שאמר רוברט לם בעצמו כיוון שנושא השיר הוא על כתיבת שירים למרות השם שעורר דימיון רב , לא לשכוח מדובר בשנות ה-70 !!! בסה"כ מקור שם השיר הוא בזמן/בשעות בו הוא נכתב.

למעלה