חידון המלך 3

חידון המלך 3

נמשיך באווירת הפסטיבלים. 1.באיזה שנה הופיע שוב זוהר בפסטיבל הזמר המזרחי (בפעם השנייה)? 2.איזה שיר ייצג אותו? 3.לאיזה מקום הגיע השיר? 4.מי זכה אז במקום הראשון? (חחח לא חייבים לענות , זה שאלה סתם כזה בשביל להשלים את הפאזל)

לענות?? חחחח

מממ.. אני אחכה קצת ונראה אם החבר'ה יידעו. אני יודע את התשובות. {חוץ משאלה מס' 4}

qui saura

New member
אני חושב שב1985 בשיר מלאך שטן מקום

15 או 14 וחיים משה זכה מקום ראשון עם עד כלות הנשימה מה שתרם למתח בין חיים לזהר

עוד שאלות

באו ננצל את השרשור לכל השאלות במקום לפתוח מיליון שרשורים. 1.מה השמות המקוריים של השירים "עינייך החומות" , ו"אל נבקש"? 2.מי שר את השיר "אלינור" במקור? 3.חוץ מ"הפרח בגני" (שהיה בראש המצעדים תקופה ארוכה) , איזה שיר היה בראש מצעד הפזמונים של גל"צ במשך כמה שבועות בשנת 1982?

qui saura

New member
אממ נדמה לי שעינייך החומות זה ילדה

עינייך החומות=ילדה שלי אל נבקש=יש דברים נסתרים 2)אלינור מושר בעברית במקור על ידי ג'קי מקייטן שכתב את המילים ללחן יווני של סטלוס קזנג'ידיס ששר את השיר במקור ביוונית(אחלה זמר ששר גם את פפלומה,ברבא יאני,זינגואלה,מנדובלה ועוד רבים וטובים) 3)השיר שצעד ב1982 היה המנון במלחמת לבנון והוא השיר יום שישי את יודעת (יש בעיר מסיבה) של להקת בנזין בהנהגתו של פוליקר מהאלבום 24 שעות ביממה שכלל גם את הלהיט חופשי זה לגמרי לבד ועוד שירי רוק ישראלי יפה והיה אלבום רוק שהגיע למצעד בניגוד לאלבום המזרחי נכון להיום של זהר שהפרח בדני מתוכו צעד באותה שנה במקום הראשון(שני שירים בעלי סגנון שונה כבשו את המצעד של 1982 מה שמביע לדעתי על קבלת המוזיקה המזרחית לפחות להכרה הציבורית וזה בזכות זהר) למרות שגם תיסלם עם האלבום רדיו חזק גם היו באחד המקומות הראשונים אך בנזין עברו אותם(חבל שהתפרקו)

qui saura , לא צדקת הפעם../images/Emo13.gif

1.השם המקורי של השיר "עינייך החומות" הוא אכן "ילדה שלי" , אבל של "אל נבקש" זה "סיבה לכל דבר". 2.ענית נכון ומדוייק. 3.לגבי המצעד לא ענית לשאלה שלי , כי אולי לא הבנת. התכוונתי לשיר אחר של זוהר ארגוב שהיה אז בראש מצעד הפזמונים של גל"צ. (לא התכוונתי ללהקת בנזין)

F a d i

New member
אני מתלבט בי שני שירים

כבר עברו השנים או מפרץ שלמה מה אתה אומר? אחלה פינה איש

טוףףף , התשובה

"נכון להיום" זה השיר שצעד במקום הראשון במשך כמה שבועות במצעד הפזמונים של גל"צ בזמנו.

לדעתי זה סוד המזלות

או כבר עברו השנים. ומי ששאל את השאלה שיענה כבר גם אני רוצה לכתוב כאן שאלות P:

חידון 4 או 5..או לא יודע כבר איזה

לא יודע אם זה קשה בעבורכם או לא... אבל.. 1) באיזו שנה זוהר הכיר את ברכה ובן כמה היה כשנישא לה? 2) התקליטון הראשון. איפה הוקלט התקליטון? ואיך קראו לתוכנית רדיו שהייתה היחידה שהסכימה להשמיע אותו? 3) שאלה שאני בעצמי לא יודע ואני שואל אותה בשביל לקבל מידע. והיא: איך ניתן להוכיח שגם הרבה אשכנזים אהבו לשמוע זוהר ארגוב משלב כלשהו? הרבה פעמים אמרו לי: אתה אשכנזי מכל הצדדים עם עיניים כחולות ואנחנו לא מבינים איך אתה מקשיב למוסיקה שהיא ההפך ממך. ואני יודע שגם אשכנזים רבים נהנו לשמוע אותו. מישהו יכול להוכיח את זה בדרך כלשהי?

כנס הנההההההההההה

הוא התחתן איתה בגיל 18 שהיו צעירים לאללה והכיר אותה מאז שהיו קטנים היא היתה גרה ברמת אליהו בראשון והוא היה משיכון המיזרח והתקליטון הראשון הוקלט באולפני קוליפון אצל אחים אזולאי שהם מרוקאים ולא אוהבים תימנים חח ביגלל זה לא לקחו את זוהר שמה והתוכנית רדיו לא יודע

ננסה

1.זוהר התחתן בגיל 17 אין לי מושג במדוייק כמה זמן לפני זה הוא הכיר את ברכה. 2.התקליטון הראשון הוקלט או באולפני "טריטון" או ב"קוליפון" , אחד משניהם זה בטוח. לי נראה יותר שזה הוקלט ב"קוליפון" , אבל לא ממש זוכר. 3.אגיד לך תאמת? אני ממש לא אוהב שאלות מהסוג הזה , הגיע הזמן שנפסיק כבר להתעסק עם הנושא של העדות , זה שייך לעבר , ותאמין לי שבשנים האחרונות המוסיקה הים תיכונית נכנסה חזק ובצורה כמעט שווה לכולם. נגמרו הימים של הקיפוח , זה היה בזמנו של זוהר (לצערנו). ונראה לי קצת מיותר ולא עינייני שאנחנו צריכים להוכיח שאשכנזים שמעו אותו. צא מזה אחי. בוא נתרכז בדברים החשובים ולא בחארטות.

למעלה