חידה:

ועוד אה כן אחד:

ולמי שעדיין לא הספיק להכיר אותי: גם בהודעה הראשית הזאת שפתחתי יש כיוון שאני רוצה להגיע אליו. לכיוון הזה אגיע בסוף, אז תתאזרו בסבלנות ובינתיים תענו לחידה

לכטיג

New member
קצת מצחיק,גבירתי המנהלת,לכתוב כאן

במוצאי שבת חידה שהופיעה בהמודיע של שבת. כך נראה לי.

מתנדב

New member
אדוני לכטיג, מה מצחיק בזה?

אני למשל לא קראתי המודיע השבת, ואני לא מכיר את החידה, אז אסור לי לראות את החידה כאן בפורום?, אתה חושב שאם אתה יודע אז כל העולם אמורים להכיר את זה? קצת מצחיק אדון לכטיג, לכתוב כאן כל מה שנראה לך מצחיק...

לכטיג

New member
המודיע טוען-פרדוקס. אני טוען-שקר!

המודיע טוען שזה פרדוקס כי יש שני שגיאות כתיב במשפט וא"כ זה לא נכון שיש 3 טעויות אבל אז פתאום יש עוד טעות כי כתוב שיש 3 טעויות בזמן שיש רק 2 וא"כ עכשיו יש כן 3 טעויות אבל אז הטעות השלישית נופלת כי זה כן נכון שיש 3 טעויות אבל לאחר נפילת הטעות יש שוב 2 וחוזר חלילה. (מקווה שאפשר להבין את הענין ממה שכתבתי) לדעתי אין כאן שום טעות כתיב כי מי שכתב את המשפט הרי כתב את השגיאות בכוונה וממילא זה לא טעות ולא שגיאה אלא עבירה על כללי השפה העברית. וגם הטעות העניינית בעניין 3 הטעויות אינה טעות אלא שקר פשוט.

אין כאן קוראי "המודיע"?

נו, קדימה לפתור! כדי שאוכל להגיע לדברים שרציתי להגיד...

דוסית1

New member
אז ככה...

יש את 2 טעויות הכתיב שהזכרתם והטעות השלישית היא עצם המשפט, שהנה טעות בפני עצמה שהרי במשפט עצמו יש רק 2 טעויות, כלומר שכולל הטעות בחלק ההבנה של המשפט זה כבר 3.

אבל זה גם לא נכון מה שאת כתבת

כי אם יש שלוש טעויות והוא לא שקרי אז איך זה שיש רק 2 טעויות ? בקיצור זה משהו כמו גלגל שחוזר על עצמו בלי סוף ... תסתכלי בהודעה של לכטיג ותביני...

tamarhp

New member
כלומר...

"יש את 2 טעויות הכתיב שהזכרתם והטעות השלישית היא עצם המשפט, " כלומר - המשפט הוא טעות שכן הוא אומר שיש 3 טעויות ויש רק שתיים. אבל אם המשפט הוא טעות, אז יש 3 טעויות, ואם ככה - המשפט נכון! הסבירו את זה גם למעלה.. זה פרדוקס.. וזה מזכיר לי עוד חידה - ראש כנופיית השודדים החליט להוציא להורג את אחד מחברי הכנופיה. הוא אמר לו - תגיד משפט אחד. אם הוא יהיה שקר, אוציא אותך להורג ביריה, ואם אמת - בתליה. מה יכול אותו אדם להגיד כדי להינצל? תשובה: "אתה תוציא אותי להורג ביריה". אם המשםט הזה שקרי, אזי ראש הכנופיה יצטרך להוציא אותו להורג ביריה. אבל אם הוא יוציא אותו להורג ביריה - אזי המשפט נכון, ויש להוציא אותו להורג בתליה. ואם הוא יוציא אותו להורג בתליה, המשפט שקרי וכן הלאה... ראש הכנופיה המבולבל לא ידע מה לעשות, שכן הבטחה זו הבטחה, ושחרר אותו...

למעלה