חידה:

• פותח הנושא 1100F
  • פורסם בתאריך

1100F

New member
חידה:

אני נמצא בתוך תא אטום. ואני מרחף בתוכו. האם ברמה העקרונית, אני יכול לדעת האם אני נמצא במרחב רחוק מכל השפעת גרוויטציה, או האם אני נמצא בנפילה חופשית בשדה גרוויטציה?

bralon1

Member
אין חלונות?

כי אפשר לראות אם האור מתעקם ונע בקו גיאודסי בשדה גרביטציה.

Motti19

New member
פששש... יש לך ריאה מה זה טובה!

אתה יכול לראות קרני אור? תמיד חשבתי שהם "שקופים"... אז... בנינו... איך קרן אור נראת?

Deathatred

New member
אם הבנתי נכון

אתה רוצה לדעת אם אתה נע תחת השפעת תאוצה או לא. התשובה: אתה יכול לדעת. למשל באמצעות מטוטלת כי ידוע שזמן המחזור שלה נתון ע"י T=2*pi*Sqrt(L/a) h כאשר a היא התאוצה (בכדו"א a=g).

ailag

New member
אבל אבל

מטוטלת לא תתנדנד לכיוון כלשהו, כי אין העדפה לאף כיוון. סכום הכוחות הוא אפס. העלו את השאלה בתרגיל .. יחסות? נדמה לי. והגיעו למסקנה שאי אפשר לדעת, למרות שאת הנימוקים אני לא זוכרת.

Deathatred

New member
תאוצה, כלומר כוח

אם המטוטלת לא תנוע בכלל, סימן שאינך נע בתאוצה. נ.ב. עלתה לי מחשבה בראש: המשקל שאנו מרגישים, הוא מעין כוח דלאמבר, כי אנחנו לא "מרגישים" בסיבוב כדו"א באופן טבעי.

טל ר

New member
איך אפשר להבדיל

שדה גרוויטציה בדרך כלל לא יהיה אחיד, כלומר ניתן להבחין בכוחות גאות - עצמים במקומות שונים בתא יאיצו באופן שונה ביחס לתא. אם שדה הגרוויטציה הוא אחיד, אין כל דרך לדעת.

1100F

New member
אתה אכן צודק

אפשר גם לאמר את זה באופן הבא. מסות מעקמות את המרחב. ולכן גם אם אנחנו נמצאים בנפילה חופשית, אנחנו נמצאים במערכת אינרציאלית באופן לוקאלי. אבל מסביבנו המרחב עדיין עקום, ואת העקמומיות הזאת אנחנו יכולים למדוד ע"י אותם כוחו של גאות. לאומת זאת, כאשר אנחנו נמצאים הרחק מכל מסה, המרחב סביבנו עדיין יהיה מרחב שטוח.

טל ר

New member
תצפית מעניינת

כוחות הגאות יאמרו לנו גם על איזה ציר אנו מואצים (כלומר הציר למעלה-למטה), אך לא יאמרו לנו איזה צד הוא למעלה ואיזה צד הוא למטה.

qet1

New member
לא

לא תוכל לגדעת אם אתה בנפילה חופשית או במרחב רחוק מכל השפעת גרוויטציה. ויותר מזה: אם יחברו לתא מנועים ויטיסו אותו בתאוצה של 9.8 (בערך) אתה בכלל לא תדע שאתה לא על כדור הארץ(מבחינתך זה יהיה תא שעומד על האדמה ולא זז).

למעלה