חידה!

חידה!

האם קיים מספר טבעי, שאינו חזקה שלמה של 10, אשר הריבוע שלו מיוצג (בשיטת הספירה העשרונית!) ע"י הספרות 0 ו-1 בלבד? ואם כן, האם מספרם של מספרים כאלה הוא סופי? לי הפתרון לא ידוע.

yatir

New member
זה מזכיר לי חידה אחרת שהיתה כאן

בפורום שיכולה לעזור לנו לפתור את זאתי. אם נוכיח שיש מספר ריבועי שספרותיו מסודרות (משמאל לימין) מהקטן לגדול, אז הוכחנו את החידה שלך....

yatir

New member
תוספת + התקדמות

תוספת: שיהיו בהם את כל הספרות מ1 עד 9 התקדמות (קטנה): אתה יכול להוריד מהחיפוש את כל רצפית בעל אורך זוגי של אחדים...

yatir

New member
התקדמות יותר גדולה:

אף רצף של אחדים הוא לא ריבוע שלם! כל רצף של אחדים הוא מהצורה של 4k+3, ואין ריבועים מהצורה זאת. (תוכיח!)

רעיון:

1*1=1 2*2=4 3*3=9 4*4=16 5*5=25 6*6=36 7*7=49 8*8=64 9*9=81 לפי זה, ספרת היחידות יכולה להיות רק 1 או 9 (כי אחרת ספרת היחידות יוצאת שונה מאפס ומאחד). מה יכולה להיות ספרת העשרות?

yatir

New member
אם יש אחד...אז אין גם אינסוף

אם M^2=N, אז גם 100N, 10000N,... הם ריבועים שלמים

yatir

New member
הוכחתי שלא קיים, (למרבה הפלא!)

יותר נוח לי לכתוב את זה באנגלית:
Let N be a square number satisfying our conditions. If N ends in a zero it must also end in 2 zeros, so lets divide it by 100, and do so until it ends in 1. N-3 must end in either 08 or 98, both divisible by 4...So N=4k+3 meaning that it can´t be a square number, hence a contradiction!​

98 לא מתחלק ל-4. אגב, בהחלט יכול

להיות שאכן לא קיים. לא ידוע. תוכניונת פשוטה שרצה על כל המספרים הטבעיים הגדולים מ-1 ומסתיימים ב-1 או 9, עד 10000000, הראתה שאף לא אחד מהריבועים שלהם מיוצג באפסים ויחידות בלבד. אבל זה כמובן לא אומר שום דבר.

yatir

New member
משהו שאני מכיר מצא הוכחה יפה לחידה!

התשובה היא לא! ההוכחה דורשת ידע בקונגרונציות (congruences)

למעלה