חידה

shkool

New member
חידה

שלושה אנשים הולכים ביער אחד אחרי השני בטור. האדם המוביל אומר: "לפני יער ומאחורי אדם" האדם שאחריו אומר: לפני אדם ואחרי אדם" האדם שאחריו אומר: לפני אדם ואחרי אדם" כיצד הדבר ייתכן? *אל תחפשו משחקי מילים או קאצ´ים כי אין

shkool

New member
יש הבדל בין אדם לבין דמות של אדם

המשתקפת במראה. והאדם השלישי יודע להבחין בין דמות לבין אדם.

bubules®

New member
אוקיי עכשיו אתה חייב לגלות את התשוב

התשובה כי אני משתגעת שאני לא פותרת חידות...אז דבר... או שתגלי לי בסוד...אני חייבת לדעת..

erezsh

New member
אז ככה

בשביל להבין בדיוק מה הם אמרו צריך לנקד את זה. אבל בלי קשר, זה מאוד ייתכן, כי זה שהם אמרו את זה לא אומר שזה נכון ולא מעיד על המצב שלהם!

מרסלה13

New member
תשובות אפשריות

דבר ראשון, פשוט יכול להיות שהאדם השלישי משקר. דבר שני, יכול להיות שאחרי שהאדם השני סיים לדבר, האדם הראשון עבר לאחור.

shkool

New member
we have 2 winners!

האדם השלישי אכן שיקר, מרסלה13 וארז אכן צדקו בתשובתם. אבל עכשיו למשהו קצת יותר קשה ומתוחכם: אותה סיטואצייה רק שאנחנו יודעים כי הבן אדם השלישי הוא לא שקרן, כיצד הדבר ייתכן?

מרסלה13

New member
התשובה היא...

בהתחלה הם הלכו בטור: <1> <2> <3> אחרי שהאדם השני סיים לדבר (להגיד שלפניו אדם ואחריו אדם) האדם הראשון עבר אחורה. <2> <3> <1> ורק אז האדם השלישי דיבר ואמר שלפניו אדם ואחריו אדם, הרי לא רשום בחידה שהם חייבים להישאר באותו מקום כל הזמן.

פגעסוס

Well-known member
השאלה היא...

האם האחרון מתחשב בעובדה שהעולם עגול.... אם האחרון מתשב בעובדה זו והראשון לא מתחשב בה, אז זו התשובה. אפשרות נוספת ישנו אדם רביעי שהולך אחריהם ולא אמרו לנו דבר עליו...

Michael16

New member
אז

צורת ההליכה לא קובעת את כיוונו - אפשר ללכת בטור בצורה מעגלית

alon14

New member
השני שקרן

והוא הולך אחרון (כך שהמוביל מדבר ראשון, אחר כך האדם במאסף ובסוף האדם האמצעי).

shabaz

New member
אם השלישי לא משקר...

אז השני משקר, ואם השני לא משקר אז הראשון משקר... אם אף אחד מהם לא משקר, אז הם חיים באשליות, או שהם מצאו פינה באחד הקטבים שבו יש יער...

למעלה