חידה...

חידה...

בעקבות מה או ע"י איזה גורם התרחשה התאונה האווירית הראשונה בברה"מ (היה זה מטוס נוסעים) ? *סלחו לי ששכחתי את השנה ואני גם לא בטוח אם זה היה איפשהו בברה"מ או ברוסיה (אחרי נפילת ברה"מ).

lupoN

New member
ניחושים

(לא מקוריים ממש...) הוא טס מתחת למזג אוויר ופגע בו גוש ברד בגודל כדורסל? פגע בו מטאור? ניתק המנוע מהכנף? נתלשה לו דלת? הוא נתקע בכדור פורח? הוא נכנס לאזור של מפגן אווירי (תמוה, אבל שיהיה) ונהיה בלגן? ציפור נכנסה לו במנוע, או נתקעה בחלון? (נמוך או גבוה - יש ציפורים שעפות גבוה מאד, אף שהטמפ' נמוכות מאד ודליל בחמצן) מישהו שיגר תרנגולות קפואות ואחת מהן פגעה בטעות במטוס? האם בכלל פגע בו מטוס אחר, או גוף אחר?

עריסטו

Active member
אולי

הטייס הגזים עם הוודקה

הערה קטנה (אין לי מושג מה התשובה)

ברוסיה הצארית לפני 1917, וגם ברוסיה הסובייטית אחרי 1917, אבל לפני שהוקמה רשמית "ברית המועצות" (ב-1922 כמדומני), כבר היו מטוסים וטייסים ותאונות. האם ניתן לקבוע בדיוק את התאונה הראשונה השייכת כבר לברה"מ? גם היו דאונים "צפלינים". הם נחשבים? רגע! אם זה היה אולי אחרי התפרקות ברה"מ, אז איך זו יכולה להיות התאונה "הראשונה"?

ידעתי שזה יבוא...

ואני לא מופתע שזה בא ממך.
לחלק הראשון של שאלתך, אומר שהמטוס היה מטוס נוסעים מהסוג של שני מנועים (בתמונה מוצג מטוס של בריטיש' אירוויס, התמונה להמחשה בלבד). אתה צודק בשאלתך השניה, התאונה התרחשה בזמן שברה"מ לא חלמה עדיין על ההתפרקות. אני מסכים שהשאלה לא נשאלה במדוייק, אך בכל זאת גורם התאונה היה די מעניין ויש לציין שוב שזאת הייתה התאונה האווירית הראשונה (תאונה בה היה מעורב מטוס עם כמות נוסעים יחסית גדולה שנעה בין 180 לבין 300) רמז: מניתוחי הקופסא השחורה פוענח הנתון הבא: המטוס בנקודה מסויימת (10 ק"מ מעל פני האדמה) התחיל פתאום "לצלול".

התאונה שאני זוכר,

נדמה לי היתה בשנות ה-60, נהרגה כמעט בהרכב מלא קבוצת הכדורגל פַּחטָקוֹר טשקנט. אז הפדרציה הסובייטית לכדורגל קיבלה החלטה, שבאותה עונה יישמר בכל מקרה מקומה של הקבוצה בליגה העליונה. אבל הקבוצה לא הצליחה לשחזר את כוחה, ועונה אח"כ היא בכל זאת עפה...

איך זכרת את זה?

בכל אופן, זה לא זה. בתאונה ששאלתי עוסקת בה לצערי ולצער רבים אחרים, כול יושבי המטוס נהרגו.

askaba

New member
../images/Emo15.gifנדמה לי ש

מישהו נתן לאיזה ילד להטיס את המטוס, זכור לי משהו כזה.

למעלה