חידון הארי פוטר הגדול

Lion_Heart

Well-known member
כשעניתי על זה הרגשתי שזכרתי מעולה
ואז כבר מלקרוא את התשובות של אחרים קלטתי שבאופן יחסי זכרתי מעט ולא כל כך טוב.
(מזל שאני מקבל בונוס של 20 נקודות על זה שאני מנהל הפורום)

*אגב, לונה כל הכבוד על העבודה על השאלון הזה
(אחרי שנכריח את כולם כאן לראות באפי תעשי גם שאלון באפי ותראי איך אני מנצח)
צודק,באמת כל הכבוד!
בשאלון באפי אהיה ממש גרוע...
בשאלון CR לעומת זאת, אני סמוך ובטוח שאנצח-מקום ראשון ללא עוררין!

Lhuna3

Well-known member
(תתעלמו מהמספור של השאלות בתגובות שלי כי זה מתחרבש.)
התחברתי במיוחד מהמחשב של העבודה בשביל זה. |כן|

1. אני ליאורה נשבע/ת שלא ארמה בחידון זה ואשיב מתוך זכרוני בלבד. (50 נקודות) -
    אני רואה מה עשית פה, חצופה! :-D אבל קיבלת את ה-5 נקודות שלך.

2. ומה ראה רון באותה המראה? - את עצמו כhead boy וקפטן נבחרת הקווידיץ׳, לוחץ ידיים לדמבלדור אחרי שהוא זכה בגביע הבתים
    לחיצת הידיים עם דמבלדור זו המצאה שלך, דמבלדור לא היה שם. אז מינוס רבע נקודה.
  3. מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? - פלאפי הכלב התלת ראשי, הצמח המתרחב ששכחתי את שמו וששונא אש ואור (אבל זו לא הייתה השאלה נהנהנה), מלא מלא מפתחות מכושפים שהיה צריך לתפוס בעזרת מטאטא, שח קוסמים עצום. ואז גם המראה, תלוי אם פלאפי נכלל כמכשול או לא
    הצמח נכון אבל לא החשבתי אותו. לא ירד על זה נקודות, אבל כן מינוס 1על זה ששכחת את חידון השיקויים.
  4. איפה בדיוק הארי פגש לראשונה את דראקו מלפוי? - אני רוצה לומר חנות הספרים, אבל אולי זו הייתה חנות הגלימות? אלך על ספרים
    חבל :p הגלימות דווקא. מינוס 1.
  5. מה גרם לריב גדול בין רון והרמיוני בספר "האסיר מאזקבאן"? - אוי. אממ. אין לי מושג :( מינוס 1
  6. באיזה אמצעי ברח בסוף סיריוס מהוגוורטס? - אממממ נראה לי שבזכות זה שהוא אנימגוס, הוא הפך לכלב וברח. הסוהרסנים לא הצליחו למצוא אותו ככה מינוס 1
  7. איך השיג הארי את מפת הקונדסאים? - מממממממממממ מצא אותה על השולחן של פילץ׳ מינוס 1
    1. מה עשה הארי עם כספי הזכיה בטורניר? - וואו, הוא זכה בכסף? אין לי מושג. נגיד שהביא אותם להורים של סדריק מינוס 1
    2. מי זו ריטה סקיטר? (1 נקודה) ומה הסוד שלה? (1 נקודה) - עיתונאית מחורבנת ורכלנית, הסוד שלה הוא.... שהיא אנימגוסית לא רשומה? הופכת אולי ללטאה. הופכת למשהו בטוח. חיפושית אבל קיבלת את הנקודות.
    3. מי זה פרנק ברייס? - 8-* מינוס 1
    4. מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים? - פפפפפפפפ. נוויל? מינוס 1
    5. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?
      (נקודה לכל מתחזה. יש לציין רק 6 שמות. אם תציינו יותר מ-6 אני אחשיב רק את 6 הראשונים שכתבתם). - טונקס, מנדנגוס פלצ׳ר, ארתור וויזלי, ג׳ורג׳, ביל, מודי עין הזעם, קינגסלי שקבולט? 2 נכונים, מינוס 4 נקודות.
    6. מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - 1. היומן של טום רידל, הושמד ע״י שן של בסיליסק. |V| 2. טבעת, דמבלדור השמיד אותה והיד שלו השחירה וחלתה |V| 3. שרשרת תליון, הושמדה ע״י החרב של רייבנקלו (החרב היא של גריפינדור, אבל לא מורידה על זה) 4. הגביע של הגב׳ רייבנקלו, הושמד ע״י החרב של גריפינדור (פה עשית קצת סלט בין שניים :p). 5. נגיני, הנחשה של וולדמורט, הושמדה ע״י... נוויל? |V| 6. הארי עצמו, הושמד ע״י וולדמורט שקילל אותו והרג אותו. מינוס 4 נקודות (מתוך ה-12)
    7. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - 1. גלימת ההעלמות, נמצאת אצל הארי.|V| 2. אבן המתים, דמבלדור הביא אותה להארי כדי שכשהוא יהרג ע״י וולדמורט הוא לא באמת ימות. יש לי זיכרון שלו מפיל אותה ביער אבל יכול להיות שזה לא אמיתי, מוכנה לקבל את זה שזו תשובה לא מלאה. |V| דווקא מלאה. 3. הelder wand, היה בבעלותו של דמבלדור אבל בגלל שמאלפוי עשה לו disarm קרה איזה עניין מוזר שבו הכוח עבר אליו ואז אל הארי שניצח אותו, אם אני זוכרת נכון אז חסר רק שהוא החזיר אותה לקבר של דמבלדור בסוף. מינוס 1 (מתוך ה-6)
    8. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? - במגדל הינשופיה מינוס 1 (הם באמת בערך פלירטטו שם לראשונה, אך לא היתה נשיקה)
    9. מי זה פלאפי? - הכלב התלת ראשי של האגריד ששמר על חדר הסודות (לא חדר הסודות, אבל הכוונה ברורה)
    10. מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):
      אבדה קדברה - מוות מידי
      אימפריו - שליטה מוחלטת במי שמטילים עליו את הכישוף, חייב לעשות את מה שאומרים לו
      לומוס - ויהי אור
      לויקורפוס - וואו אין לי מושג מינוס 1
      מופליאטו
      - השתקה

לא זכרתי הכל, אבל רואים שאהבתי את הספרים בהחלט! |לב|
סה"כ 19.25 נקודות ירדו, ולכן ניקוד סופי: 73.75 - וזה יפה מאוד! |כן|

Lhuna3

Well-known member
הנה התשובות
ומפה ספויילר

1. העתיקו את המשפט הבא ידנית (לא עם קופי-פייסט) והשלימו את שמכם/כינוייכם: אני <שם/כינוי> נשבע/ת שלא ארמה בחידון זה ואשיב מתוך זכרוני בלבד. (5 נקודות) -
    זה לחש שאומרים בלי קול. אז אמרתי...
    מינוס 5!
  2. מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? - צמח, מפתחות מעופפים, שחמט קוסמים, חידת הגיון של שיקויים, טרול מינוס 1 על פלאפי

3. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי? פרד, הרמיוני, פלר, טונקס, מנדגוס פלטשר, רון
    (נקודה לכל מתחזה. יש לציין רק 6 שמות. אם תציינו יותר מ-6 אני אחשיב רק את 6 הראשונים שכתבתם). -
    מינוס 1 (ג'ורג' ולא טונקס)

4. מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - יומן - הושמד על ידי הארי עם שן בסליסק, טבעת - הושמד על ידי דמבלדור, תליון - הושמד על ידי רון עם החרב של גריפנדור, ספל - הושמד על ידי הרמיוני עם שן בסליסק, נגיני (הנחשית) - הושמדה על ידי נוויל עם החרב של גריפנדור, הארי עצמו - הושמד על ידי וולדמורט
    מינוס 2 (הכתר של רייבנקלואו, הושמד באש המכושפת)
  5. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - אבן האוב - נפלה להארי ביער |V|, שרביט הבכור - נשברה על ידי הארי (בכוונה) |V||X|, גלימת העלמות - נשארה אצל הארי |V|
    מינוס 1 כי השרביט לא נשברה אלא הוחזרה לקבר.
  6. השם האמצעי של טום רידל הוא במקור מארבולו, אבל בתרגום לעברית הוא ואנדרולו. למה היה צריך לשנות אותו בתרגום? - כדי שהאותיות יסתדרו לשם החדש - לורד וולדמורט
    מינוס חצי נקודה כי זה "אני" לורד וולדמורט.
  7. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? - בחדר הסודות, אחרי פגישה של צבא דמבלדור (זה לא חדר הסודות אבל הכוונה ברורה)

8. מה זה בוגארט ואיך מביסים אותו? - יצור ללא צורה ההופך לגילום הפחד הגדול ביותר של מי שניצב מולו מינוס חצי נקודה כי לא כתבת איך מביסים.
ניקוד סופי אחרי שירדו לך רק 11 נקודות (ו-5 מהן רק בגלל שהתחכמת! that will teach you)
82 נקודות!
זכרון מרשים ביותר! מתי קראת את הספרים בפעם האחרונה? והאם מישהו יצליח לעבור אותך??

Lhuna3

Well-known member
טוב ננסה.

1. מי עזר להארי לפצח את הרמז לקראת המשימה באגם? - דובי. מינוס 1 (דובי עזר לו להשיג את החומר שבעזרתו הוא יכל לנשום מתחת למים, אחרי שהוא פתר את הרמז למה תהיה המשימה)

2. מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים? -דמבלדור? מינוס 1.

3. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי? פרד וג'ורג', הרמיוני, פלר, ג'יני ורון, (סתם זרקתי שמות לא זוכרת בוודאות חוץ מפרד וג'ורג' ולפחות שתי בנות)
    מינוס 1 (מונדנגוס ולא ג'יני)

4. מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - היומן(הושמד ע"י הארי בעזרת שן בסליסיק) הטבעת(ע"י דמבי) התליון (ע"י הארי ורון, עם החרב) העטרת (ע"י אש קסומה) הספל (ע"י הטריו) והנחשה (עם החרב, ע"י נוויל).
    כמעט מדויק, חוץ מזה שהספל הושמד ע"י שן בסיליסק. מינוס 1 (מתוך 12)
  5. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - השרביט(חזר לקבר של דמבי) הטבעת (הייתה הרוקרוקס) והגלימה(נשארה אצל הארי).
    מורידה לך רק חצי נקודה על הטבעת - שהיתה גם אבן המתים, ואכן נהרסה כהורקרוקס, והושארה בסוף ביער.

6. מה היה השיעור היחיד ממנו פרשה הרמיוני? (אם לא זוכרים את שם השיעור אפשר לכתוב מה לומדים בו בעקרון) - לימודי מוגלגים. מינוס 1.

7. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? - בבית הקפה ההוא? או איפה שהוא בהוגוורטס? כי ג'יני ידעה על זה. מינוס 1.
  8. מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):
    אבדה קדברה - הורג
    אימפריו -משתלט על הגוף
    לומוס -מדליק את השרביט
    לויקורפוס - נועל את כול הגפיים? מינוס 1.
    מופליאטו
    - עושה רעש ככה שאי אפשר לצטט.

אני חושבת שאני הולכת לבלות את מה שנשאר מהחיים שלי אחרי זה בפחד מהזכרון שלי.
דווקא זכרון מעולה:
ירדו לך 7.5 נקודות ואת בינתיים המובילה עם 85.5 נקודות! |כן|

Lhuna3

Well-known member
אני,לב ארי נשבע שלא ארמה ואשיב מזיכרוני בלבד

• מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? הצמח(DEVILS SNAIR), המפתחות,השיקויים, והשחמט מינוס 1 על פלאפי.
  • איפה בדיוק הארי פגש לראשונה את דראקו מלפוי? - מינוס 1.

• מה גרם לריב גדול בין רון והרמיוני בספר "האסיר מאזקבאן"? - מינוס 1.

• מי זה פרנק ברייס? - מינוס 1.

• מה עושה למחייתו אביה של לונה לאבגוד? -מינוס 1.

• לפני עזיבתם את ביה"ס, גרמו פרד וג'ורג' למהומה וכאוס גדולים כהסחת דעת. מה הם עזרו להארי לעשות בפעולה זו? - מינוס 1.
  • מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים? - מינוס 1.

• מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?רון,הרמיוני,פרד,גורג,פלאור
    (נקודה לכל מתחזה. יש לציין רק 6 שמות. אם תציינו יותר מ-6 אני אחשיב רק את 6 הראשונים שכתבתם). -
    מינוס 1, את מונדאנגוס שכחת.
  • מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? -טבעת, יומן,גביע, כתר של רייבנקלו,באסיליסק,,תליון והארי עצמו
    מינוס 6 מתוך ה-12 (כתבת נכונה את כל ההורקרוקסים, אבל לא איך או על ידי מי הושמדו)
  • מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? -הגלימה,מטה הבכור, ואבן האוב
    מינוס 3 מתוך ה-6 (כנ"ל)
  • מה היה השיעור היחיד ממנו פרשה הרמיוני? (אם לא זוכרים את שם השיעור אפשר לכתוב מה לומדים בו בעקרון) - מינוס 1.

• השם האמצעי של טום רידל הוא במקור מארבולו, אבל בתרגום לעברית הוא ואנדרולו. למה היה צריך לשנות אותו בתרגום? - מינוס 1.
  • למה הארי ולונה רואים את הסוסים הקסומים שמושכים את המרכבות של התלמידים מהרכבת להוגוורטס, ורון והרמיוני לא רואים אותם? -כי היא ראתה את המוות של אמא שלה - והוא את המוות של סיריוס. מינוס חצי נקודה.

• איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? -בחדר הסודות (שוב אני נותנת לכולכם להינות מן הספק אם קראתם לחדר הנחיצות חדר הסודות)

• מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):
    אבדה קדברה -הורג
    אימפריו - מינוס 1.
    לומוס
    -אור
    לויקורפוס - מינוס 1.
    מופליאטו
    -מעמעם רעשים
ירדו לך 21.5 נקודות ולכן יש לך 71.5 נקודות - כל הכבוד! |כן|

Lhuna3

Well-known member
קראתי רק את 3 הספרים הראשונים ולא באמת ראיתי את הסרטים, אני לא פריקית של הזיכיון הזה אבל הולכת לנסות עם מה שנראה לי (הרוב זה ניחושים שלא מבוססים על כלום)
* התחלתי את זה בקטע של לענות שטויות במיץ עגבניות, אבל הייתי בשוק כמה אשכרה ידעתי, בקיצר חלק זה תשובות שמנסות להיות רציניות וחלק זה שטויות גמורות, תהנו
  1. אני יעל נשבעת שלא ארמה בחידון זה ואשיב מתוך זכרוני בלבד. (5 נקודות) - ולא שאלו את זה אבל אני מבית הפלפאף (הם פשוט נראים הכי לא מזיקים) נכון, גם אני האפלפאף, זה הבית של הפחדנים.

2. ומה ראה רון באותה המראה? - אותו מנצח במשחק קווידיץ'
    מינוס 0.75. (כי בכל זאת היה לו ביד גם גביע קווידיץ' אז קבלי רבע נקודה)
  3. מי זה ניקולאס פלמל? - לא ניקולאס ניק טוני ברוטוס - מינוס 1. :-D
  4. מי זה נורברט? - ילד מעצבן מהכיתה המקבילה - מינוס 1. :-D
  5. מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? - משחק שחמט, כלב בעל 3 ראשים, חצים שנזרקים אם דורכים במקום הלא נכון, שומר רוח של הטמפרליים (2 האחרונים מאינדיאנה ג'ונס) - מינוס 2. :-D
  6. איפה בדיוק הארי פגש לראשונה את דראקו מלפוי? - מניחה שבאולם האוכל (אני רק זוכרת שדראקו היה מעריץ של הארי בהתחלה ורצה שהם יהיו באותו בית ואז הארי שנא אותו ועשה משהו ובגלל זה דראקו שנא אותו, יש מצב הם נפגשו בכלל בסמטה הזו שקונים בה דברים לבית הספר) אכן יש מצב אבל ניחשת לא נכון :p מינוס 1.

7. מי זאת פטוניה? - משהו שקשור להאגריד? - מינוס 1.

8. למה האגריד גורש במקור מביה"ס? - כי הוא פרץ לחדר מורים ואכל את הכריך של המורה לספורט דוד(איך עכשיו דוד יצרוך את החלבונים שלו?) - מינוס 1. :-D

9. מה גרם לריב גדול בין רון והרמיוני בספר "האסיר מאזקבאן"? - רון הזיז את הגבינה של הרמוני - מינוס 1.
  10. מי שלח את הפטרונוס שהציל את הארי מנשיקת הסוהרסנים (דמנטורים) ברגע האחרון? - הדמות שאלן ריקמן משחק, שכחתי את שמו, המורה ששונא את הארי * נזכרתי זה סנייפ - מינוס 1. (הוא שלח פטרונוס שהביא אותו למצוא את החרב באגם אז כנראה התבלבלת עם זה)

11. איך השיג הארי את מפת הקונדסאים? - זה הופיע אצלו (או שסירס שלח לו את זה?) - מינוס 1.
  12. מי הכניס את הפתק עם שמו של הארי לגביע האש? - וולדמורט - מינוס 1. (זה היה אמנם בהוראתו אז רק בעקיפין)
  13. בעזרת מה מתגבר הארי על הדרקון במשימה הראשונה בתחרות? - בוכה כמו ילד קטן בפינה - מינוס 1.
  14. מי עזר להארי לפצח את הרמז לקראת המשימה באגם? - הילדה הזו לונה, לא? בעצם זה היה האגריד, לא? כי נתנו לו לטפל בדרקון לפני התחרות (שיט זה בעצם קשור למשימה הראשונה עם הדרקון ולא עם המים) אז אני חוזרת ללונה או למורטל (הילדה שבוכה בשירתים)
    מירטל זה נכון, אז יאללה קבלי רבע נקודה :p מינוס 0.75.
  15. למה הארי מגיע אחרון במשימה זו? - כי הוא חזר למים לעזור לילדה הצרפתיה להשתחרר (לא חזר אלא נשאר, אבל קרוב מספיק, מקבלת)
    מכאן זה כבר ספר חמש והעלה ובאמת שאין לי מושג......
  16. מה עשה הארי עם כספי הזכיה בטורניר? - ברח לקנדה כי הוא הבין שהחיים בעולם הקסמיים זה מקום נורא עם כל זה שמישהו רוצה לרצוח אותו וכל זה, אז הארי טס למקסיקו לעשות ניתוח שינוי פנים אבל בגלל שהוא התקמצן זה יצא מעווות ולכן הוא טס לקנדה וחיי לו שם בחווה בקרח מבודד מכל העולם עד אשר רולינג הסופרת באה אליו וביקשה ממנו זכויות לכתוב עליו ספר, עם הכסף מהזכויות הוא הלך ועשה שוב ניתוח פנים (הפעם מוצלח) ועבר לאנגליה ועכשיו הוא מרוויח כסף מלעמוד בתחנת הרכבת ולהצטלם עם מעריצים
    - מינוס 1. :-D
  17. מי זו ריטה סקיטר? (1 נקודה) ומה הסוד שלה? (1 נקודה) - ריטה היא המורה לשירה והסוד שלה זה שהיא לא באמת יודעת לשיר והכל זה מפלייבק - מינוס 1. :-D
  18. מי זה פרנק ברייס? - פרנק הוא הטבח של בית הספר - מינוס 1. |אליהו|
  19. איזה מורה מפטרת דלורס אומברידג' מביה"ס (1 נקודה) ואת מי דאמבלדור ממונה כמורה המחליף (1 נקודה)? - מפטרת את דוד המורה לספורט כי הוא נהייה אובסיסיבי לכיריכים עם חלבון ודאמבלדור ממנה ילד משנה א' למורה לספורט כי גם ככה כל בית הספר הזה זה קוקו אחד גדול - מינוס 1. :-D
  20. מה עושה למחייתו אביה של לונה לאבגוד? - קצב בסופר יששכר (אבל אני כן יודעת שההורים שלה זה משהו בקבוצה שנגד וולדימורט והם היו בקבוצה של לילי וג'ימס) - מינוס 1. |שפם|
  21. מי יזם את הקמת "צבא דאמבלדור"? - לונה (לא?) * אין לי מושג מי זו הדמות הזו אני רק זוכרת את השם שלה ואני די בטוחה שהיא קשורה למשהו - מינוס 1. אבל ניסית (היא באמת היתה בקבוצה הזאת)
  22. לפני עזיבתם את ביה"ס, גרמו פרד וג'ורג' למהומה וכאוס גדולים כהסחת דעת. מה הם עזרו להארי לעשות בפעולה זו? - לשנות את הציון שלו במתמטיקה ל100 מכלום (כי אין בכלל לימודי ליבה בבית הספר הזה, באמת איך הם יודעים קורא וכתוב????) - מינוס 1. האמת שאלה טובה. אולי הילדים של קוסמים לפני גיל 11 הולכים לבית ספר רגיל? או לבי"ס כמו רגיל אבל רק של ילדי קוסמים... או שההורים מלמדים אותם אולי.

23. מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים? - סיירוס בלאק - מינוס 1.
  24. מי הרג את סיריוס? - הוא מת??????? - מינוס 1. ;-( כן.
  25. מה זה סקיב (squib) ? - סקובי דו - מינוס 1. :-D
  26. מה זה או מי זה פליקס פליציס (Felix Felicis) ? - פליקס החתול - מינוס 1. |חתול|
  27. מי הוא הנסיך חצוי הדם? - וולדמורט - מינוס 1. באופן מפתיע לא.
  28. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?
    (נקודה לכל מתחזה. יש לציין רק 6 שמות. אם תציינו יותר מ-6 אני אחשיב רק את 6 הראשונים שכתבתם). - לונה, ג'ני, רון, הרמוני, נאוויל (זה כל השמות של ילדים שאני מכירה)
    רון והרמיוני נכונים. מינוס 4.
  29. מה עצבן את הארי כשהמתחזים החליפו לבגדים כמו שלו? - שזה נראה יותר יפה עליהם מאשר עליו - מינוס 1.
  30. מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - מרחב, מחשבה, מצאיות, כוח, זמן, נשמה. כולם הושמדו על ידי טאנוס - מינוס 12. :-D:-D

31. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - רעב, מגפה, מלחמה, מוות - מינוס 6! :-D
  32. מה היה השיעור היחיד ממנו פרשה הרמיוני? (אם לא זוכרים את שם השיעור אפשר לכתוב מה לומדים בו בעקרון) - עיצוב שיער (כי רואים עליה שהיא אף פעם לא העבירה מברשת בשיער) - מינוס 1.
  33. במה רון תמיד ניצח את הרמיוני? - דמקה - מינוס 1. אבל היית קרובה! :-D
  34. ממה רון מפחד במיוחד? - חולגות - מינוס 1. (אפילו לא יודעת מה כתבת פה.)
  35. מה עושה שיקוי וריטסרום? - גזים בבטן - מינוס 1.
  36. מי גרם להארי לאבד את כל העצמות שלו? - חזון העצמות היבשות - מינוס 1. :-D
  37. השם האמצעי של טום רידל הוא במקור מארבולו, אבל בתרגום לעברית הוא ואנדרולו. למה היה צריך לשנות אותו בתרגום? -כי השם שלו זה אנגרמה לשם וולדמורט מינוס חצי נקודה (אני לורד וולדומורט)
  38. למה הארי ולונה רואים את הסוסים הקסומים שמושכים את המרכבות של התלמידים מהרכבת להוגוורטס, ורון והרמיוני לא רואים אותם? - כי הארי ולונה היו בטריפ קשה במיוחד - מינוס 1.
  39. מי היתה החברה הראשונה של הארי? - אני יודעת שזה מישהי מבית רייבנקלו ואם לא אז הפלפאף אבל בטוח לא מגריפינדור או סלית'רין.
    - מינוס 1.
  40. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? - על הגג של הוגוורטס - מינוס 1.

41. עם מי הרמיוני הלכה לנשף? - עם הבחור הגדול מבית הספר הרוסי - אממ אני אתן לך על זה חצי נקודה.

42. מי זה פלאפי? - החתול של אב הבית של הוגוורטס - מינוס 1.
  43. ממי שמע דאמבלדור את הנבואה על וולדמורט והארי? - ממעוצת השבט - מינוס 1.
  44. מה אומרת הנבואה? (לא צריך נוסח מדויק, אפשר גם במילים שלכם) - with great power comes great responsibility
    - מינוס 1. :-D
  45. מי עוד מתאים לנבואה חוץ מהארי? - מישהו שבטח מת - מינוס 1.

46. מה זה בוגארט ואיך מביסים אותו? - זה ארנב כחול ופשוט צבעים אותו בירוק והוא מת- מינוס 1.
  47. מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):
    אבדה קדברה - מילה שהקוסמים משתמשים על המוגלוגים כדי לעבוד עליהם שהם לא באמת קוסמים אמיתיים אלא קוסמים של ימי הולדת - מינוס 1.
    אימפריו
    - מכין סביח - מינוס 1.
    לומוס
    -סוגר את האור (או פותח) מינוס חצי.
    לויקורפוס
    - מכין משקה בטעם לימון - מינוס 1.
    טמופליאטו
    - בטח משהו עם לקפוץ (מזכיר טרמפולינה) - מינוס 1. רק אחרי שמוסיפים ט' שאת הוספת משום מה.
ירדו לך 67 נקודות, כלומר שיש לך 26 נקודות! |כתר| יכול להיות שתהיי מקום ראשון מהסוף וזה גם סוג של הישג מכובד.

Lhuna3

Well-known member
  1. מי זה נורברט? - הדרקון שהאגריד מנסה לגדל (נראה לי שזה היה קשה יותר אם לא היית כותבת שאלות לפי סדר כרונולוגי) אתה צודק
  2. מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? -הכלב עם שלושת הראשים, הלוח שחמט, הדבר הזה עם השיקויים שזה בעצם שאלת הגיון והמראה המכושפת
    מינוס 1 כי שכחת את המפתחות המעופפים.
  3. מה גרם לריב גדול בין רון והרמיוני בספר "האסיר מאזקבאן"? - לא זוכר - מינוס 1.

4. איך השיג הארי את מפת הקונדסאים? - לא בטוח. אולי לופין נתן לו? - מינוס 1.

5. בעזרת מה מתגבר הארי על הדרקון במשימה הראשונה בתחרות? - משהו עם מוזיקה? - מינוס 1. (ניגון בחלילית עזר לו להרדים את פלאפי בספר הראשון)
  6. למה הארי מגיע אחרון במשימה זו? - בגלל שהוא עזר לכל האחרים לא למות. או לפחות לפלואר. - לאחות שלה הקטנה (קיבלת את הניקוד כמובן)

7. מי זה פרנק ברייס? - לא זכור לי בכלל - מינוס 1.
  8. מי יזם את הקמת "צבא דאמבלדור"? - הארי? אם לא הוא אז הרמיוני. מינוס 0.75. (הרמיוני)
  9. לפני עזיבתם את ביה"ס, גרמו פרד וג'ורג' למהומה וכאוס גדולים כהסחת דעת. מה הם עזרו להארי לעשות בפעולה זו? - לא זוכר - מינוס 1.
  10. מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים? - גם לא זוכר - מינוס 1.

11. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?
    (נקודה לכל מתחזה. יש לציין רק 6 שמות. אם תציינו יותר מ-6 אני אחשיב רק את 6 הראשונים שכתבתם). - פרד וויזלי, ג'ורג' וויזלי, לופין, זאת שהייתה בת זוג של לופין, אבא של רון, אין לי אפילו כוח לחשוב על עוד מישהו כי אני באמת לא זוכר בכלל
    מינוס 4 (פרד וג'ורג' נכונים).

12. מה עצבן את הארי כשהמתחזים החליפו לבגדים כמו שלו? - ? - מינוס 1.
  13. מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - הטבעת |V|- נראה לי שהארי השמיד... אולי עם החרב של גריפינדור |X|V|| (דאמבלדור ולא הארי, אבל אכן עם החרב), הכתר |V|- נראה לי נשרף באש קסומה מיוחדת |V|, נגיני |V|- נוויל הרג אותה עם החרב של גריפינדור |V|, הארי עצמו - וולדמורט עצמו הרג את החלק ההורקרוקסי בו, היומן |V| - אותו הארי השמיד עם שן בסיליסק עוד בספר 2 |V|
    4 הורקרוקסים נכונים, 3.5 נקודות על איך הושמדו. מינוס 5.5 מתוך ה-12.
  14. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - היו גלימת ההעלמות, האבן שמחזירה מתים והשרביט מעץ האלדר. גלימת ההעלמות נראה לי נותרה בבעלות הארי. את האבן לדעתי הוא שמט ביער ככה שיהיה די קשה למצוא. ואני לא זוכר את זה אבל נראה לי מתאים שהארי שבר את השרביט כדי שיפסיק מעגל הדמים שלו.
    כמעט מדויק פרט למינוס 1 מתוך 6 על גורל השרביט.
  15. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? - נראה לי במגדל של הינשופים - מינוס 1.

16. מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):
    אבדה קדברה - הורגת
    אימפריו - שולטת במה שאדם עושה
    לומוס - אור
    לויקורפוס - ? - מינוס 1.
    מופליאטו
    - ? - מינוס 1.
ירדו לך בסה"כ 22.25 נקודות, כלומר שיש לך 70.5 נקודות - כל הכבוד! |כן|

Lhuna3

Well-known member
אני רעות נשבעת שלא ארמה במשחק הזה ואענה מזכרוני בלבד.

8. מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? -
כלב בעל 3 ראשים
צמחיה שחונקת שנלחמים בה
שיקוים שצריך לנחש איזה מהם צריך לשתות???
משחק שחמט
מינוס 1 על המפתחות המעופפים.

31. מי יזם את הקמת "צבא דאמבלדור"? -

הארי? (התלבטתי בינו לבין הרמיוני)
מינוס 0.75.

32. לפני עזיבתם את ביה"ס, גרמו פרד וג'ורג' למהומה וכאוס גדולים כהסחת דעת. מה הם עזרו להארי לעשות בפעולה זו? -

אני לא זוכרת. אולי לברוח מהמלשינים של אומברידג'???
- מינוס 1.
33. מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים?

סיריוס??? אין לי מושג. - מינוס 1.

38. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?
(נקודה לכל מתחזה. יש לציין רק 6 שמות. אם תציינו יותר מ-6 אני אחשיב רק את 6 הראשונים שכתבתם).

טונקס, פרד, ג'ורג', מודי, קינגסלי והילאי הזה שגנב כול הזמן דברים מגרימלנד נראה לי.
- מינוס 3.5 (מונדנגוס גנב אבל הוא לא היה הילאי).

39. מה עצבן את הארי כשהמתחזים החליפו לבגדים כמו שלו? -

אין לי שמץ - מינוס 1.

40.מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? -

תליון על ידי רגולוס, טבעת על ידי דמבלדור, יומן על ידי הארי, ניגני על ידי נוויל, גביע על ידי רון? לא זוכרת מה השישי.
5 הורקרוקסים נכונים (את הכתר שכחת), 3 משמידים נכונים (הגביע ע"י הרמיוני). סה"כ מינוס 4 נקודות מתוך ה-12.

41. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? -

גילמת העלמות צריכה להיות עדיין אצל הארי נראה לי. |V|
שרביט נקבר נראה לי |V||X|
טבעת הארי שם אותה בסניץ' הראשון שהוא תפס ואיבד אותה ביער האסור נראה לי |X||V|
אוריד על זה מינוס 2.5 נקודות.

49. מי היתה החברה הראשונה של הארי? -

סו יאנג
חח ככה תרגמו את שמה? אוקיי.

50. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? -

בחנות התה בהוגסמיד - מינוס 1.

59. מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):

אבדה קדברה - הורג
אימפריו -כופה על אדם לעשות מה שמטיל הלחש מבקש ממנו
לומוס - מאיר
לויקורפוס - גורם לאדם לרחף נראה לי - מינוס חצי נקודה. לרחף הפוך עם הרגליים למעלה.
מופליאטו - מונע האזנה לשיחה (קראתי המון פאנפיקים שהארי הוא הילאי שם הם משתמשים בזה המון :-D פדיחה שלקח לי זמן להיזכר)
ירדו לך 16.25 נקודות, כלומר קיבלת 76.75 נקודות |כן| יפה מאוד!

Lhuna3

Well-known member
:-D:-D:-D:-D

החלטתי לענות בלי לדעת כלום!

את כמובן מחוץ לתחרות, אבל תשובותייך הוערכו לפי הקטגוריות הבאות:

התשובות הכי קרובות לתשובות הנכונות:

איפה בדיוק הארי פגש לראשונה את דראקו מלפוי? -|קדימה|בסופר - לא, אבל כן בחנות מסוג אחר.
איך הארי ורון הגיעו לבית הספר לאחר שהמעבר הסודי בתחנת הרכבת נחסם בפניהם? -|קדימה|במונית - במכונית (מעופפת).
מתי ואיך נכנס הארי לאולם של בית סלית'רין? -|קדימה|אתמול, ברגל - ברגל זה נכון טכנית.
באיזה אמצעי ברח בסוף סיריוס מהוגוורטס? -|קדימה|שטיח מעופף - לא שטיח אבל כן מעופף.
מי יזם את הקמת "צבא דאמבלדור"? -|קדימה|הפאנגירלס שלו - תכלס הרמיוני היא אחת הפאנגירלס הכי גדולות שלו.
מה זה סקיב (squib) ? -|קדימה|תמנון - הבדל של אות אחת.
מי זה פלאפי? -|קדימה|כלב עם מלאאאא פרווה - באמת כלב, ויתכן שהיתה לו מלא פרווה, אנחנו לא יודעים.

