חידה

חידה

[הנושא קצת הוזנח אז טוב מאוחר מלעולם לא, אם זה ילך אז יהיו עוד הרבה בהמשך] זו שנקראה על שם הסחורה העוברת בנהרותיה, לא ממנה ולא אליה, זו שתחילתה היא בהר שלא היה ולא נברא וזו שכונתה בשמו של זה שלא ידע את משמעות מעשיו כולן העלו מס למקום החלומות וההזיות במי מדובר?

ג שם

New member
על משכבי, בלילות, ביקשתי

את מקום החלומות וההזיות, ביקשתיו ולא מצאתיו.

erana75

New member
ניסיתי מספר חיפושים ברשת

ללא הצלחה. רמז, רמז, רמז

ובכן רמז

שלוש ה"זו" וכן מקום החלומות וההזיות הם מקומות מקום ההר שלא קיים הוא עיר והשאר הן מדינות...

אוקיי, פתרון

זו שנקראה על שם הסחורה העוברת בנהרותיה, לא ממנה ולא אליה: ארגנטינה הקרויה על שם הכסף (ארגנטום) שהובל בנהר הלה פלטה מפרו בדרכו לספרד זו שתחילתה היא בהר שלא היה ולא נברא מונטוידאו, בירת אורוגואי שנקראה על שם קריאת המלח בפורטוגזית "Monte vide o" (אני רואה הר) קריאה שהיא כנראה אגדה כי באורוגואי אין הרים ומי שגילו אותה דיברו ספרדית ולא פורטוגזית וזו שכונתה בשמו של זה שלא ידע את משמעות מעשיו קולומביה על שם קולומבוס שסבר כי גילה את הדרך להודו כולן העלו מס למקום החלומות וההזיות העלו מס לספרד היא אספניה או אספמיא בעברית מדיאבלית ובהשאלה "חלומות באספמיא" חלומות לא ריאליים המשך יבוא...

אטיוד5

Active member
היינו אמורים לפתור?

יש פה חמישה פתרונות, לא אחד. לא שהצלחתי לנחש אפילו אחד מהם, אבל ראבאק, הניסוח מכשיל. "במי מדובר" - חשבתי שמדובר באותה אחת.

erana75

New member
כנ"ל

לא שהייתי מצליח לפתור אבל גם אני חשבתי שמדובר בתשובה יחידה

אל תצטער. רעיון נחמד. מחכה לפעם הבא

ולא ידעתי שראו במונטוידאו צל הרים כהרים. אתמול במסגרת החיפושים אחר מענה עברתי במוחי על כל המונטים שאני מכירה: נגרו, כריסטו, פייטון, וגם וידאו חלף. אבל לא הצלחתי להכות בפטיש. תודה בכולופן.

helene4

New member
תודו שלא ידעתם

השאלה נוסחה בבהירות והיה ברור שמדובר בארבע תשובות שונות אלא, שדרשה ידע מאוד ספציפי שאין לכל אחד...

אטיוד5

Active member
הודינו, הודינו

את רוצה שגם נכרע ברך, נספוק כפיים, ונבקש על נפשותינו? אני ידעתי ארגנטינה (זה היחיד שידעתי, גם בדיעבד) אבל לא קישרתי לכל האחרים.

למעלה