חידה...

חידה...

המקום - הרצליה המטוס - ססנה 152 השלב - בדיקות מנוע לפני המראה האירוע - סל"ד 1700, מעבר מצת ל R, נפילה של 50 סל"ד, מחזיר ל BOTH סל"ד 1900!! מתקן שוב ל 1700 מעביר ל L נפילה של 50 סל"ד מחזיר ל BOTH - סל"ד 2000. מנסה שוב ושוב - אותה תופעה. מי יודע למה... (אגב לאחר מכן הסיבה הובררה לי)

Eyal B

New member
צריך להדק את הטבעת סביב המצערת...

...הרבה פעמים המצערת "מחליקה" לסל"ד גבוה ללא רצוננו.

בינגו

מה, אתם אינכם מחזיקים את המצערת ביד, ומונעים ממנה לזוז תוך כדי הבדיקה? אם תעשו כן זה לא יקרה לכם אף פעם.

אני אישית

לא מחזיק במהלך הבדיקה את המצערת ביד משתי סיבות: א. יד אחת מתפעלת את המצתים בעוד השנייה אוחזת בסטיק. ב. לפחות אצלי, השארת יד על המצערת גורמת להזזתה שלא במודע (הפעלת כוח לא רצונית תוך התעסקות עם דברים אחרים). הדבר הנכון לעשות לדעתי, הוא לחזק את אום השיכוך של המצערת כםי שנאמר לעיל אבל זו רק דעתי!!

אני אישית

מארק, הסטיק לא יברח לשום מקום. לא צריך להחזיק אותו. ובאשר לתזוזת היד: כאשר מהדקים את הטבעת, זה מקשה על התנועה של המצערת, ואז צריך לשחרר ולהדק מספר פעמים תוך כדי ביצוע הבד"ח, וזה סתם מכביד. על-מנת לקבע את המצערת כך שלא תזוז, אחוז אותה ביד ימין ע"י האגודל ו-3 אצבעות, ואת האצבע המורה מתח לפנים עד שתיגע באותה טבעת, וכך תשמור על מיקום קבוע של המצערת. נסה ותיווכח. ספר לי אח"כ.

מחסור בידיים

דודו ניסית פעם לבדוק מגנטו בגלגל זנב? ממליץ לך חזק להחזיק את הסטיק בבטן. אחרת אתה בביעה.... טומי

מחסור בידיים

טומי, דווקא כן. אבל בפייפר, למשל, אין טבעת הידוק על המצערת, שנמצאת בכלל בצד שמאל. דוד

2חדש

New member
מצערת בבדיקת מגנטו

חשוב מאוד להחזיק מצערת בזמן בדיקת מגנטו כי אם בזמן סיבוב המפתח בטעות מעבירים ל-off צריך קודם למשוך מצערת לסרק ורק אח"כ להעביר מגנטו ל- both וזאת על מנת למנוע פיצוץ לא מבוקר של כמות התערובת שבצילינדרים שפתאום מקבלת ניצוץ. כנראה הילדים שיחקו לי במחשב ושינו לי את השם. צביקה עוזר

בדיקת מגנטו - המלצה

בדיקה, שאותה אני מבצע מיד לאחר התנעה, ואשר אינה מופיעה בבד"ח הרשמי (תקנו אותי) אך מישהו פעם לימד אותי אותה, היא: לאחר שהמנוע הותנע (1000 סל"ד) להעביר את המתג ל-R, ל-L, ואח"כ ל-OFF לחצי שניה ואז מיד להחזיר ל-BOTH, וזאת ע"מ לוודא שנפסק הניצוץ ושהמנוע "עומד לכבות". בדיקה זו מוודאת, שכ"א מ-2 המגנטו ניתן לכיבוי, ואז חוסכים הפתעות בבדיקה לפני ההמראה, שפתאום הסל"ד בצד אחד אינו יורד כמצופה (כלומר, מגלים את התקלה כבר ב-LINE). דוד

Eyal B

New member
משום מה נדמה לי...

...שבדיקה זו איננה בריאה במיוחד למנוע.

בדיקת מגנטו במצב OFF

דוד שלום, הבדיקה אותה תארת בודקת מצב אשר נקרא "מגנטו חי", זו בדיקה שאמורה להעשות במכון הבדק. במצב OFF, המגנטו "מקוצר" לגוף המטוס והניצוץ כמובן אינו מגיע למצתים. הסכנה הטמונה במצב "מגנטו חי" היא בכך שלמעשה סיבוב ידני של המדחף עלול לגרום להתנעת המנוע כשמפסק ההצתה במצב OFF . אין לבדיקה זו קשר עם הבדיקות המבוצעות באמצעות הבד"ח וגם אם המנוע לא ייכבה במצב OFF, לא תהיה לכך השפעה בשעת הבדיקה ה"בדח"ית".

למעלה