חידה...

Moledet972

New member
חידה...

החלטתי לרשום כאן בכל יום חידה אחת, או קצת יותר, ונראה מי בפורום יודע את התשובה. כך חברי הפורום "ירחיבו את אופקיהם", כמו שאומרים, וגם יהיה יותר מעניין. כמובן, אם תהיה חידות שנויות במחלוקות, עוד נקבל שישורים ארוכים... אני מקווה שמנהלי הפורום לא יתנגדו לכך שאנשי הפורום יחכימו, ובכל מקרה הנושאים יהיו קשורים לאקטואליה, או להסטוריה, שהיא תמיד אקטואלית
כעת, אשאיר ללילה זה שתי חידות. או כמו שאומרים "(א)חוד חידה ו(א)משול משל" (יחזקאל בנבואת הנשרים). א. מהי אור כשדים, ומה פירוש המלה כשדים.(רמז, מצוי באחד מפרקיו הראשונים של פרק בראשית). ב. מהו הישוב היהודי הגדול ביותר בחבל קטיף, שבדרום מישור החוף?(לכל השמאלנים- התנחלות ברצועת עזה).

yoavl1

New member
לגבי השאלה השניה.

לדעתי נווה דקלים, אבל אני לא בטוח. אולי אלי סיני?

kranves

New member
אור כשדים..

אני עכשיו לומד את זה(אני לא לומד לבר מצווה). זה במפטיר של פרשת נוח: ויצאו איתם,מאור כשדים, ללכת ארצה כנען, ויבואו עד חרן וישבו שם. ויהיו ימי תרח, 5 שנים ומאתיים שנה, וימות תרח בחרן.

kranves

New member
אני לא לומד= אני לומד.

אני לא יודע מה הפירוש. מבטאים את זה, כסדים.

WxHxNx

New member
אור כשדים

אם אני לא טועה מקום מוצאו של אברהם משם יצא עם המשפחה עד שעצרו בחרן

Moledet972

New member
התשובות...

א. אור היא העיר שממנה יצאה משפחתו של אברהם. פירוש המילה כשדים (KASDIM), הוא בבלים, כלומר זוהי עיר, שבתקופה ההיא חיו בה בבלים. ב. הישוב הגדול ביותר בחבל קטיף, הוא, כפי שנאמר פה ע"י מישהו, נוה-דקלים, וחיים בו 500 משפחות. הישוב הוקם בשנת 1983, והוא נושק לחוף הים התיכון.

EverMan

New member
מעניין

ב.לא כל כך מעניין אותי .. אני חושב שזו טעות קלינית לשים יישובים בעזה... אפילו יותר מאשר ביו"ש. א.את הקטע עם אור לא ידעתי. כשדים ידעתי שזה בבלים , אבל לא ידעתי מה זה אור אז לא יכולתי לענות.

yoavl1

New member
לא חיות בו 500 משפחות!!!

רשומות אולי 500 משפחות....אין מצב. אני הייתי שם שבוע ימים!

Moledet972

New member
גם בתל אביב לא חייה אותה כמות אנשים

שרשומה שם, וכך גם לגבי נהרייה. בנווה דקלים חיות 500 משפחות. חלק מהן נמצאות בחו"ל, חלק אולי אצל קרובים, אבל האוכלוסייה היא 500 משפחות.

yoavl1

New member
נו, נראה לך???????

אתה עושה השוואות ממש דביליות! אבל ממש... אף אחד בתל אביב לא מרויח מרישום כוזב. ואם לא גרות בתל אביב 100 אלף משפחות אלא רק 90 אלף משפחות, אז זו עדיין העיר השניה בגודלה במדינה!! מה שלא נכון לגבי ההתנחלויות שם הם רושמים עוד ועוד כדי שהמקום יוכר כהתיישבות גדולה. אין שם 500 משפחות. יש הרבה הרבה פחות!

Moledet972

New member
גם בתל אביב לא חייה אותה כמות אנשים

שרשומה שם, וכך גם לגבי נהרייה. בנווה דקלים חיות 500 משפחות. חלק מהן נמצאות בחו"ל, חלק אולי אצל קרובים, אבל האוכלוסייה היא 500 משפחות.

למעלה