תשובות נכונות אך לא רלוונטיות:

ומה ראה רון באותה המראה? -|קדימה|שהוא ג'ינג'י
מי זאת פטוניה? -|קדימה|סוג של פרח
מי שלח את הפטרונוס שהציל את הארי מנשיקת הסוהרסנים (דמנטורים) ברגע האחרון? -|קדימה|גיי קיי רולינג
מי הוא הנסיך חצוי הדם? -|קדימה|לוקי (אבל הוא לא באמת חצוי דם)
השם האמצעי של טום רידל הוא במקור מארבולו, אבל בתרגום לעברית הוא ואנדרולו. למה היה צריך לשנות אותו בתרגום? -|קדימה|נשמע כמו סיגריות - גם לי.

התשובות שהכי הצחיקו אותי:

מי זה ניקולאס פלמל? -|קדימה|השם המלא של ניק
מה עשה הארי עם כספי הזכיה בטורניר? -|קדימה|רצה לקנות דירה בת"א אבל זה לא הספיק אז התפשר על בת ים
מי זה פרנק ברייס? -|קדימה|פרנק גלאגר כשהוא הגיע בטעות לאנגליה
איזה מורה מפטרת דלורס אומברידג' מביה"ס (1 נקודה) ואת מי דאמבלדור ממונה כמורה המחליף (1 נקודה)? -|קדימה|את דמבלדור, את עצמו
מה זה או מי זה פליקס פליציס (Felix Felicis) ? -|קדימה|כוכב ילדים סטייל יובל המבולבל
מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?|קדימה|פיונה, ליפ, איאן, קארל, דבי וליאם
מה היה השיעור היחיד ממנו פרשה הרמיוני? (אם לא זוכרים את שם השיעור אפשר לכתוב מה לומדים בו בעקרון) -|קדימה|זומבה
עם מי הרמיוני הלכה לנשף? -|קדימה|עצמה כי היא לא צריכה גבר
אבדה קדברה -|קדימה|כללי כזה, כל מה שבא לך
אימפריו -|קדימה|מקימה מחדש את האימפריה הרומית
לומוס -|קדימה|הופכת איש לזאב
לויקורפוס -|קדימה|הופכת לזומבי
מופליאטו -|קדימה|מייצרת מופלטות יש מאין
:-D:-D:-D

התשובות הכי חצופות:

מה ראה הארי כשהסתכל במראה המכושפת בהוגוורטס? -|קדימה|שיש לו חצ'קונים.
מה עושה למחייתו אביה של לונה לאבגוד? -|קדימה|הוא דינוזאור אז כנראה צייד והשרדות
|שפם|

נראה לי שניצחתי|זורו|

Lhuna3

Well-known member
ובתואר אלופות הארי פוטר של הפורום ותהילת עולם זוכות(*)......
תופים... תופים... תופים....

עדי |נחש| הידועה גם כ- @dilia snake ו-שרון של אופיר @שרון של אופיר

על זכרונן המרשים כזכרונו של דאמבלדור, חוכמתן כחוכמתה של הרמיוני ויופין כיופיה של פלור דלאקור!!

כל הכבוד! |כתר||כתר||כתר|

ותודה לכולם על ההשתתפות והמחמאות! |4U|

(*) כי אני רחמנית ושרון ענתה בתכלס על הכי הרבה נכון, אבל בחידונים עתידיים אני אהיה קשוחה יותר עם זה, ראו הוזהרתם!

על זכרונן המרשים כזכרונו של דאמבלדור, חוכמתן כחוכמתה של הרמיוני ויופין כיופיה של פלור דלאקור!!

(*) כי אני רחמנית ושרון ענתה בתכלס על הכי הרבה נכון, אבל בחידונים עתידיים אני אהיה קשוחה יותר עם זה, ראו הוזהרתם!
לכבוד הוא לי!!

ותודה לשלושת ילדי על היותם חפרנים, שחייבו אותי (כל אחד ואחת בזמנו) להקריא להם את הספר הראשון, לדון ולשוב ולדון בכל נפתולי העלילות של כל אחד מהספרים, ולמורות לאנגלית של אותם ילדים שהמליצו לתת להם לקרוא ספרים באנגלית (מה שחייב אותי לקנות ולקרוא את כל הסדרה באנגלית, בנוסף לעברית).

בחידון באפי אין לי שום סיכוי. אז מראש אשמור את הגביע (המכושף) מחידון זה |גביע|

Lhuna3

Well-known member
על ההשקעה בהכנת השאלון ועל ההשקעה שאת נותנת עכשיו לתת לכל אחד ניקוד באופן פרטני
יש לכם מזל שאני חצי מובטלת בימים אלו (אין מה לרחם עלי, אני מקבלת משכורת על לעשות כמעט כלום!)

dilia snake

Well-known member

הו, ואו :-0:-0:-0:-0:-0:-0:-0.

תודה לאימא ואבא שהביאו אותי עד הלום, לסבתא שקנתה לי את הארי פוטר הראשון שלי, ולהוכחה שאני עדיין לא מקרה לגמרי אבוד!!

וכמובן ללונה שעשתה את החידון הזה ונתנה לי לזכות בתהילה.

אוהבת אתכם!|לב||לב||לב||לב||לב|

Lion_Heart

Well-known member
הו, ואו :-0:-0:-0:-0:-0:-0:-0.

תודה לאימא ואבא שהביאו אותי עד הלום, לסבתא שקנתה לי את הארי פוטר הראשון שלי, ולהוכחה שאני עדיין לא מקרה לגמרי אבוד!!

וכמובן ללונה שעשתה את החידון הזה ונתנה לי לזכות בתהילה.

אוהבת אתכם!|לב||לב||לב||לב||לב|
כל הכבוד!

didalf

Well-known member
אז הניקוד ילך ככה:
אני אפרסם פה קודם את התשובות המלאות.
הניקוד המלא האפשרי הוא 93 וכדי לחסוך לעצמי המון עבודה אני אגיב לכל אחד עם הניקוד שלו, ותגובה ספציפית רק על איפה שירדו לו נקודות (פרט לשאלות שלא השיב/ה כלל, שזה ברור) או שיש לי הערות.
תדמיינו שסימנתי לכם |V| על כל תשובה שעניתם ולא הגבתי עליה.

