חידה

חידה

חשבתי לנסות חידות בסגנון אחר מה דעתכם? למשל: באיזה שיר מחיאת הכף מסמלת ניפוץ אשליה?

נסיון לפתור את החידה

לא נראה לי פשוט. אני מהמר על : 'הצל ואני' - ריקוד מעגל של טוביה טישלר משנת 1992. מילים לחן וביצוע: יהודה פוליקר. בקטע שהפזמון מושמע: "בוא נעוף רחוק אתה תהיה לי כנפיים" רוקדים רבים עושים כאן 'דבל-כף' ובפרשנות מותאמת... מנסים לנפץ את אשליית 'כנפי הדמיון' בשתי מחיאות כף. והשיר ממשיך : אל חיבור דמיוני שהיה עד עכשיו בלתי אפשרי. ניסיתי לפחות....
או...

ארץ ישראל יפה

בחלק השני של ארץ ישראל יפה הולכים הלוך וחזור ומניפים את הידיים ימינה ושמאלה, כאילו אומרים : כמה יפה ארץ ישראל, מכאן ומשם... ובסוף החלק, מחיאת הכף היא ניפוץ אשליה. יענק'לה לוי סיפר לנו בכבודו ובעצמו בשיעור המאלף שהעביר לנו בקורס המדריכים באוניסרביטת ת"א שנה שעברה.

מדהים!

אנו, כרוקדים, לא תמיד יודעים, מה משמעותן של התנועות בריקודים. יש ריקודים, שבהם הרוקדים הוסיפו, על דעת עצמם, מחיאות כף...(נו...כנראה, שכמספר מחיאות הכף...כך כמות האשליות המנופצות
). בכל אופן, תודה שהבאתן את המידע.

לזמן לילה../images/Emo41.gif

אכן צדקת . הריקוד הוא : ארץ ישראל יפה של יענקלה לוי אכן ההליכה ימינה בריקוד מסמלת את יופיה של הארץ על מנת להבחין ביופיה ומחיאת הכף היא ניפוץ האשליה: הארץ יפה אך לא מושלמת.

ירון צודק

הריקוד אהבת החיילים במשפט "שמאל ימין עוברים בעיר" מניחים את רגל שמאל בדיו במילה שמאל. ולפי דברי שמוליק גוב ארי- בכוונה תחילה.

למעלה