חידה

SpecialNight

New member
../images/Emo6.gif אני אפילו לא מכיר את התימנע...

אפשר לקבל עליו קצת מידע? יש איזה קישור שמוסבר עליו קצת

hoolon

New member
חוץ מהזנב בורדו לדעתי הם דומים מאוד

ואולי התימנה קצת יותר קטן.. נראה לי שבאיזה שהוא שלב במהלך האבולוציה, הג'אקו ה"קדמון" התפתח לשני סוגים, כנראה מכיוון שחלק קטן מהם כנראה התפתח בתנאים מעט שונים ולכן הם טיפה שונים. זאת השערה שלי..

champ

New member
ההבדלים בין האפרור הקונגו לטימס...

(טימס = טימנע כמובן...) גודל, משקל, צבע זנב, יכולת דיבור, עלות.. בנוסף ראו כאן, וגם פה...

רואי

New member
אמת

זה ההבדל חושב הוא עוזר להבדיל ביניהם כבר מגיל קטן- כשם עדיין בקן! אתם מוזמנים להציע עוד חידות בסגנון

OMRI666

New member
ההבדלים הם חיצוניים בלבד...

צבע מקור(שליש עליון לבן אצל התמנע). צבע גוף(תמנע יותר כהה). צבע זנב(בורדו אצל התמנע ואדום בהיר אצל קונגו). וההבדל המשמעותי ביותר- הגודל(קונגו גדול יותר). כל אלה גם משפיעים על השוק והמחיר(הקונגו נפוץ בהרבה, מבוקש יותר וכמובן יקר יותר). כל הבדל באופי או ביכולת הדיבור, מוגדר כמיתוס...

OMRI666

New member
שכחתי משהו...

התמנע והקונגו חיים באיזורים שונים, ומכאן השוני. כמו-כן, יש עוד שני סוגים גדולים יותר מהקונגו(קמרון ועוד אחד שאני לא זוכר). כמו שבטח שמתם לב, השם של התת-סוגים אצל הג'אקואים נגזר משם המדינה בה הם נמצאים בריכוז הגבוהה ביותר בטבע.

hoolon

New member
עומרי מה אתה חושב?

אתה חושב שהג'אקו קונגו התפתח מהתימנה או להיפך? או שבכלל אתה חושב ששניהם התפתחו מג'אקו קדמוני יותר. לדעתי התימנה היה קיים ראשון, חלק מהתימנות עברו לאיזור אחר ושמה התפתחו לקונגו, שיתכן והוא יותר מפותח לפחות בגודל.

hoolon

New member
מדהים לראות ג'אקו ותימנה, אבולוציה!

פשוט נפלא לראות דבר כזה, זה כאילו היו מראים לנו את האדם הקדמון ליד האדם הנוכחי, אם כי הפערים אצל התימנה והג'אקו לא כל כך גדולים..

למעלה