חידון בנושא "דמיון של אספי"

schlomitsmile

Member
מנהל

הנה כמה מחשבות למשל:

כדי לנסות להבין באמת צריך להכיר לעומק את הנער, את הסיטואציה, את האלקטורניקה, וכמובן לראות את הציור עצמו, אבל הנה כמה ניחושים פרועים ופחות פרועים, ושאלות להתבוננות:

1. אני מנחשת שהנער חובב אלקטרוניקה, כך שמדובר מבחינתו במשהו שמייצג אותו זהותית וגם משמח ומחזק אותו בסיטואציה אבחונית מלחיצה - כמו שנער אחר בגילו היה מצייר סמל של קבוצת כדורגל או של להקה.

2. יכול להיות שהילד מפנים את הסמליות השלילית של מעגל חשמלי אצלך ואצל אחרים - משהו מכאני וחסר דימיון. ושהוא מנסה להגיד על עצמו שהוא חושב שהוא כזה, או שזה מה שחושבים עליו, או שהוא מבקש שלא יצפו ממנו למשהו אחר (גם אם התחושה שלו עצמו לגבי מעגלים חשמליים היא שונה).
אגב, סעיפים 1 ו-2 יכולים להתקיים בו-זמנית. יכול להיות שהסמליות כוללת רגשות מורכבים וסותרים.

3. מעגל חשמלי שלם יכול להיות סמל לשלמות, להרמוניה ולבריאות (כמו כל מעגל). שהיא אולי משהו שהנער חותר אליו, או רוצה להרגיש, בפרט בסיטואציה המלחיצה הזו ובתקופה המלחיצה הזו בחייו (תחילת גיל ההתבגרות). בציור - האם המעגל שלם? האם הוא מסורטט בקו בטוח, או שיש בו גמגומים, ניתוקים, קצרים, דליפות?

4. מעגל חשמלי שכולל ספק כוח ונורה משתמש באנרגיה להפצת אור, מה שיכול להתייחס הן לתחושת הצלחה, הן לכוחות הנדרשים מהנער כדי להצליח ולהאיר, לרצון שלו להשיג עוד כוחות ואולי לפחד שהם לא יספיקו.
מעניין לראות איך כל חלק במעגל מצויר:
- ספק הכוח - עד כמה הוא מודגש ומפורט? האם הוא נראה יעיל? בלתי מספיק? מוגזם?
- הנורה - האם היא דולקת? זוהרת בעוצמה? מעומעמת? כבויה? שרופה?
- החוטים - מחוברים היטב? יעילים? סבוכים? מסורבלים?
- החלקים האחרים - לצערי אני לא יודעת מה תפקידם במעגל חשמלי, הבנת תפקידם תאפשר השערות נוספות...

כשחושבים על זה, ציור מעגל חשמלי יכול להיות כלי אבחוני יעיל לפחות כמו ציור עץ, כל עוד זה תחום משמעותי למצייר... בסיטואציה טיפולית אפשר לעשות עם המעגל הזה לא מעט.

allafish

New member
את מדהימה!

תודה רבה על התובנות. הילד אכן חובב מדעים בכלל ופיזיקה בפרט, כך שהציור בהחלט מסמל משהו שחשוב לו. לצערי אני לא יכולה לתת תשובות לכל שאר השאלות שלך כי אני לא זוכרת את הפרטים, ואין לי את הציור כי הוא בנתיים נשאר אצל המאבחנים (הוא באמצע אבחון). כשאקבל אותו בחזרה אתבונן ואענה לך. מה שמדהים אותי- בשלושת הציורים האחרים התבוננתי טוב, אני זוכרת את פרטיהם היטב , והסקתי לעצמי כמה מסכנות אינטואיטיביות אל סמך הציורים האלה, ואת המעגל החשמלי כנראה ששללתי על הסף, בכלל לא ניסיתי להוציא ממנו אינפורמציה!
אז מי יותר מקובע, הבן שלי או אני??