1. העתיקו את המשפט הבא ידנית (לא עם קופי-פייסט) והשלימו את שמכם/כינוייכם: אני <שם/כינוי> נשבע/ת שלא ארמה בחידון זה ואשיב מתוך זכרוני בלבד. (5 נקודות) -

2. באיזה גיל מתחילים ללמוד בהוגוורטס? - 11
  3. מה שמה הפרטי של אמא של רון? - מולי
  4. מה ראה הארי כשהסתכל במראה המכושפת בהוגוורטס? - את הוריו ושאר המשפחה שלו.
  5. ומה ראה רון באותה המראה? - את עצמו כ-Head Boy, קפטן קבוצת הקווידיץ ומחזיק גביע הבתים.
  6. מי זה ניקולאס פלמל? - אלכימאי וחבר/שותף של דמבלדור, היחיד שהצליח לייצר אבן חכמים.
  7. מי זה נורברט? - דרקון המחמד של האגריד.
  8. מה היו ארבעת המכשולים שהוצבו בדרך לחדר שבה היתה שמורה אבן החכמים? -
    פלאפי הכלב הענק עם 3 הראשים, המפתחות המעופפים שהארי תפס עם המטאטא, חידון השיקויים שהרמיוני פתרה, שחמט קוסמים אכזרי שרון הקריב עצמו בשביל לפתור ולתת להארי לעבור.
  9. איפה בדיוק הארי פגש לראשונה את דראקו מלפוי? - בחנות שבה מדדו וקנו את הגלימות לביה"ס, בסימטת דיאגון.
  10. איך הארי ורון הגיעו לבית הספר לאחר שהמעבר הסודי בתחנת הרכבת נחסם בפניהם? - עם המכונית המעופפת של ארתור וויזלי.
  11. מי זאת פטוניה? - דודתו של הארי.
  12. רוב בית הספר חושד בהארי שהוא היורש של סלית'רין שפתח מחדש את חדר הסודות. ציינו סיבה אחת לחשד הזה. -הוא מדבר בשפת הנחשים זו הסיבה העיקרית, אבל גם שהוא היה באיזור כשקרו המקרים ששיתקו את הקורבנות, ושחלקם היו קשורים אליו, כמו הילד המעצבן שכל הזמן ביקש לצלם אותו.
  13. מתי ואיך נכנס הארי לאולם של בית סלית'רין? - בספר חדר הסודות, כאשר הוא חשד במלפוי שהוא היורש ונכנס לשם עם רון כשהם נראים כמו קראב וגויל ע"י שיקוי פולימיצי.
  14. למה האגריד גורש במקור מביה"ס? -הוא גידל בהחבא את ארגוג העכביש המפלצתי כחיית מחמד שלו, והחשד היה שזו המפלצת של סלית'רין שהרגה את מירטל.
  15. את מי חטף טום רידל לחדר הסודות? - ג'יני
  16. איך מגיע הארי לסמטת דיאגון אחרי שברח מהבית? - באוטונוס הלילה
  17. מה הדבר הגרוע שקרה בשיעור הראשון שהאגריד לימד אותם? - בקביק נשך את דראקו (אחרי שדראקו האדיוט התגרה בו כמובן).
  18. מה גרם לריב גדול בין רון והרמיוני בספר "האסיר מאזקבאן"? - החתול שלה רדף כל הזמן אחרי העכברוש שלו (שהיה בעצם פטיגרו), וכשהעכברוש נעלם אז הם חשבו שהוא הרג אותו.
  19. מי שלח את הפטרונוס שהציל את הארי מנשיקת הסוהרסנים (דמנטורים) ברגע האחרון? - הארי בעצמו, כשחזר לאחור בזמן.
  20. באיזה אמצעי ברח בסוף סיריוס מהוגוורטס? - עף על גבי באקביק.
  21. איך השיג הארי את מפת הקונדסאים? - פרד וג'ורג' נתנו לו אותה במתנה, כשכולם הלכו לבלות בהוגסמיד ורק לו היה אסור.
  22. מי הכניס את הפתק עם שמו של הארי לגביע האש? - ברטי קראוץ' ג'וניור, כשהוא במסווה של מד-איי מודי.
  23. בעזרת מה מתגבר הארי על הדרקון במשימה הראשונה בתחרות? - מזמן אליו את המטאטא שלו.
  24. מי עזר להארי לפצח את הרמז לקראת המשימה באגם? - גם סדריק וגם מירטל המייללת. (מספיק שכתבתם אחד)
  25. למה הארי מגיע אחרון במשימה זו? -הוא הגיע לחטופים ראשון אבל במקום לשחרר רק את רון, הוא נשאר ועזר לויקטור לשחרר את הרמיוני, ובסוף שיחרר גם את אחותה של פלור, שבעצמה לא הצליחה להגיע לשם.

