חידה

rodsh

New member
חידה../images/Emo132.gif

עשר ועוד עשר זה לא עשרים, ועוד חמישים זה אחת עשרה. מה זה? החידה לקוחה מתוך ידיעות אחרונות.

kripton

New member
סתכל בשעה

בשעה 10:10 אם תוסיף 50 דקות קדימה - תקבל 11... (ראבק - תקח אלגברה לינארית - או אלגברה א´ איך שלא קוראים לזה ואז תבין).

rodsh

New member
עוד אחת.. אני מקווה שקצת יותר קשה

אבירי השולחן העגול את/ה נדרש לשחק את המשחק הבא מול יריב: נתון שולחן עגול, ושק מטבעות (בעלי גודל אחיד) לכל שחקן. כל שחקן בתורו מניח מטבע על השולחן במקום פנוי כלשהו. אין להניח מטבע על גבי גבי מטבעות אחרים. השחקן המפסיד הוא זה שלא מוצא מקום פנוי להנחת מטבע. בהנחה שאת/ה מקבל את זכות הפתיחה: מהו האלגוריתם לניצחון?

SmartKid

New member
מנצח תמיד הראשון

אם ישים את המטבע הראשון באמצע, ואחרי שהשני ישים איפהשהו.. הראשון ישים באופן סימטרי ביחס למטבע המרכזי.

SmartKid

New member
:) UUUUUUUUUUF

תגידו כבר שאני גאון שלא היה כמותו בהיסטוריה של האנושות.... שוטר תנועה, אני אלוהים !

rodsh

New member
יפה... ../images/Emo45.gif קחו אחת מאוד קשה

אתם מכירים את החידות האלו? הנה משהו מאוד מאוד מאוד קשה: עבור a,b,c,d....z מספרים רציונליים. לכמה שווה הביטוי: (a-x)*(b-x)*.....*(z-x) מותר להשתמש גם באינדוקציה יא אפסים

rodsh

New member
עוד חידה....../images/Emo132.gif

נדרש להעביר ערימה של 300 בננות לנקודה הנמצאת 100 מטרים מהערימה. המשימה מוטלת על קוף היכול להעמיס על עצמו 100 בננות, אולם קוף זה צורך בננה אחת לכל מטר תנועה שלו. כמה בננות מקסימום יוכל הקוף להעביר לנקודת היעד? הערות: - הקוף חפשי ללכת לכל כיוון שהוא, לקחת בננות ולהניחן בנקודה כלשהי - יש לנמק את התשובה

LordR

New member
תשובה!

לוקח מאה הולך ארבעים מטר מניח שם עשרים וחוזר לוקח שוב מאה הולך ארבעים חוזר לוקח מאה הולך ארבעים לוקח ארבעים הולך עוד שישים ונשארו לו 40 כלומר המקסימום שהוא יכול להעביר זה 40 בננות!!!!! אהבתם?

nasnat

New member
תמצא חיים.... אתה כבר בצבא!

אין לך איזה משהו לפתח? או סתם להיות מסונג´ר? תגיד יש לך ארון שטוח???

וזה לא כאילו שהוא אמר לך את זה...

מראש,נכון? תקראי לפני שאת מגיבה,כי שורה אחת זה באמת לא הרבה מידיי לקרוא. פייד!

rodsh

New member
../images/Emo24.gifתודה שהזכרת....

הרי המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם.....

בבקשה...+שאלה...

תיסלח לי,אבל לא הבנתי את משמעות הביטוי שהבאת ואת מה שעומד מאחוריו, אשמח אם תסביר לי זאת(את ההקשר בו נאמר הביטוי ואת פירושו המילולי הבנתי כמובן). פייד!

למעלה