טוב, לפחות למדתי שעור חשוב

allafish

New member
בית סכמתי

אני חושבת שזה בגלל שכך מאיירים את כל ספרי ילדים, אז ילדינו לומדים מזה שכך צריך לצייר בית. חוץ מזה לגור בבית כזה עם ארובה זאת פנטזיה הרבה יותר יפה מלגור בבית שיכון

schlomitsmile

Member
מנהל
זה אחד הדברים שגרמו לי להתאהב בבעלי היכולת לראות יופי, בדברים שלרוב האנשים נראים חסרי ברק.
לראות את ה"ציור" שבמעגל חשמלי

התמונה המצורפת היא חיבור של שתי תמונות (הוא חיבר אותן לתמונה אחת),
נזכרתי בה בהקשר זה

arana1

New member
היופי הטבעי של המכונה

זה דבר שמשום מה נגיש להרבה אוטיסטים
לאנשים נורמטבים המכני,המדעי... יכול להרגיש כמלאכותיות שסותרת את היופי הטבע והספונטני
אצל הרבה אוטיסטים הדברים דווקא משלימים בצורה מאוד יפה
ולכן הם גם נוטים לאינטואיציה מדעית - טכנולוגית מאוד מרשימה ולפעמים ממש מדהימה

יש אוטיסטים שמרפאים מכונות במגע
אני כותב את זה כבדיחה למרות שיצא לי כבר כמה פעמים לרפא "מכונות" בצורה כזאת
ושמעתי על זה גם מאוטיסטים אחרים
לאוטיסטים רבים יש קשר טבעי למכונות ומכשירים

schlomitsmile

Member
מנהל
כן, גם לבעלי אנשים עומדים בתור עם המכונות המקולקלות שלהם

כמה שזה נשמע אולי מצחיק, הוא ממש "הלוחש למכונות"

allafish

New member
יש אפילו תחרות כזו

של צילומים מדעיים. זאת יכולה להיות תמונה של גלקסיה רחוקב שצולמה ע"י טלסקוף או להפך תמונה של אברון בתא שהתקבלה בעזרת מיקרוסקוף אלקטרוני. העיקר שזה נראה יפה. וכשמתבוננים בהם לא בתור מיצג מדעי אלא פשוט בתור תמונה רואים כמה שזה יפה

abashel13

New member
אני לא הייתי קורא לזה מעגל חשמלי

זה ציור פיגורטיבי חופשי מקודים... משפה מוסכמת...

זה אפילו ציור מחאה המתייחס לקודים כמגבילים...

kagome10

New member
לי זה דווקא עובד

את במקרה גולדת ב-IE? כי אינטרנט אקספולרר ידוע לשמצה בכך שאם לא משנים הגדרות באיזה מקום נידח אז הוא לא מצליח לפתוח קישורים שיש בהם מילים בעברית. את אותם קישורים בדיוק מצליחים לפתוח כרום ופיירפוקס.

הנה קישור בלי עברית:
http://he.wikipedia.org/wiki/פרקטל

הוא נפתח לך?

גם לי זה עובד עכשיו

אבל אני על מחשב אחר. יכול להיות שזה היה באינטרנט אקספלורר באמת.

allafish

New member
החידה נפתרה!!!!

התשובה הנכונה היא : מעגל חשמלי
הזוכה היא/הוא kagome10!!!
תודה לכל המשתפים
מקווה שנהנתם

allafish

New member
קלעת בול!

באמת כתבתי את ההודעה מתוך רצון להפוך משהו מייאש למשהו מבדר. אבל יצא דיון מדהים מלא תובנות על ציור חופשי לעומת חופש לצייר מה שאתה רוצה, על היופי שבמדע, ואל ציור מובנה לכאורה של מעגל חשמלי כחלון לעולמו של בני. הבנתי שהתקבעתי על מובנות וחוסר " חופשיות" של ציור של בני, במקום לראות שהוא צייר משהו שניראה לו חשוב, יפה ומשרה בטחון, בדיוק כמו שאני הייתי מציירת נוף מזרח ארופאי הזכור לי מילדות. אני יותר לא בוכה ולא צוחקת, אני רגועה ושלמה איתו ועם עצמי.
תודה ענקית לכולם!

למעלה