חידוד לשאלה קודמת

חידוד לשאלה קודמת

שאלתי מתוך הקריטריונים לדגמים ועכשיו אני אעשה הפוך בשביל שהראש שלי יהיה יותר מסודר:
קטנוע, עד 10000 שח לא כולל מיגונים, כן כולל ארגז, כלי רכב ראשי אז 200-250 נפח, שיהיה ניתן להרכיב. שישרוד לפחות שנתיים, שיהיה עם אחסון לתיק חד"כ ולפ טופ. ריאלי? לא ריאלי? אם ריאלי - מה לצפות? לאיזה שנתון? או מה לחפש בטווח הזה?.. כי כשאני חיפשתי הפוך אז לא יצאו לי באמת תוצאות.
יעד קנייה עוד חודשיים בערך.

פרארי1

New member
בהחלט ריאלי

בחיפוש של יד2 חייבים להגדיר דגם, אין אופציה לעשות חיפוש על פי תקציב ונפח בלבד (אני לא מצאתי כזו, בכל אופן), אז עשיתי לך חיפוש על 3 דגמים רלונטיים שיכולים לעשות עבורך את העבודה היטב והגדרתי מחיר בטווח 8500-11000 שקל.

XEVO:

http://tinyurl.com/oy2vwgq

עלו בחיפוש דגמי 2008-9, התנהגות דינמית מעולה, אמינות טובה (לברר האם הוחלפה משאבת דלק באחריות, הייתה בעיה בשנתונים האלה), נפח אחסון גדול אבל בעייתי להוסיף ארגז, די צפוף בהרכבה.

ג'וימקס:

http://tinyurl.com/obbg4yy

עלו בחיפוש דגמי 2008-10, על 2008 הייתי מוותר, ב-2009 קיבל הזרקת דלק, נחות דינמית מה-XEVO (ב-2012 יצא דגם חדש ומשופר שמיישר קו ואף עובר את האיטלקי), מרווח מאד בהרכבה ואין בעיה להוסיף ארגז כדי להגדיל את נפח האחסון הגדול מלכתחילה.

ג'וירייד 200:

http://tinyurl.com/odvsfba

עלו בחיפוש דגמי 2009-11, מנוע חלש יותר משני הקודמים וגם התנהגות נחותה, מאד פופולרי וגם מאד גניב, לטעמי פחות מומלץ אבל יעשה את העבודה, מדרס שטוח שמאפשר נשיאת מטען רב.

יש עוד דגמים, כמובן שלא עשיתי חיפוש לכל אופציה אפשרית, אבל הנ"ל הם הפופולריים בשוק.
את יכולה לעשות חיפושים נוספים עבור ימאהה XMAX / XCITY, קימקו דינק 200 וכולי.

קודם כל, אתה מהמם.

שנית, תודה רבה. מכאן באמת יהיה לי הרבה יותר קל לעשות שיעורי בית.
שלישית - סליחה על הבורות אבל מה זה אומר נחות/התנהגות דינאמית? איך זה מתבטא? יש לך תיעדוף אישי בין השניים הראשונים? בשני המקרים (ויתרתי על השלישי לפי המלצה שלך) לשנתיים הם יוכלו לתפקד חלק?
מה הופך קטנוע לגניב יותר או פחות?.. ואתה יודע למה ג'וירייד כל כך פופולארי? ראיתי אותו מלא בכביש ואם הוא נחות מהשניים הראשונים ואותו טווח מחיר, מה המעלה שלו למעט מטען? יש לך אתרי חיפוש מומלצים נוספים?

פרארי1

New member
גם את מדהימה

אישית, אני מעדיף את ה-XEVO בזכות אותה התנהגות עדיפה שמתבטאת ביציבות טובה יותר בפניות וגם יציבות כיוונית עדיפה בקו ישר - לג'וימקס יש נדנודים מעצבנים במהירויות גבוהות שייתכן שלא יפריעו לך.
בסך הכל הג'וימקס כלי טוב מאד ואם נושא ההרכבה משמעותי עבורך, יש לו שם בהחלט יתרון גדול - מושב המורכב של ה-XEVO צפוף ורגליות המורכב גרועות.

