חידון מילים

nog16

New member
נראה לי

ראיתי את זה פעם בתשחץ או משו כזה... וזה כנראה נקלט לי, או לפחות התחום הכללי ממנו המילה באה...

עוגייה

New member
משום מה התגובה שלי לא עלתה..

שאני ואחי היינו קטנים היינו אומרים כל הזמן שיט (זתומרת shit) עד שזה כבר היה נשמע כמו שת (shet) ואז אמא הייתה צוחקת עלינו שאנחנו אומרים בעצם תחת... זה לא מצחיק אבל לפחות אני זוכרת את המילה הזו :)

עוגייה

New member
משום מה התגובה שלי לא עלתה..

שאני ואחי היינו קטנים היינו אומרים כל הזמן שיט (זתומרת shit) עד שזה כבר היה נשמע כמו שת (shet) ואז אמא הייתה צוחקת עלינו שאנחנו אומרים בעצם תחת... זה לא מצחיק אבל לפחות אני זוכרת את המילה הזו :)

גם אני רוצה ../images/Emo13.gif

שת - ישבן, לא? פטוטרת זה משהו שקשור לצמח נראה לי... וכמה מילים: אצטגנין עברי פי פחת אחריתו מי ישורנה

johngalt2

New member
תשובות

אצטגנין = מעלה באוב, חוזה עתידות עברי פי פחת = מצב גרוע מאוד, על סף אבדון אחריתו מי ישורה = "מי יודע מה יהיה בסוף?"

../images/Emo45.gif עוד מילים !

איצטגנין לפי המילון שלי זה אסטרולוג (הייקיו) קסרקטין שרעף בני תשחורת שירת הברבור העלה ארוכה

johngalt2

New member
תשובות

קסרקטין - barracks, מקום שמאמנים בו חיילים (בא"ח, אם כבר...) שרעף - חלום בהקיץ בני תשחורת - צעירים שירת הברבור - הסימן שמישהו עומד למות (מהמיתולוגיה הגרמנית, בבקשה אל תשאל אותי איך אני יודע) העלה ארוכה - הבריא

כמעט נכון ../images/Emo45.gif

שרעף - הרהור שירת הברבור - פעולה מהוללת אחרונה לפני פרישה וכל השאר מדוייק

edeni1

New member
ממ

כיחד-הסתיר ליחך- או שנאמר על חיות כשהן לועסות עשבים וכו'..או שזה נאמר על נגיעות קלות באש,גלים וכו'.. כלונס-מוט

חצי מהמילים פה לא מופיעים בלחמן

אבל פטוטרת זה החלק הצר של העלה, או הקוץ של העלה.. :)

sdsdsd45

New member
שתי תשובות

שת- אחוריים, טוסיק פטוטרת- הגבעול של העלה (מגמת ביולוגיה). שווה לעצמכם גבעול עם עלים. הפטוטרת מחוברת מצד אחד לגבעול הראשי, ומצד שני לעלה, וכך מחברת בין הגבעול הראשי לעלה והיא בעצם הגבעול של העלה.

nog16

New member
זה קשור אולי

למשו בביולוגיה? צמחים? גם תמילה הזו לא זכור לי שלמדתי.. מוזר
. אני מתחילה להיות מוטרדת, יש יותר מדי מילים שאני לא יודעת...

johngalt2

New member
תשובה

ליגנין = חומר אורגני המשמש לחבישת פצעים (מעין פד גזה מכותנה, כמדומני). מילה איזוטרית לחלוטין...

Ann2922

New member
לינגין זה משהו מביולוגיה/ בוטניקה

חומר המצוי בצמחים ומַקנֶה לדופן התא חוזק וקשיחות

למעלה