חידון קצר...

חידון קצר...

1. מי רצח את הסולטן? 2. מי ראה הכל לפנות בוקר ב3? 3. איזה ד"ר מוזכר בתקליט הראשון? 4. מי ניגן אקורדיאון באופטיקאי מדופלם ומי ניגן קלידים באנה? 5. מי שר את יום ב' של מי יודע מדוע ולמה לובשת הזברה פיג'מה?

תשובות?

בוא נראה... 1) אפס אפס יוסף יוסף האיום רצח את הסולטן בגן אחרי שפגש אותו (תוך שלושה ימים וחצי) ולקח אותו בטקסי (בלדה לסוכן כפול). 2) יעקב השכן ראה הכל לפנות בוקר בשלוש - את גב' שרה השכנה תוקעת לו כדור אחד בראש. (גברת שרה השכנה) 3) ד"ר הנרי סלומון אמר (לתותחן שהצילצולים באוזניות הפריעו לו לחשוב): "עכשיו כבר מאוחר. אולי תבוא מחר? אה?" (התותח מצלצל פעמיים) 4) לא יודע. ראובן שפירא כנראה באקורדיאון. 5) המתופף המוהיקני איגי דיין שר את יום ב'. את התשובות האלה נתתי רק מהזיכרון. בלי ללכת לבדוק בקרדיטים של הדיסקים.

בקשר לקלידים ולאקורדיון....

באמת ראובן שפירא ניגן באקורדיון וירון בכר בקלידים ולא בדקתי בקרדיטים אני זוכר את זה פשוט

עוד שאלות....

1. איזה דמויות (שמות) נקברו הפוך עם הרגליים? 2. למה אבן ברמלה סוטה ממסלולה? (סתם) באיזה יום ושעה התקיים המשפט? 3. מי כותב נובל? 4. מי שר בהתחלת אכזבה? 5. מי ניגן מפוחית בלילה בעיר?

תשובות ל1 ו2

1. השען והקברן (העמותה לחקר התמותה) 2. יום שלישי שעה שלוש יד ויד ראש בראש המשפט עומד כבר להתחיל

תשובות?

1) אלברט הקברן נקבר הפוך עם הרגליים. וסשה השען נשתל הפוך עם הרגליים (העמותה לחקר התמותה) 2) יום שלישי שעה שלוש. 3) מרצדס/מיכל כותבת נובל (והיא הבת של לוי מטאל או רכילאית העיירה או שניהם אני לא סגור על זה). 4) המתופף המוהיקני איגי דיין. 5) אהוד בנאי, וזה גם מה שילד את השיר הארי קריש דם - הוא ראה את רשימת השמות ואמר שאפשר לעשות מזה שיר...

בקשר לרשימת שמות....

זה היה הצעות לעובדי במה של משינה שפתחו להקה משלהם שקראו לה המשאיות

בודאי... בודאי...

משם גם נלקח שמו של הדיסק מפלצות התהילה. אגב מישהו הזכיר פה את "הארגז". למשאיות (סולן, אלדד תמיר) יש שיר בשם ארגז שכתב אחד שלומי ברכה. השיר הולך בערך ככה: שנים גדלתי בתוך ארגז ושום דבר במיוחד לא זז .... ... .. . שנים גדלתי בתווך קרטון ואף אחד לא נתן לי טון .... ... .. . בקיצור. השיר כמו שאנחנו מכירים אותו משמש מסגרת לשיר של המשאיות. זה הכל להפעם.

emh

Member
הערה בקשר ל - 2

למה אבן ברמאללה סוטה ממסלולה? (רמלה זה ממש לא רמאללה - שני מקומות שונים לגמרי)

N a V e

New member
אני חושב שמי שניגן בקלידים באנה

המקורי הוא רמי חיימוב...

שאלות קשות במיוחד. תצתרכו לבדוק....

1. מי היו המקהלה בהכל עוד אפשרי? 2. מי הייתה חברת הייצוג של משינה (נראה לי שבכולם)?(דווקא לא קשה) 3. מי הלחין את מי יודע מדוע ולמה לובשת הזברה פיג'מה? 4. מהם שלושת השירים שיובל בנאי גם כתב וגם הלחין במפלצות התהילה? 5. משהו קל יחסית: מהם השירים שברכה לא כתב בשיא הרגש?

Vdrums

New member
תשובות

אני אגיב רק לחמש האחרונות כי את השאר כבר טחנו פה. ולתשובות: 1. שאלת טריוויה מעולה. והתשובה היא: אילת לרמן, שרב כורש, דפנה עידן, יעל בירון ואורית סטריקובסקי. 2. משינה לא ייוצגה ע"י חברה אחת כל הזמן. באלבום הראשון לא מוזכרת המילה ייצוג, בשני החברה נקראת "התיאטרון הקטן", ןמהאלבום השלישי זה בועז בן ציון שליווה אותם עד הסוף בחברת "יצוג 1". 3. ד. זלצר 4. בנות הים, אשה, תתעורר. 5. נגעה בשמים וגברת שרה.

Vdrums

New member
צודק,

אצלי בקסטה רשום התיאטרון הקטן, ובסי די שקניתי בגלל למטה נרד אכן רשום ייצוג אחד ,אני משער שרושמים את מי שמייצג את האמן בעת יציאת התקליט (וזה תקף רק אם אתה מחזיק את גירסת הבונוסים ואם לא אז ההשערה שלי לא נכונה) אז איזה גירסה יש לך?

Vdrums

New member
אז ההשערה שלי נכונה

לי יש את האלבום השני על קסטה שנקנתה ב89' וכנראה שב87' שיצא האלבום הזה היה ייצוג אחר. השאלה היא מי ייצג אותם באלבום הראשון?

למעלה