חידה

jochay

New member
חידה

איך אפשר לדעת,כאשר מתפרסמת ידיעה על פגיעות עקב התנגשויות ביטחוניות - האם הילדים או הנשים יהודים או ערבים ?? כאשר כתוב - נהרגו בשגגה - הרי מדובר בערבים.כאשר כתוב - נרצחו בדם קר - הרי מדובר בערבים. כל עוד נמשיך להבדיל בין אדם לאדם אין כל סיכוי להדברות הוגנת. סבוד האדם ושוויון בין אדם לאדם - קודם לכל שאיפה לאומית. יוחאי גורן

יוחאי שמאלן-תקשחיב טוב

אם אצלנו נהרג תינוק-זה אכן בזדון הם אכן כיוונו לראשו-כדח לפגוע אם אצלם נפגע ילד-זו בשגגה וגם אחרי שזרק סלעים על המג``בנקים והרבה פעמים אחרי שהאבא הפחדן שלח את הילד להתעמת.. בנתוש שמאלן חשוך ? מרק.

אבו-דני

New member
ערבינהרג יהודי-נרצח.... דם

מר חידה היקר.. אדם נהרג בתאונת דרכים...נערה נרצחה על כבוד המשפחה.. חייל נפל במילוי תפקידו...זקן נפטר ממחלתו.. בכולם שורר המוות..הכותרת מצביעה על הסיבה לכאורה. הריגה= ללא כוונת זדון...רצח =עם כוונה שמלווה את בן הבליעל מאז נטש את שד אימו... כבר שקספייר התייחס לשיוויון בסוחר מוונציה.. ...``כאשר תדגדג מתחת לבית שחיו לא יצחק?...כאשר תדקור אותו לא ידמם?..וגו` בהתייחס ליהודי השווה לסובבים אותו.. אכן אנשים בשר ודם שווים האחד לשני אבל.....הקוד ההתנהגותי של ``חיות הטרף`` אליבא ד-בני תרבות אינו יכול להפוך אותם לשווים לנו או לכל אדם מערבי אחר המחשיב עצמו בן תרבות.. באשר למוות השורר בשטחים..לו חייל הרג ילד, נער, זקן ,אישה או כל חף מפשע וכל זאת לא בשגגה..יעמוד לדין ולעמוד הקלון!! לו ילד יהודי,אישה, זקן ירצח על ידי ערבי ...הוא גיבור שאהיד שמצפות לו 22 בתולות...חייב אדם בן תרבות להוקיע לא את העם הערבי אלא את האינטלגנציה שלו שמביאה אותו לעבר פי הפחת.. שלך האבו....שמקווה שלא תרצח...על ידי אף ערבי

jochay

New member
תודה לאבו דני

על שאתה מאחל לי לא להרצח.הבנת אותי נכון רציתי להגיד בקיצור נמרץ שהעולם עבר במאה הקודמת תקופה של מלחמת העולם השניה שבה עם שידוע היה כעם תרבותי לימד את האנושות איך אפשר להעביר בני אדם מצלם אנוש לבסטיות שכל דמיון בינם יליצור כלשהו מקרי .לכן אפשר ללמוד מתקופה זאת לקח אחת בלבד : `` תשאר אדם - במקום שאחרים מפסקים להיות כאלה.``מאשימים אותי שאני שמאלני - ואני לתומי רוצה בסך הכל להיות אדם הגון כלפי כל אדם אחר.שום דבר בעיני לא מקודש יותר מאשר חיים של אדם ואם אפשר לאפשר לכל אדם את החיים האחד שניתן לו לחיות באושר ,שקט, שלווה כרצונו.מי הוא האדם שיעיז להחליט מה הוא אושרו של הזולת ??? שוב תודה יוחאי גורן

אבו-דני

New member
גורן איש תם וישר ....

גורן היקר.. אני מבין לנפשך ורוב הפורום שייך לאותו קו מחשבה של חיים חזקים מהמוות..ברם אם נראה את החיים כ מצרך- comodity - במקרה שלך אתה אמור לצרוך אותו ממי שמבקש לקחת אותו ממך..עם כך זקוקים לצד השני שיסכים לכך...השלום הוא תנאי למצב של סבירות גבוהה לסיום חייך במצב זיקנה..אתה נמצא בצד הרואה בחיים מצרך יקר ביותר.. --דרך אגב גם בערך ``זמן``-- בעוד שהצד השני רואה בו ערך זול.. השלום בעינייך זה לחיות בשלום לצד....השלום שנתפס על ידי הצד השני הינו היום שלום אחר.....ש..ל..ו..ם ע..ל י..ש..ר..א..ל! את מצרך החיים תוכל ל``רכוש`` בזול אליבא ד-אתניקס בניו-זינלנד.. דרך אגב מושג חיובי כתמימות (כאשר קבוצה גדולה נאחזת בשקר כבקרנות המזבח ורואה את השמש זורחת במערב..) תמימות לצערי מקבלת גוון של תמימות=טיפשות....על פי מילון אבן אבו-דני שלך האבו.....שלא היה מזיל דימעה לו עזה טבעה בים...

למעלה