חידון התקציב

אלי ו.

New member
חידון התקציב

מצופת עוגה כשרה לפסח של תקציב המדינה. התקציב מחולק ל: - הוצאה בטחונית - הוצאה אזרחית - תשלומי העברה ותמיכות - החזר חובות - השקעות ומתן אשראי נסו לשייך את כל אחד מהסעיפים לפרוסות העוגה בלי להציץ בתשובה שנמצאת בקישור. בין הפותרים נכונה יוגרל סוף שבוע רומנטי במשרדי מע"מ.

הניחוש שלי לפי הסדר

-- החזר חובות הוצאה אזרחית הוצאה בטחונית - תשלומי העברה ותמיכות - השקעות ומתן אשראי

אטיוד5

Active member
הניחוש שלי

29.9 - החזר חובות 29.4 - תשלומי העברה ותמיכות 18.6 - הוצאה אזרחית 17.1 - הוצאה בטחונית 4.1 - השקעות ואשראי ההפרש בין 1-2 ובין 3-4 קטנים מאוד, כל דבר יכול להיות נכון, חידון מזופת, חחח ובכל מקרה - בזכות ביבי החזר החובות ירד, פעם הוא היה הרבה יותר גדול, דומני בסביבות 40%.

צפויה לך הפתעה רעה

התחום היחידי בה חל שינוי מובהק סטטיסטית הוא תחום ההשקעות והאשראי שירד באופן מובהק בגלל מדיניות הממשלה. זה יתבטא בכבישים, במחקר ובפיתוח, בתשית החינוך והבריאות.

אלי ו.

New member
אני לא בטוח

נראה לי שבאשראי מדברים על אשראי לחברות והשקעות פיננסיות ולא השקעות בתשתיות. אני חושב שאת ההשקעות בתשתיות תמצא במשרד התשתיות ובמשרדי הממשלה השונים. עידוד מו"פ תמצא במשרד המדע, כבישים במשרד התחבורה וכו'. וההשגים של נתניהו הם באמת פחות בהתפלגות התקציב ויותר בגודלו ביחס לתמ"ג ובצימצום הגירעון. אני מניח שאת תוצאות צימצום הגירעון ומדיניות כלכלית מאוזנת (אם תימשך) על משקל החזר החובות בהתפלגות התקציב נראה בעתיד. ביטול הגרעון לא הקטין את החובות, הוא רק דואג שהם לא יגדלו ושלא נגיע למצב שעוד 10 שנים תשלום חובות לא יהיה 50% מהתקציב.

אלי ו.

New member
מותר לך להציץ בקישור

שם יש השוואה בין התפלגות תקציב 1997 לתקציב 2007

אטיוד5

Active member
הגעתי

ומה אני רואה? שצדקתי - באמת לפני עשור נתח יותר גדול הלך לסילוק חובות. ועד כמה שאני זוכר הנתח הזה היה עוד יותר גדול קודם.

D o r o t h y

New member
נראה לי

- הוצאה בטחונית 18.6% - הוצאה אזרחית 17.1% - תשלומי העברה ותמיכות 29.4% - החזר חובות 29.9% - השקעות ומתן אשראי 4.1% סופ"ש במשרדי מע"מ? באיזו עיר ?

למעלה