חידון לשבת

motyka

New member
חידון לשבת

1. מי היה היהודי הראשון? מי היו בניו? 2. מי היו בניו של יצחק? 3. כמה בנים ובנות היו ליעקב? 4. מה שמה של הבת? 5. מה היה בהר סיני? 6. מאיפה יודעים שמדובר באירוע אמיתי, שלא משה המציא אותו? 7. מה ההוכחה המרכזית לאמיתות היהדות מול הנצרות והאיסלאם? 8. אילו הבדלים עקרוניים נוספים יש בין היהדות לנצרות? 9. כמה אנשים היו במעמד הר סיני? 10. מה קיבל משה רבנו בהר סיני? 11. איפה כתוב בתורה שצריך לחגוג את חנוכה ואת פורים? 12. מניין כי צריך לשמוע בקול חכמים? 13. יש היום חכמים (שצריך להקשיב להם)? 14. מתי אירע חטא העגל ומה קרה שם? 15. כמה מצוות יש? 16. כיצד ניתן לחלק אותן? 17. מה הן המצוות המיוחדות לנשים? 18. מהן מצוות התלויות בארץ? 19. מהן תרומות ומעשרות? למי ניתנו בעבר? מה עושים עם זה היום? 20. מה היא הפרשת חלה? היכן נוהגים לקיים אותה? 21. מהם כללי טהרת המשפחה (מתי אישה אסורה בקיום יחסי מין)? 22. שאלה לאישה: אם המנהל בעבודה ירצה לדבר איתך ויבקש לסגור את הדלת, האם זה בסדר? 23. שאלה לאישה: אם בחור מציע לך לטייל איתו באוטו, האם זה מותר? 24. כמה תפילות מתפללים ביום חול ואילו הן? 25. ובשבת, מוסיפים עוד תפילה? 26. כמה ברכות יש בתפילת עמידה? 27. מה התפילה הראשונה שבה פותחים את הבוקר כשפוקחים את העיניים? 28. מה משמעותו של הפסוק "שמע ישראל השם אלוקינו השם אחד"? 29. באילו ימים קוראים בתורה? 30. במשך כמה זמן מסיימים סבב קריאת התורה? מתי מתחילים ומתי מסיימים? 31. כמה ספרים יש בתנ"ך? 32. מה פרשת השבוע שעבר? 33. כמה זמן מחכים בין בשר לחלב ובין חלב לבשר? מה ההיגיון? 34. מנין יודעים שתפילין צריכות להיות שחורות ולא אדומות? 35. היכן יש לקבוע מזוזה ומי יכול לקבוע אותה? 36. באיזה חג קוראים את מגילת רות? 37. למה משתמשים בשתי חלות בשבת? 38. מה מברכים על הדלקת נרות שבת? 39. בחגים, איזה עוד ברכה מברכים על הדלקת נרות? 40. איזה מצוות יש בפורים שקשורות לגמילות חסדים? 41. גמילות חסדים עושים בגלל תחושה מוסרית או מפני שזאת מצווה? 42. ציין את רשימת הצומות היהודיים לאורך השנה. 43. ציין את רשימת החגים היהודיים לאורך השנה. 44. כמה בתי מקדש היו ומי החריבו אותם? 45. כמה שנים עברו מאז חורבן בית שני? 46. השלם את המשפט: "לכה דודי לקראת כלה...". 47. השלם את המשפט: "פותח את ידך...". 48. איפה חי הרמב"ם? 49. אם היהודים כל כך טובים, למה יש אנטישמיות? מי שענה נכון על השאלות, עבר בהצלחה מבחן גיור בישראל ומוזמן לענות על השאלה האחרונה: 50. האם אתה מוכן להצהיר את ההצהרה הבאה: "אני מקבל על עצמי להיות בן נאמן לעם ישראל, לשמור ולקיים את כל מצוות התורה ואת כל מצוות החכמים ואת כל המנהגים הכשרים של עם ישראל ואני מאמין בה' אחד"?

benk

New member
ואם אתה יודע כל כך הרבה דברים

נראה אם אתה יודע בימי שלמה המלך, למי מבני עם ישראל היו הנעלים הכי גדולות?

motyka

New member
תשובה ממש קלה

לזה שהיו הרגליים הגדולות ביותר

eliyhu

New member
יהודי

באבחת סכין עשו אותי יהודי בגיל 8 ימים ומאז אני יהודי נאמן גם ללא כל הפרטים ,המענינים לכשעצמם, אמי

להב אש

New member
לא נכון בכלל

אתה יהודי כי אמך יהודיה. אם חלילה לא היית נימול היית נקרא יהודי שלא נימול ,ויהודי נשאר יהודי לא משנה מה הוא עושה או לא עושה . אשרי הנכנס בברית בעיתו ובזמנו. ואם כבר מדברים על שורשים אין מצווה שנשמרת בעם ישראל יותר מאשר מצווה זו. אפילו בנו של זה שהגיש בג"צ נגד הנ"ל סיפר באוזני כי מל את בנו אפילו שהוא מגיש את הבג"צ.
במחילה על ההערה אבל ראיתם יהודי שמוותר על ויכוח ???

למעלה