חידון המלך

חידון המלך

קבלו קצת בשאלות על זוהר ארגוב. ולמי שרוצה גם לתת חידון שאלות , מוזמן להצטרף , בכייף. זו תהיה שיטה טובה לכולנו לדעת עוד ועוד דברים שלא ידענו על זוהר. אגב , למי שראה את הסרט "זוהר" וחושב שהכל נכון שם , אז סורי לאכזב אותו , היו בסרט לא מעט דברים לא מדוייקים בהשוואה למציאות שהיתה. טוף , נתחיל. 1.האם השיר "הפרח בגני" היה מיועד מההתחלה לזוהר , או לזמר אחר? , ואם לזמר אחר , מי הזמר? 2.האם זוהר היה אמור להופיע עם "הפרח בגני" מההתחלה כרגיל? או שהיה לו בתכנון שיר אחר? ואם היה לו בתכנון שיר אחר , על איזה שיר מדובר , ומה קרה לו? , אבד?...חחח נגנב?... קדימה אחים צ'לי , תנו בתשובות.

יש לי תשובה לשאלה הראשונה

השיר היה אמור להתבצע ע"י שמשון טווילי הידוע בשמו: שימי תבורי P: אין לי מושג עם איזה שיר היה אמור לעלות במקום.

טוףףף...אז ככה (חחח חלשים אתם)

1.אלון צדק , את "הפרח בגני" היה אמור לשיר שימי תבורי. שימי תבורי החליט באותה שנה (1982) שהוא עושה הפסקה עם הפסטיבל הזה , כי הוא כבר זכה בשנים הקודמות מספר פעמים ברציפות במקום הראשון עם השירים "שחורה ונאווה" "כינור דוד" "משה" , והעדיף לשנות קצת ולצאת להופעות בחו"ל. ואז הציעו את "הפרח בגני" לזוהר ארגוב , שבהתחלה הוא עצמו לא התלהב מהשיר בכלל. 2.זוהר רצה להופיע עם השיר "שיר פרטי" , שהוא אישית מאוד אהב את השיר הזה , אך השיר נפסל (אין לי מושג למה) ע"י הוועדה המארגנת של הפסטיבל , ואז....כברירת מחדל עלה זוהר על הבמה ושר את "הפרח בגני" כמו סופרסטאר אמיתי , וכמו שרק הוא יודע לבצע , ולקח את הפרס בגדוללל.

ממ.. טוב ראיתי שלא עונים אז...

קודם כל לגבי הסרט. תבינו שהסרט הוא לא סרט דוקומנטרי {עלילתי}, הסרט זה שלושים אחוז אמת ו-70 אחוז פרי מוחם הקודח של הבמאים. ואני זוכר כשיצא הסרט, איזה מלחמות היו בין משפחת ארגוב ליוצרי הסרט ואמא של זהר, יונה ז"ל, נפלה למשכב אחרי שראתה את הסרט ונפטרה אחרי כמה חודשים. התשובות שלי: 1. השיר "הפרח בגני" שנכתב ע"י אביהו מדינה ומשה בן מוש והולחן ע"י אביהו מדינה, הוצע בשנת 1980 לזמר שימי תבורי. אך שימי לאחר שזכה שלוש שנים ברציפות בפסטיבלים האלה, לא רצה לגשת יותר לפסטיבל והציע לאביהו מדינה לתת את השיר לחברו הטוב זהר ארגוב. 2. זהר לא אהב את השיר "הפרח בגני" בהתחלה. זהר רצה ללכת עם השיר "סורו ממני" של אלכסנדר פן. אך לאחר מסע שכנועים של אמרגנו, אשר ראובני, שהשיר "הפרח בגני" הוא שיר של מקום ראשון, השתכנע זהר ובשנת 1981 ניגש לפסטיבל וקטף את המקום הראשון. שון, במה זכיתי?

אח שלי היקר.

התשובות שאני אומר לך בדוקות אחד לאחד. יש לי קלטת וידאו שהקלטתי מהטלויזיה מאיזה תוכנית שעשו על זהר לפני כמה שנים ואביהו מספר את הסיפור האמיתי על זה. חחח ישבתי חיפשתי את הקלטת הזאת רק כדי לענות לך כפרה.

לא , נצ'מה

לגבי השיר "סורו ממני" , אני אשמח לבדוק איתך את זה לעומק , כי נראה לי שאתה טועה. אבל....לגבי הפסטיבל אחי , הוא היה ב 1982 זה בטוחחחח , ולא ב1981 , והתאריך המדוייק זה 10.4.82 אם אני לא טועה זה היה בחול המועד פסח , אבל אני לא סגור על זה. ורשמת ששימי תבורי היה אמור לבצע את זה ב1980??? ממש לא , אח שלי. ואני אגיד לך עוד משו מצחיק , ראיתי תוכנית לא זוכר מתי (אולי על זה אתה מדבר) ששם אומר שימי תבורי , שהשיר הוצע לו בפסטיבל 1980 , ואחרי זה מתקן את עצמו ל 1981 , והוא נראה קצת מבולבל ולא כל כך סגור על עצמו , והמראיין מתקן אותו שוב ושוב ואומר לו שזה לא היה ב 1980 ולא ב 1981 , אלא ב 1982 , ושימי מתעקש 1980 או 1981 , חחחחח , הצחיק אותי שימי , שיהיה בריא אבל הוא עצמו קצת שכח את השנה. אז לידיעתך שימי טעה והטעה. זה ללא ספק ב 1982.

למעלה