חידון לשבת

בּני

New member
חידון לשבת

סוף סוף אני עושה סדר בתקליטים, מוציא מהשקיות, רושם ומסדר. אפילו אני מתפלא מהדברים שיש לי, זה כמו לקבל תקליטים חדשים, מלא דברים ששכחתי שיש לי...
. בקיצור, במסגרת הסדר, התמונות האלה מאוד שיעשעו אותי, מדובר בתקליט מלפני 25-30 שנה (לא רשום על התקליט שנת הוצאה), שלושה אמנים מפורסמים. אז קדימה - נראה מי יצליח לזהות את כל השלושה, לא קשה (אבל לי היה את השמות...)

powo

New member
תשובה חלקית

אילי גורליצקי.זאב רווח.והעלמה אני ממש לא זוכר את שמה

powo

New member
בני שאלה עבורך

השבוע הכנסתי לחתימה שלי מילים של שיר.איזו להקה שרה את זה

בּני

New member
כל הכבוד

אברהם, לא נתת אפילו צ'אנס אה... תמונות גדולות לא?

בּני

New member
טוב אז ככה

אחרי כמה רמזים... הגעתי לתשובה, שובבי ציון (חנן יובל, קובי אשרת, קובי רכט). למרות שאני לא בטוח שהם שרו את זה ולא רק קובי רכט לבד.

בגלל שאברהם פתר כל כך מהר,

גם אני אמציא חידה לכבוד שבת, והיא בוודאי יותר קשה: באיזה בול מבולי ישראל מופיע לראשונה בעל חיים ממשפחת הזוחלים? (רמז: הבול הונפק במהלך חמש השנים הראשונות לעצמאותה של מדינת ישראל).

אני יודע!

הזוחל הראשון בבולי ישראל מופיע בבול "תל אביב" מ-22/03/1951. בחלק התחתון של הבול, באיזור ה"חפירות" שמתחת לאדמה שבתמונה, מופיע צב -והוא הזוחל הראשון על בולי ישראל.

../images/Emo45.gifכל הכבוד!

ואני חשבתי שיקח יותר זמן... כנראה הרמה כאן הולכת ועולה, וצריך למצוא חידות באמת קשות...

מנצל"ש - בול פתח תקוה למכירה

טוב, אני מסתכן בכך שחברים בפורום יקנו את הבול ששמתי בגלריית השיאים, אבל, לדעתי, מדובר בהזדמנות נדירה יחסית. כעת יש ב- ebay מכירה של בול פתח תקוה משנת 1910. המחיר ההתחלתי הוא 25 דולר, ולדעתי הוא יעלה. בכל אופן מדובר בפריט די מיוחד, שכזכור למשתתפים בפורום, מקפל בתוכו הסטוריה קטנה של מלחמות היהודים בתקופת העליה השניה.

avitalit

New member
ההבדל בין הבול הזה לבול שלך הוא

ששלך מאוד נקי ואילו זה ממש חלוד ולא הייתי משלם עליו גם 3 דולר . שבוע טוב . איציק

דובושכ

New member
עוד זוחל

חידה לחידה: עדיין בתוך 5 שנים ראשונות למדינת ישראל עוד זוחל על בול ישראלי?

avitalit

New member
בבול המנורה יש את סמל שבט דן

"דן ידין עמו כאחד שבטי ישראל: יהי דן נחש עלי דרך שפיפון עלי אורח הנושך עקבי סוס ויפל רוכבו אחור:" יש? איציק

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif יו איזה קטע

אני מכירה אדם בשם דן ידין וברגע הראשון לא הבנתי מה הוא עושה בודעה שלך. מסתבר שיש לו שם מיוחד הרבה יותר ממה שחשבתי

ובחסות שמוליק כהן השאלה הבאה:

מי יודע מה הקשקוש בתחתית המנורה, סמל מדינת ישראל, ולמה הוא נמצא שם? אנירק שואל, שמוליק יענה. והאומר דבר בשם אומרו מקדים גאולה לעולם.

אלו הם "שרידי" חיות

לאחר הקמת המדינה, נוצר הצורך בעיצוב הסמלים של המדינה החדשה, ובראשם דגל הלאום וסמל המדינה. (במאמר מוסגר אפשר לציין שגם ההחלטה על הדגל לא היתה טריוויאלית, והיה צורך במספר ישיבות כדי להחליט שהדגל של התנועה הציונית, יהיה דגל הלאום.) כאשר הוחלט שהסמל יהיה בנוי מהמנורה, הוחלט להשתמש במנורה שמופיעה בשער טיטוס ברומא. הסיבות לכך היו הרצון להפוך את אותה מנורה מסמל של חורבן לסמל של תקומה, והעובדה ששהתבליט בשער טיטוס הוא העדות הויזואלית היחידה לצורתה של המנורה. הבעיה היתה שבבסיס המנורה לפי שער טיטוס הופיעו צורות של בעלי חיים. הסבירות שעל כלי פולחן של בית המקדש צוירו בעלי חיים היא אפסית, והשאלה מדוע צוירה המנורה בצורה זו טרם נפתרה. יש הסבורים שהסיבה לכך היא רצון להשפיל את היהודים והיהדות. אחרים סבורים שהמנורה נשברה במהלך חורבן הבית, וטיטוס שרצה להרשים את הרומאים הורה לבנות לה כן חדש. סברה דומה לכך היא שהמנורה צוירה בצורה מרשימה יותר מהמציאות (בעיניים רומיות כמובן) כדי שהערכת הדורות הבאים ברומא כלפי טיטוס תגדל בהתאם. בכל אופן, תהיה הסיבה אשר תיהיה, מדינת ישראל לא יכלה להרשות לעצמה לתאר בעלי חיים על המנורה בסמל המדינה, אך מצד שני רצתה להשתמש במנורה משער טיטוס. הפתרון היה טשטוש בעלי החיים, והשארת כתמים מעורפלים בבסיס המנורה. אגב, אנקדוטה שפחות קשורה לנושא ההסטורי ויותר לנושא הפורום. את המידע הנ"ל קראתי בעלון ההסבר על בול המנורה. לא מצאתי את ההסבר במקורות אחרים.

רוזן71

New member
מנורת המקדש...

בס"ד. המנורה שחקוקה בשער טיטוס היא כנראה לא המנורה המקורית מבית המקדש. כי כמו שציינת למנורה בשער טיטוס בנויה על כן, ואילו המנורה במקדש עמדה על שלוש רגליים כפי שמצויין בס' שמות כ"ה, ל"א, רש"י שם, וכן גם בתלמוד. הבאת כמה תאוריות לשינוי ויכול להיות שהן נכונות, אולם קיימת תאוריה נוספת שלמנורה (ולכלים נוספים) היה העתק למקרה חורבן כדי שכלי הקדש המקוריים לא יפלו לידי הרומאים ולמעשה הכלים המקוריים גנוזים. (ויש תאוריות נוספות). אין עדות ראיה בדורות האחרונים לקיומה של המנורה שמופיעה בשער טיטוס ולמעשה ספק גדול אם היא בכלל קיימת אי שם במרתפי הותיקן. אגב, יש עדות ראיה של פרופסור מאד מכובד שראה בארץ כלי עבודה מבית המקדש (יעים מזלגות ומחתות) אולם הוא טוען שאלה זיופים של וילאם שפירא (סוחר עתיקות ידוע מהמאה ה-19). בקשר לשפירא יש לי תאוריה מעניינת (שעדיין לא מושלמת) וכשיגיע הזמן אני אכתוב אותה כאן. רוזן. רוזן.

למעלה