חידון אישים השני

חידון אישים השני

שלום, לפניכם חידון אישים השני, בנושא קולנוע, טלוויזיה ורדיו ישראליים. בין הפותרים תוגרל אחותי הצולעת. 1. מי המפיק שאשתו היא אשתו לשעבר של אחיה של אשתו לשעבר? 2. מה משותף לדיזנגוף 99 ואישה יפה? (יתקבלו בונוסים על תשובות משעשעות אך לא נכונות) 3. מי המגיש הכי ותיק בגלי צה"ל עם אותה תוכנית? מי אשתו? 4. מי המגיש הכי ותיק בערוץ 2 עם אותה תוכנית? 5. מה משותף לאביב גפן, האדם מהשאלה הקודמת, משה דיין, יוסי שריד, עזר וייצמן, אילנה ברקוביץ', יגאל הורביץ, קרוליין לנגפורד ושני פרידן? 6. מי אמן הקומיקס ששיחק דמות בסדרה מבוססת קומיקס שלא הוא יצר? 7. איזו תוכנית מנחה הנכד של ישעיהו ליבוביץ? 8. מה משותף לתוכנית הרדיו "מה יש" ותוכנית הטלוויזיה "פספוסים"? 9. באיזה סרט לא השתתף שי אביבי? 10. איפה נאמר המשפט הבא בהקשר לסלסלת שי רומנטית: "הבאתי פסטרמה אורגינל, פסטרמה רומנית. פסטרמה אחת הייתה דלת שומן. בכל זאת, מתנה לבחורה". החידון מופץ בשלושה פורומים במקביל. נא לענות רק בפורום אחד.

MovieMaster

New member
משיב רק על מה שאני יודע:

1. אין לי שמץ של מושג 2. מה שמשותף הוא המפיק ארנון מילצ'ן, שהיה שותף להפקת שני הסרטים הללו. 3. העורך והמבזקן הותיק עדי טלמור, שזכה לכינוי "החיים יבין של גל"צ", כי הוא המגיש הכי ותיק בתחנה הזאת (28 שנים). 4. נדמה לי, אם אני לא טועה, שגיא זהר, שהיה גם ממקימי ערוץ 2, עם התוכנית שמשודרת מדי ערב כבר כמה שנים טובות: "היום שהיה". 5. קשר משפחתי. משה דיין היה הדוד של אבא שלו, ומשפחת דיין ומשפחת גפן קשורים זו לזו בקשר משפחתי. 6. אמן הקומיקס הישראלי נמרוד רשף שיחק בסדרת הטלויזיה "זבנג" ע"פי הקומיקס של אורי פינק. 7. תוכנית הראיונות "שיחת נפש" של ד"ר יורם יובל, נכדו של ישעיהו לייבוביץ', שנקראת ע"פי שם ספרו. 8. מה שמשותף הוא קולה של פזית, או יותר נכון של שירה גרא, שנשמע בשתי התוכניות. 9. שי אביבי שהוא הצלע החמישית בחמישייה הקאמרית, לא השתתף בסרט "כלבים לא נובחים בירוק" ששאר חברי החמישייה השתתפו בו. 10. אין לי שמץ של מושג, לא זכור לי שום סרט עם המשפט הזה...

5.5 נקודות (הכי גבוה עד כה)

2. נכון 3. לא 4. לא 5. תשובה חלקית 6. נכון 7. נכון 8. נכון 9. נכון

MovieMaster

New member
אם כך מתקן את 3+4

3. יעקב אגמון עם התוכנית "שאלות אישיות" שמשודרת מ68 ועד היום, שהוא גם בעלה של השחקנית הותיקה גילה אלמגור. 4. קובי מידן עם התוכנית הלילית שלו "פגישה לילית" שרצה מ1996 ועד 2005. (פשוט התבלבלתי עם ערוץ 10)

MovieMaster

New member
ניסיון אחרון לגבי המגיש הכי ותיק של ערוץ 2

אילנה דיין שהתוכנית שלה "עובדה" משודרת בערוץ 2 מ1993 ועד היום.

MovieMaster

New member
אגב, אני בטוח שזו היא כי זה גם ממשפחת דיין

אבא של סבא שלה אליהו דיין היה דודו של שמואל דיין, אבא של משה דיין. והנה כך נסגר לו המעגל של שאלה 5.

MovieMaster

New member
אגב, אני בטוח שזו היא כי היא גם ממשפחת דיין

אבא של סבא שלה אליהו דיין היה דודו של שמואל דיין, אבא של משה דיין. והנה כך נסגר לו המעגל של שאלה 5.

MovieMaster

New member
נדמה לי שמגיעות לי עכשיו 8 נקודות

כי גם פתרתי את שאלה 4 וגם השלמתי את התשובה של שאלה 5. האם אני טועה דובוש?

MovieMaster

New member
אוקיי, אני מבין שבגלל שלא פירטתי את התשובה...

אז בוא נעשה לך סדר בבלאגן: 5. מה משותף לאביב גפן, האדם מהשאלה הקודמת, משה דיין, יוסי שריד, עזר וייצמן, אילנה ברקוביץ', יגאל הורביץ, קרוליין לנגפורד ושני פרידן? והתשובה המללאה והמפורטת היא: הזמר אביב גפן הוא בנו של יהונתן גפן, שמשה דיין ז"ל היה דודו, שבנו של יוסי שריד היה נשוי ליעל דיין בתו, עזר וייצמן היה נשוי לראומה שוורץ, אחותה של רות דיין אשתו של משה דיין ואמא של יעל ואסי דיין. אילנה ברקוביץ היתה נשואה לאביב גפן, קרוליין לנגפורד היתה נשואה לאסי דיין, בנו של משה דיין, ושני פרידן אשתו של אביב גפן. ואילו האדם מהחידה הקודמת, שזו אילנה דיין, אבא של סבא שלה אליהו דיין היה דודו של שמואל דיין, אבא של משה דיין. האם עכשיו התשובה מלאה?

סבבה אתה מתחלק עם suspiria באחותי הצולעת

פתאום הנצחון לא כל כך מתוק כמו שחשבת

למעלה