חידה

גם השיר "בפרדס ליד השוקת" של

יהורם גאון היה אמור להיות של ירדנה
 

הנסיך ט

New member
מה יש לכם??

תגידו מה יש לכם????????? השיר בלליקה של אילנית בכלל לא היה בקדם אירוויזיון ובכלל אילנית לא השתתפה בשום קדם היא הרי ייצגה את ישראל פעמיים ( "אי שם" ו "אהבה היא שיר לשניים") ולכן לא השתתפה בקדמים כלל. השיר בלליקה בכלל לא היה אמור להיות של ירדנה . ומזה השטות הזאת עם " בפרדס ליד השוקת"??????????? זה שיר שנכתב במקור ליהורם גאון בלבד למצעד השנתי של רשת ג' 1983 !!!!!!! מה פה הקשר לירדנה????? חבר'ה אל תגידו דברים שאתם לא יודעים טוב ????? ובקשר לאירוויזיון : אני מעריץ מושבע של התחרות והקדמים ותאמינו לי שאני יודע אוקיי?
 

danashi

New member
יודע כן

אבל כנראה שלא מספיק (וסתם מתוך זכרון קדמים, "בלליקה" של הקדם אירוויזיון היה של דורון מזר.
 
לידיעתך - השיר "בפרדס ליד השוקת"

באמת נכתב במקור עבור ירדנה והיא ויתרה עליו. יש לי כתבה ממעריב לנוער ובה ירדנה מצוטטת שהיא אומרת שויתור על השיר הזה הוא פספוס מבחינתה. אני לא אומרת דברים שאני ממציאה.
 

דודו טל

New member
אז הנה הפרטים המדוייקים.

לירדנה הוצעו מס' שירים אותןם היא אמורה הייתה להקליט, אולם היא חליטה שלא. הראשון היה "בפרדס ליד השוקת" שהוא באמת פספוס מבחינתה, היא גם ציינה את זה במס' ראיונות עיתונאים. גם את השיר "יבוא יום" של שרי צוריאל ומוטי גלעדי, הציעו לה, ב-86', אבל כבר אז היא החליטה שזה לא מתאים לה, כי היא שנה קודם לכן כבר נשבעה ש"אני לארווזיון כבר לא נוסעת". והשלישי, היה בכלל "כאן" של הדצים, שהוצע לה, וגם עליו היא ויתרה. לגבי בללייקה, השיר בכלל לא הוצע לה, והיא אפילו צחקה עליו קצת אחרי הקדם הפרטי כששלמה צח ציין שהשיר "בן אדם" נשמע מאוד רוסי אמרה ירדנה בתגובה "שמעתם פעם על שיר רוסי יותר מבלייליקה" אני חושב שבזה מיצינו את הנושא.
 
קבלו עידכון..טוב ששומרים כתבות

בראיון של ירדנה בשנת 88', לפני האירוויזיון, במעריב לנוער היא אמרה את הדברים הבאים: "היתה ביקורת על סוג המוזיקה שאשיר באירוויזיון. במיוחד הכעיס אותי שלמה צח, שטען כי השיר נשמע 'רוסי מדי'. הרי שלמה צח פנה אלי בזמנו לשיר בקדם את השיר 'בללייקה'. אתה מכיר שיר רוסי יותר מ'בללייקה'?" . זאת אומרת שכן הוצע לידנה לשיר את בללייקה בקדם
 

love amor

New member
בקשר ל"כאן"

ביררתי וזה בכלל לא יכול להיות שהשיר הוצא לירדנה..... עוזי חיטמן כתב אותו בתור איזה שיר ילדים,הוא שם אותו בצד ולא השתמש בו ושאורנה ומשה ביקשו ממנו שיר הוא שלף אותו מהמגירה ונתן להם ואמר שהוא גם ככה לא ישתמש בו. הם שלחו אותו לקדם פעם ראשונה הוא לא התקבל ואחרי שנתיים הוא זכה..
 
עדי אניכאן כדי לעדכן אותך

שירדנה הוציא את האוסף שלה בשנת 1998 פנאי פלוס עשתה על ירדנה כתבה ושם ירדנה סיפרה על השיר זה וציטוט מהכתבה: גם "כאן" של עוזי חיטמן היה בידי לפני שהדצים עשו איתו קריירה".
 

love amor

New member
בקשר ל"כאן"

ביררתי וזה בכלל לא יכול להיות שהשיר הוצא לירדנה..... עוזי חיטמן כתב אותו בתור איזה שיר ילדים,הוא שם אותו בצד ולא השתמש בו ושאורנה ומשה ביקשו ממנו שיר הוא שלף אותו מהמגירה ונתן להם ואמר שהוא גם ככה לא ישתמש בו. הם שלחו אותו לקדם פעם ראשונה הוא לא התקבל ואחרי שנתיים הוא זכה..
 
למעלה