חידה........

Alinush182*

New member
חידה........

אוקיי זאת חידה/שאלה שנתנו לי בבצפר ועם אני יענה עליה אני אקבל +20 נקודות בציון בגיאוגרפיה....(הציון הנוכחי שלי לא כל כך טוב..
) אז ככה: יש כפר, בכפר יש שני סוגי אנשים: אנשים עם עיניים כחולות ואנשים עם ירוקות. בין האנשים אין שום תקשורת לא מילה לא כלום. כל בוקר האנשים רואים כל אחד מחברי הכפר בכיכר העיר. ויום אחד בא איש אחד ואמר להם. כל מי שיש לו עיניים ירוקות חייב להתאבד האנשים עם העיניים הירוקות חייבים לעשות מה שהוא אומר. אף אחד לא יודע איזה צבע עיניים יש לו כי אסור להסתכל במראות/זכוכיות/ בארות/אגמים/נחלים, בקיצור אסור להסתכל בהשתקפותך. אז איך האנשים עם העיניים הירוקות יודעים שיש להם ירוקות? הם אף פעם לא ראו את עצמם אין להם תקשורת עם אף אחד מחברי הכפר אז איך הם יתאבדו? זאת השאלה:
איך הם ידעו שיש להם עיניים ירוקות?
ולפי הגנים זה לא נחשב....... אז בבקשה תעזרו לי......כי אני צריכה לשפר את הציון שלי בגיאוגרפיה......
אלינה
Blink 182

שלום אלינה!

חשבתי הרבה זמן על השאלה. אני לא רוצה להיות אחראי לטעויות, ולכן תבדקי את התשובה הזו טוב. יש עוד חידה שמאוד מזכירה את השאלה שלך אבל כיוון שחלק מהאנשים בפורום עלולים להיפגע ממנה לא אפנה אותך אליה. ------------------------------- הפתרון: הפתרון הוא בהנחה שיש בכפר 10 אנשים, כמובן שהוא מתאים לכל מספר אחר. התוכנית היא כזו: כל אדם יתאבד בביתו בלילה, רק כשהוא יהיה בטוח שיש לו עיניים ירוקות. נניח ש-3 אנשים הם בעלי עיניים ירוקות וכל השאר - כחולות. כל אחד בכפר יודע שחייב להיות לפחות אחד עם עיניים ירוקות. ---------- אחרי הלילה הראשון האנשים ייפגשו בכיכר. אם אף אחד לא התאבד, זה אומר ש: כל איש יודע על מישהו אחד לפחות שיש לו עיניים ירוקות. אם לא, אז הוא עצמו היה מתאבד כיוון שאם אין מישהו אחר עם עיניים ירוקות אז כנראה שהוא היחיד. מה שאומר שכל אחד יודע לפחות על מישהו אחד עם עיניים ירוקות, ואולי הוא עצמו עם עיניים ירוקות. אחרי הלילה השני הם ייפגשו שוב בכיכר. אם לא היו שנים שהתאבדו (כי חייבים להיות לפחות 2 אנשים עכשיו), אז הם יבינו שחייבים להיות לפחות שלושה אנשים עם עיניים ירוקות. אם היו רק שנים, האנשים עם העינים הירוקות היו מגלים את זה כיוון שהם היו מצפים שהאחר שהם יודעים עליו יתאבד (כי הוא יודע רק על עצמו). מכיוון שזה לא קרה, הוא היה מבין שהאיש השני עם העיניים הירוקות מכיר עוד מישהו עם עיניים ירוקות – כלומר זה חייב להיות הוא (כי אם לא התאבדו, וחייבים להיות 2, וכל אחד יודע על מישהו אחר אז גם הוא בעל עיניים ירוקות). אחרי הלילה השלישי עכשיו הם יגלו ששלושה התאבדו, וזה מכיוון ש: אחרי הלילה השני לא היו שנים שהתאבדו. זה אומר שכל אחד ידע על שני אנשים עם עיניים ירוקות, ומכיוון שאחרי הלילה השני לא היו שנים שהתאבדו (מאותם הסיבות) אז זה אומר שגם הוא בעל עיניים ירוקות (כי הם ידעו אחרי הלילה השני שחייבים להיות 3 שיתאבדו). וככה ירוקי העיניים התאבדו ובא שלום על הכפר. ------------------- אם משהו מהפתרון אינו מובן, את מוזמנת להגיד

פגעסוס

Well-known member
הסבר נוסף... ../images/Emo63.gif

נניח את אותן ההנחות. * האנשים נפגשים כל בוקר בכיכר ורואים אחד לשני את העיניים אבל הם לא רואים את העיניים של עצמם. * ברגע שמישהו יודע בוודאות שהוא בעל עיניים ירוקות הוא מתאבד באותו לילה. * יש לפחות אדם אחד בכפר עם עיניים ירוקות. מצב ראשון - יש רק אדם אחד בכפר עם עיניים ירוקות. בבוקר כל האנשים רואים אדם אחד עם עיניים ירוקות חוץ מאותו אדם שיראה את רק עיניים כחולות. מאחר והוא יראה רק עיניים כחולות והוא יודע שיש לפחות אדם אחד עם עיניים ירוקות, הוא יבין שזה הוא ויתאבד בלילה הראשון. מצב שני - יש שני אנשים עם עיניים ירוקות. בבוקר הראשון כל האנשים רואים שני אנשים עם עיניים ירוקות חוץ מהאנשים עצמם שכל אחד מהם רואה רק אדם אחד עם עיניים ירוקות. שני האנשים האלה יחשבו שיקרה מה שקרה במצב הראשון וילכו לישון בשקט. בבוקר למחרת הם יראו שאותו שאותו אדם עם העיניים הירוקות לא יתאבד ומכך יסיקו שגם הוא ראה אדם עם עיניים ירוקות. ומאחר והם לא רואים רק את העיניים של עצמם הם יבינו שגם להם יש עיניים ירוקות. לכן בלילה השני שני האנשים יתאבדו. מצב שלישי - יש שלושה אנשים עם עיניים ירוקות. בבוקר הראשון כל האנשים רואים שלושה אנשים עם עיניים ירוקות חוץ מהאנשים עצמם שכל אחד מהם רואה רק שני אנשים עם עיניים ירוקות. הם יחשבו שיקרה מה שקרה במצב השני ולכן בשני הלילות הראשונים הם ישנו בשקט. בבוקר השלישי כשהם יראו ששני האנשים שהם ראו לא יתאבדו הם יסיקו (באותה צורה כמו במצב השני) שגם להם יש עיניים ירוקות ולכן הם יתאבדו בלילה השלישי. מצבים הבאים... אם יש 4 אנשים הם יתאבדו בלילה הרביעי. 5 - בלילה החמישי. 6 בשישי וכן הלאה... GYXOIO