החשיבות של איזה יד הקטנוע פחותה מהקילומטרז' ובעיקר מרמת התחזוקה של הכלי.
כלי יכול לעבור 4 ידיים אוהבות ולהיות במצב מעולה לעומת כלי מיד ראשונה שהוזנח ומצבו על הפנים.
רצוי, כמובן, שהכלי יהיה עם קילומטרז' נמוך, את הכלים שיעברו את המסננת הראשונית, אחרי שתישארי עם 1-2, מומלץ לקחת לבדיקה במוסך בלתי תלוי.
בדיקה תעלה כמה מאות שקלים אבל עדיף לבזבז אותם ולגלות שמדובר בנבלה לפני הקניה, מאשר לחסוך אותם ולהיתקע עם הנבלה לאורך זמן.

למה הג'וירייד פופולרי?
כי מטרו אשפי מכירות ועם ישראל רועה בעדרים - ראי סובארו DL בשנות ה-80, מיצובישי לנסר ב-90 ומזדה 323 / לנטיס / 3 ב-15 השנים האחרונות.
היותו כל כך נפוץ, הופכת אותו למבוקש בפירוקיות שמוכרות חלפים ו"משיגות" את הסחורה בדרכים לא כשרות.
אאל"ט, מדובר בכלי הרכב הכי נגנב בארץ בשנים האחרונות, כולל מכוניות, אבל יש גם אפשרות להתגונן (שרשרת, כיסוי, אזעקה), זה לא יעצור את המקצוענים אבל זה ישלח את רוב החאפרים לחפש כלי שיותר קל לגנוב.

אם פי 3

New member
ה-JR יותר קטן, ויותר זול מאחיו הגדול ה-JM

נפח 172 (למרות שנקרא 200) לעומת 249, ואיכות נמוכה יותר.
כנראה שלהרבה אנשים זה מתאים, בעיקר מי שעיקר הנסועה שלו היא בתוך העיר, ויש תחושה ש"לא צריך יותר", או מי שחושש להתחיל מקטנוע חזק (כי 250 זה די חזק למי שאין נסיון) - אבל ההבדל הוא החל מרמת הרעידות (כשעשיתי נסיעה ארוכה, חד פעמית, רעדו לי הידיים הרבה אחרי שירדתי ממנו), ך הנוחות בישיבה (באופן מפתיע, הוא קצת יותר נמוך) ועד רמת הכוח בעליות/כבישים מהירים/פתוחים.

לא רכבתי על ה-XEVO (גבוה לי...) אבל JM 2009-2011 (נקרא I על שם הזרקת הדלק), הוא כלי מאד נוח, וכלי שתוחזק כראוי, סביר שיחזיק בקלות למשך שנתיים נוספות.

אני מאד אהבתי את שלי (נמכר עקב שדרוג), וגם היום, כשיוצא לי לרכוב עליו (יש לאיש) זה נחמד (לא נחמד כמו זה שהיה שלי
אבל נחמד).

עוד שאלה

עד עכשיו תמיד צמצמתי ליד ראשונה בלבד וק"מ נמוך. זו דרישה גבוהה יחסית לשנתונים?

אם פי 3

New member
עניין של מזל

ככל שאת יותר סבלנית בקניה, כך יש יותר סיכוי שתמצאי "מציאות". אבל לפעמים יש "מציאות" גם כיד שלישית או יותר.

שאר הדגמים שציינת

ביניהם יש איזשהו תיעדוף מניסיון? לי לא אכפת כל כך איך הוא נראה בקטע אסתטתי. אני נורא פרקטית בצרכים שלי מכלי רכב. פופולארי לא משנה לי.
יש הבדלים משמעותיים כלשהם בצריכות הדלק בין הדגמים?
בביטוחים יש הבדל עלויות בין דגמים?

פרארי1

New member
ה-XMAX טוב מאד

הוא יקר יותר ולכן בתקציב נתון תמצאי שנתונים נמוכים יותר, מיצרן יפני טוב ואמין אבל גם יקר לתחזוקה, בעל נפח אחסון ענק, להבדיל מאחיו ה-XCITY בעל המנווע הזהה אבל גלגלים גדולים שתורמים ליציבות על חשבון נפח האחסון, מרווח להרכבה.

הביטוח נקבע לפי נפח הכלי (ועוד פרמטרים אישיים שלך) והוא זהה מ-51-250 סמ"ק.

צריכת דלק - כלים מוזרקים חסכוניים יותר (ואת הג'וימקס הישן יותר והלא מוזרק הורדנו בסדר העדיפויות).
כל הכלים שהוזכרו יצרכו סדר גודל של 24-30 קילומטר לליטר, מאד תלוי גם ברוכב ובאופי הרכיבה, כשרכיבה רגועה תניב צריכה טובה יותר.

למעלה