26. מה עשה הארי עם כספי הזכיה בטורניר? - נתן אותם במתנה לפרד וג'ורג', להקמת חנות הטריקים שלהם.
  27. מי זו ריטה סקיטר? (1 נקודה) ומה הסוד שלה? (1 נקודה) - כתבת של הנביא היומי, אנימגוסית לא רשומה שהופכת לחיפושית וכך מצטטת לאנשים. הרמיוני קלטה את הסוד שלה, כלאה אותה בצנצנת ואח"כ סחטה אותה.
  28. מי זה פרנק ברייס? - הגנן של בית משפחת רידל. וולדמורט הרג אותו.
  29. איזה מורה מפטרת דלורס אומברידג' מביה"ס (1 נקודה) ואת מי דאמבלדור ממונה כמורה המחליף (1 נקודה)? - גב' טרילוני. המחליף הוא פירנזה הקנטאור.
  30. מה עושה למחייתו אביה של לונה לאבגוד? - העורך של מגזין "הפקפקן".
  31. מי יזם את הקמת "צבא דאמבלדור"? - הרמיוני.
  32. לפני עזיבתם את ביה"ס, גרמו פרד וג'ורג' למהומה וכאוס גדולים כהסחת דעת. מה הם עזרו להארי לעשות בפעולה זו? - להתגנב למשרד של אומברידג' לנסות לדבר דרך האח שלה עם סיריוס.
  33. מי הזעיק את חברי המסדר לעזור להארי וחבריו בקרב נגד אוכלי המוות במשרד הקסמים? - סנייפ!
  34. מי הרג את סיריוס? - בלטריקס לסטריינג' האיומה.
  35. מה זה סקיב (squib) ? - מי שנולד למשפחת קוסמים אך נטול יכולות קסם בעצמו.
  36. מה זה או מי זה פליקס פליציס (Felix Felicis) ? - שיקוי שנותן למי ששותה אותו להיות בר מזל למספר שעות.
  37. מי הוא הנסיך חצוי הדם? - סנייפ.
  38. מי היו 6 המתחזים להארי כדי לנסות להעביר אותו בבטחה מבית משפחת דורסלי לבית משפחת וויזלי?
    רון, הרמיוני, פרד, ג'ורג', פלור, מונדנגוס.
  39. מה עצבן את הארי כשהמתחזים החליפו לבגדים כמו שלו? - שהם לא כיבדו את הפרטיות של הגוף שלו והחליפו בגדים בפני כולם.
  40. מנו מה היו ששת ההורקרוקסים (נקודה לכל הורקרוקס) ואיך או על ידי מי הושמד כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? - 1. היומן - הושמד על ידי הארי עם שן הבסיליסק. 2. הטבעת - הושמדה על ידי דמבלדור עם חרב גריפינדור. 3. התליון של סלית'רין - הושמד על ידי רון עם חרב גריפנדור. 4. הגביע של האפלפאף - הושמד על ידי הרמיוני עם שן בסליסק 5. הכתר של רייבנקלואו - הושמד בטעות ע"י קרייב באש המכושפת שהוא הצית בחדר הנחיצות. 6. נגיני הנחשה - הושמדה על ידי נוויל עם החרב של גריפנדור. (ונכון שגם בתוך הארי עצמו היה "סוג-של" הורקרוקס, אבל זה לא אחד מה-6 שאליהם הכוונה.)
  41. מה היו 3 אוצרות המוות (נקודה לכל אחד) ומה עלה בסוף בגורלו של כל אחד מהם (נקודה לכל תשובה נכונה)? -
    1. גלימת ההיעלמות. נשארה אצל הארי.
    2. האבן שמחזירה מתים. הארי שמט ביער והשאיר אותה שם.
    3. מטה הקסם החזק ביותר. הארי החזיר אותה בסוף לקבר של דאמבלדור, בכוונה שאם הוא ימות מוות טבעי, הכוח שלה ישבר, כי אף אחד לא הביס אותו.
  42. מה היה השיעור היחיד ממנו פרשה הרמיוני? (אם לא זוכרים את שם השיעור אפשר לכתוב מה לומדים בו בעקרון) - חיזוי עתידות, השיעור של פרופ' טרילוני.
  43. במה רון תמיד ניצח את הרמיוני? - שחמט קוסמים.
  44. ממה רון מפחד במיוחד? - עכבישים.
  45. מה עושה שיקוי וריטסרום? - מאלץ את מי ששתה ממנו לומר את האמת.
  46. מי גרם להארי לאבד את כל העצמות שלו? - פרופסור גילדרוי לוקהארט המעצבן (ונכון, רק עצמות ביד, זכרתי את זה והתעצלתי לתקן).
  47. השם האמצעי של טום רידל הוא במקור מארבולו, אבל בתרגום לעברית הוא ואנדרולו. למה היה צריך לשנות אותו בתרגום? - כדי שהאותיות יהיו אנגרם של "אני לורד וולדמורט".
  48. למה הארי ולונה רואים את הסוסים הקסומים שמושכים את המרכבות של התלמידים מהרכבת להוגוורטס, ורון והרמיוני לא רואים אותם? - כי הם ראו מישהו שמת.
  49. מי היתה החברה הראשונה של הארי? - צו' צ'אנג.
  50. איפה היתה הנשיקה הראשונה שלהם? - בחדר הנחיצות.
  51. עם מי הרמיוני הלכה לנשף? - ויקטור קרום
  52. איך הרמיוני הספיקה להיות נוכחת בכל כך הרבה שיעורים? -ע"י מחולל זמן שמאפשר לה לחזור לאחור בזמן.
  53. מי זה פלאפי? - הכלב בעל 3 הראשים של האגריד, שהוצב לשמור על הסתור לאבן החכמים.
  54. ממי שמע דאמבלדור את הנבואה על וולדמורט והארי? - מפי פרופ' טרלוני.
  55. מה אומרת הנבואה? (לא צריך נוסח מדויק, אפשר גם במילים שלכם) -
    The one with the power to vanquish the Dark Lord approaches... born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies... and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not... and either must die at the hand of the other, for neither can live while the other survives... the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies...
    (קיבלתי את כל התשובות שכתבתם בהן את העיקר)
  56. מי עוד מתאים לנבואה חוץ מהארי? - נוויל לונגבוטום
  57. איזה בעל חיים קסום יש במשרדו של דאמבלדור? - עוף החול
  58. מה זה בוגארט ואיך מביסים אותו? - יצור שמתגלם בצורה של הפחד שלך, ומביסים ע"י הכשף רידיקולוס ולהפוך את זה למשהו מצחיק/מגוחך.
  59. מה עושה כל אחת ממילות הקסם הבאות (נקודה לכל אחד):
    אבדה קדברה -הורגת.
    אימפריו -שליטה מוחלטת במעשי האדם.
    לומוס -להדליק אור בקצה המטה של עצמך.
    לויקורפוס -תולה את האדם הפוך באוויר.
    מופליאטו - עושה רעש רקע כדי שאחרים שאתה לא רוצה לא ישמעו את מה שאתה אומר.

למה עשיתי שאלון כזה ארוך? |מזיע||חבול||טמבל|
לונה אני לא בטוחה אם מגיע לך פרס על החידון וההשקעה והניקוד הפרטי לכל אחד ואחד או אשפוז בבית המטורללים על שם ניק.
בכל מקרה וואו|כתר|
פעם הבאה בבקשה חידון בנושא שאני מכירה|זורו|
ירדו לך 67 נקודות, כלומר שיש לך 26 נקודות! |כתר| יכול להיות שתהיי מקום ראשון מהסוף וזה גם סוג של הישג מכובד.
הא פרייראית. היית עונה הכל לא נכון ומנצחת כמוני.

[ניקוד של לונה לשאלון המיוחד שלי שנמצא כולו בתוך ציטוט ולכן אי אפשר לצטט]
רואים, ניצחתי. לדעתי קיבלתי 100 נקודות מתוך 93 אפשריות|זורו|

יש לכם מזל שאני חצי מובטלת בימים אלו (אין מה לרחם עלי, אני מקבלת משכורת על לעשות כמעט כלום!)
אה אוקי זה מסביר דברים:-D איזה כיף לך.

Lhuna3

Well-known member
פעם הבאה בבקשה חידון בנושא שאני מכירה|זורו|
החידון הבא לבקשת ניק יהיה באפי (לאחר הצפיה המשותפת במהרה בימינו אמן), וניק כבר הכריז שהוא הולך להיות בו מקום ראשון - אז יש לך אתגר לנצח אותו! למען כל הפורום - אני חושבת שזו סיבה מספיק טובה לצפות!
|שפם|

Aranel Nenharma

Well-known member
תודה להורי שלא הכריחו אותי לקרוא ספרים ונתנו לי לשחק משחקי ווידיאו בילדותי
תודה לחברים שלי שלא הכריחו אותי לעמוד איתם בתור לחנות ספרים ביום יציאת ספר חדש (זוכרים איזה טירוף היה בחנויות ספרים)
תודה ליוצרים של הסרטים שעשו סרטים שלא משכו אותי מספיק ותודה לאמה ווטסון שהיא לא שחקנית טובה

ותודה לכם חברי הפורום שאתם חכמים יותר ממני ותודה לך לונה שעשית שאלון מספיק קשה בשבילי :-):

Lion_Heart

Well-known member
ירדו לך 21.5 נקודות ולכן יש לך 71.5 נקודות - כל הכבוד! |כן|
tbh-אני רוצה להודות
לי על זה שאני כה מרשים
ללונה על השאלון המאגניב הזה
לבנאדם הלאידוע ששם לי את הספר הראשון של הארי פוטר על המיטה לפני דיי הרבה זמן
וכמובן, לאקדמיה

למעלה