הנה:

הבנת שאחרי הלילה הראשון הם גילו שאף אחד לא התאבד, וחייבים להיות לפחות שני אנשים. עכשיו, אחרי הלילה השני, כשהם נפגשו, הם ציפו שיהיו שני אנשים שהתאבדו. אבל לא היו שני אנשים שהתאבדו. זה אומר שחייבים להיות לפחות 3 אנשים בעלי עיניים ירוקות (כלומר 3 אנשים שיתאבדו), מהסיבה הזאת: אם היו רק שני אנשים עם עיניים ירוקות, אז הם היו מגלים את זה, כי הם חשבו בהתחלה שהאחר (בעל העיניים הירוקות) יתאבד בלילה הראשון, כי הוא יודע רק על עצמו, מהסיבה שנזכרת בחלק הראשון של התשובה. אבל מכיוון שהוא לא התאבד, זה אומר שהוא ידע על עוד מישהו. ומכיוון שחייבים להיות שנים, וכל אחד יודע רק על אחד אחר, אז זה אומר שהוא בעצמו האיש השני עם העיניים הירוקות. אחרי הלילה השלישי, הם גילו שלושה שהתאבדו. ולמה? כי כל איש עם עיניים ירוקות ידע על עוד שני אנשים עם עיניים ירוקות. מכיוון שלא התאבדו שניים בלילה השני, זה אומר שיש עוד מישהו עם עיניים ירוקות. כלומר חייבים להיות שלושה. אז אם הוא יודע רק על שנים, האיש השלישי חייב להיות הוא עצמו. שאר האנשים, בעלי העיניים הכחולות, יודעים על שלושת האנשים כמובן. וכך כל איש בעל עיניים ירוקות התאבד, ובא שלום על הכפר.

IC4

New member
יפה יפה !!!

החוכמה שלך גורמת לי להבין עד כמה אני לא מפותח בסוגיות חידות שכאלה

Alinush182*

New member
תודה רבה לשניכם../images/Emo70.gif

עכשיו הכל מובן!!!!!!!!! מחר אני אחזור עם הפתרון ואגיד לכם עם צדקתם! ותודה שוב!
אלינה
Tom´s Girl Blink 182

Alinush182*

New member
כן, אבל בלי התשובות של אחד מכם

לא הייתי מבינה את זה....... הוא מסביר איך זה מתקשר לאנשים ואתה מסביר מתי(יענו זמן) הם מתים ולמה. בכל אופן תודה על העזרה והמחנך שלי אמר לי שאני הראשונה בבצפר שעונה על זה כמו שצריך, והוא גם מלמד חמש שנים ואני היחידה שעניתי לו על זה..... אבל כמובן לא אני אלא אתם, אבל הוא אמר שאפשר להעזר בחברים והורים אז למה לא להעזר בכם?????????
תודה
אלינה

nirasaf

New member
אבל...

זה נכון, רק אם אומרים לנו בהתחלה כמה אנשים עם עיניים ירוקות יש לנו בכפר. אם לא אומרים לנו את המספר , ורק אומרים לנו "כל בעלי העיניים הירוקות צריכים להתאבד" , אז זה לא עובד....

Nagini Potter

New member
לא הבנתי מילה ממה שאמרת

אבל הבנתי את הרעיון הכללי, כך שבסופו של דבר כן הבנתי. זה פתרון מושלם, יש רק בעיה אחת: תוכנית פעולה מורכבת כזאת מחייבת תכנון מראש, ותכנון מראש מחייבת תקשורת... ואין שום תקשורת בין האנשים..... ואם כבר, אוסיף חידה משלי.... זאת לא חידה שלי, היא נלקחה מהפאנפיק DS שדיבנו עליו לפני כמה ימים, וזה הולך ככה: When there is fire in me, I am still cold. .When I own your true love´s face, you will no see me .To all things, I give no more than I am given .In time, I may have all things, and yet I can keep nothing זה כל כך יפה!!! נראה מי יענה על זה.... Nagini Potter

התשובה לשאלה היא...

מראה. אם יש לך הצעה לפתרון שאין בו תכנון מראש, את מוזמנת להגיד... הפתרון הוא בהנחה שהם חכמים... ומוחות גדולים חושבים אותו דבר.

Alinush182*

New member
זה לא קשור.....

כי המחנך שלנו הוא גם המורה שלנו לגאוגרפיה אז הוא רוצה ליראות מי חכם ויענה על החידה הזאת. ומי שיענה יקבל בונוס 20 נקודות בגאוגרפיה.

למעלה