חידה

אמיר96

New member
חידה

חודש דצמבר. אני נמצא בקו רוחב 67 צפון, וצופה בירח המלא קצת מעל האופק. לאיזה כיוון אני מסתכל?

ארינמל1

New member
רימיתי ../images/Emo6.gif

הפעלתי starry night, הלכתי למקום הנכון והחודש הנכון, העברתי ימים עד שמצאתי ירח מלא ואז הרצתי את הזמן בדיוק לנקודה שבה הירח משיק לאופק.

elocin

New member
איך מוצאים את ה"מקום הנכון"?

של קו רוחב 67 צפון? (יש לי את התוכנה)

ארינמל1

New member
תשובה

הוא לא ציין מה הקו אורך, אז הנחתי שזה לא משנה.
תלוי בגרסה של התוכנה, יש איפשהו חלון שבו אתה יכול לקבוע את המיקום שלך. שיניתי את הlatitude ל 67° N וזהו.

אמיר96

New member
טוב..., אני אנסה לתת הסבר

בחודש דצמבר החצי הצפוני של כדור הארץ נוטה הרחק מהשמש בזוית של בערך 23 וחצי מעלות (למעשה זו שיא הנטייה ב21 בדצמבר אבל זה לא כל כך משנה). מכיון שהירח המלא נמצא בדיוק בכיוון ההפוך לשמש, הרי החצי הצפוני של כדור הארץ נוטה לכיוון הירח באותה הזוית. עכשיו, נניח שאני נמצא בקו רוחב 67 צפון, ואני נמצא בנקודה של סיבוב כדור הארץ הקרובה ביותר לשמש (זו שעת הצהריים). במצב שבו כדור הארץ לא מוטה בכלל השמש צריכה להיות 23 מעלות מעל האופק והירח - 23 מעלות מתחת לאופק. מכיון שהכדור הצפוני נוטה ב23 מעלות הרחק מהשמש ולכיוון הירח שניהם יהיו בערך בקו האופק. השמש תהיה בכיוון דרום (היא תמיד שם בשעת הצהריים), והירח בכיוון ההפוך - צפון. למעשה, ההתנהגות של הירח המלא בחורף דומה להתנהגות של השמש בקיץ. אם שמעתם על תופעת שמש חצות בקיץ - אז בחורף יש "ירח מלא בצהריים" - והירח לא שוקע.

למעלה