חידה

עמית ע

New member
חידה

http://www.wasaexpress.net/grace%20-%20paradiset.mp3 קטע מאלבום פרוגרסיב מ-1980 של להקה שבדית איזוטרית בשם Grace (האלבום כולו להורדה חופשית באתר www.wasaexpress.com - יחד עם אלבומי פרוג/פיוז'ן שבדים נוספים מסוף שנות ה-70) החידה - כמה קטעי פרוג ידועים נגנבו בקטע הזה? אני יכול לחתום לפחות על שניים. אתם מוזמנים לשמוע ולמצוא אותם ואולי עוד
סלינק|

עמית ע

New member
הממ.. אוקיי

אולי הייתי צריך לנסח אחרת: איזה קטעי פרוג ידועים וכו'...

HelterSkelter1

New member
האמת שאני לא מזהה כלום

יש מלודיה מתישהו בקטע שמזכירה לי את Jethro Tull, אבל לא יותר מזה...

עמית ע

New member
אולי לא גניבה ממש

בגבול הדק שבין ציטוט להשראה: ציטוט ממש מ-Hocus Pocus של פוקוס בסביבות 01:30 ומוטיב ג'נסיסי מובהק (שמופיע למשל ב-The Knife) באיזור 04:30.

יפה :)

יש משהו מ-Moving Waves של פוקוס וגם משהו מטרילוג'י של אי אל פי (נראה לי שאפילו מהיצירה טרילוג'י ספציפית) והנה יש עוד משהו ממש מובהק מהקטע הוקוס פוקוס לקראת סוף הדקה השלישית יש משהו שנשמע מוכר מרוק כבד אולי אבל אני לא מכיר כלום מהסגנון אז אין לי שמות ספציפיים, אבל זה ריף שחוק ללא ספק בסביבות 4:10 יש גניבה מ-The Lamb Lies Down וגם מ-Foxtrot ביחד (אולי זה פחות נחשב כי לגיטימי לפתח מוטיבים בין אלבומים של אותה להקה) ונגמר, שוב, פוקוס והזמר, בכלל, מזכיר כמה להקות פרוג איטלקיות אבל מה זה משנה, העיקר שזה פרוג ללא ספק! דוקא יכול להיות מעניין לקחת את הרעיון הזה רמה אחת למעלה וליצור משהו שמכיל הרבה מאוד השפעות שקופצות לך לאוזן, אבל לא בקצב כזה, של מחרוזת גבעטרון, אלא בצפיפות שתהפוך לכל פרוגר את המוח מרוב כמות ההקשרים שזה יפעיל.

למעלה