חידון קטן

tapas tapas

New member
חידון קטן

לא יודע אם כבר כתבתי את זה פה, נראה לי שלא. בא נראה אם אתם יודעים. מה המקור של המילה OK?

אף אחד לא יודע (כמו הרבה ביטויים

אחרים). יש הרבה נסיונות להסביר את הביטוי, אבל אף אחד מהם לא מוצלח במיוחד. חוץ מזה, ברגע שיש לך יותר מדי הסברים לתופעה אחת כנראה שאף אחד מה לא נכון.

0Pandemonium0

New member
שאלתי פעם בפורום אנגלית. יש תשובה.

OK מקורו בבדיחה כלשהי שפורסמה באיזשהו עיתון אמריקאי בתחילת המאה הקודמת, אם אני לא טועה. אני לא זוכר למה היא פורסמה, אבל נכתב שם ol korekt (כלומר-all correct), והכוונה היא "הכל נכון", כאשר ol korekt מלא כולו בשגיאות כתיב! ומכאן נולד הביטוי OK, כמין בדיחה כזו. שאלתי את זה מזמן, אז לא בטוח שאני זוכר בדיוק, אבל זה בערך זה
ואני לא יודע מה באמת היה כתוב בעיתון, אני רק יודע שזה היה עיוות של all correct שהחל באותיות o ו-k. אני הוספתי לשם קצת שגיאות משלי

tapas tapas

New member
זה גם מה שאני ראיתי

וליתר דיוק זה בא ממלחמת וויטנאם. בה נדרשו טייסים ועוד אנשים שביצעו משימות למלא דוחות על המשימה. מעדות של טייס אחד, כשהוא בא למלא דוחות והוא כתב את מספר ההורגים בפעולה, נאמר לו על ידי המפקד שהוא לא יכול להגיש כזה דוח. בקיצור, הדוחות היו שיקריים ולכן זה היה נראה מבחינת הדוחות כאילו ארצות הברית מנצחת במלחמה הזאת. אז במקום של ההורגים כתבו בקיצור 0k בשביל Zero Kills כך ראיתי בטלווזיה. אפשר להתווכח אם OK בא מZero Kills או לא, אבל מה שבטוח זה שבדוחות הם כן כתבו את האותיות OK בשביל לציין אפס הרוגים.

0Pandemonium0

New member
וואו, אז הם ממש לא שינו הרבה, רק את

האותיות הראשונות...המקור שם הוא oll korrect. וזה לפני מאתיים שנה, ולא בתחילת המאה הקודמת, טעות שלי.

Ferenheit

New member
אני שמעתי משהו על גנרל במלחמת

האזרחים האמריקאית שאלה היו ראשי התיבות של שמו. ועוד כמה סיפורים שונים לחלוטין.

BluePrint

New member
אני שמעתי על גנרל במלחמת האזרחים...

האמריקאית שכתב "Oll Klear".

זה אולי קשור לסימון באצבעות

כשאתה מסמן "הכל בסדר" אתה מצמיד אצבע לאגודל, כששאר שלוש האצבעות נותרות פרושות. זה נראה קצת כמו O שלידו K. מצד שני, אולי זה נולד אחרי המצאת הOK עצמו...

למעלה